BLOG UŽIVO, VIDEO: Tunis siguran protiv Zimbabvea za četvrtfinale KAN
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Tunis siguran protiv Zimbabvea za četvrtfinale KAN

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:11 - Tunis siguran protiv Zimbabvea za četvrtfinale KANFudbalska reprezentacija Tunisa plasirala se večeras u četvrtfinale Kupa afričkih nacija u Gabonu, pošto su u trećem kolu bili bolji od Zimbabve sa 4:2 i tako osigurali drugo mesto u Grupi B.U drugoj utakmici Grupe B Senegal i Alžir igrali su nerešeno 2:2. Utakmica nije imala veliki rezultatski značaj za Senegal, koji je još ranije obezbedio plasman u četvrtfinale, dok je Alžiru za prolazak dalje bila potrebna pobeda i poraz Tunisa.Zimbabve i Tunis su u Libervilu odigrali izuzetno zanimljivu utakmicu, a posle prvih 45 minuta vidjeno je čak pet golova.Tunis je poveo u 10. minutu golom Naima Slitija, da bi 12 minuta kasnije isti igrač asistirao Jusefu Msakniju za 2:0. U 36. minutu Tunis je već imao tri gola prednosti, a strelac je bio Taha Khenisi.Zimbabve je u 43. minutu smanjio zaostatak preko Noledža Musone, da bi u 45. Vahbi Khazri iz jedanaesterca doveo Tunis do tri gola prednosti.Ritam utakmice delimično je opao u nastavku, ali ipak je vidjen još jedan gol i to u mreži Tunisa, a strelac pogotka za Zimbabve bio je Tendai Ndoro u 58. minutu.Alžir je u Fransvilu protiv Senegala dvaput imao prednost, ali je lider grupe oba puta uspeo da se vrati i na kraju izbegne poraz.Alžir je prvi put do prednosti stigao u 10. minutu golom Islama Slimanija, da bi Senegal u 43. Pape Diopa stigao do izjednačenja.Početkom drugog poluvremena, odnosno u 52. minutu Slimani je ponovo doveo Alžir do izjednačenja, ali je Senegal samo dva minuta kasnije stigao do izjednačenja Musa Sov.Senegal je zauzeo prvo mesto u Grupi B sa sedam bodova, drugi je Tunis sa šest, dok je Alžir treći sa dva, a Zimbabve poslednji, četvrti s jedan.

21:10 - Eklston primoran da podnese ostavku na čelu F1Izvršni direktor Formule 1, Berni Eklston rekao je da je primoran da podnese ostavku na tu funkciju i da će je umesto njega obavljati Amerikanac Čejz Keri. "Više ne rukovodim Formulom 1. Moju dužnost sada obavlja Čejz Keri. Od danas sam počasni predsednik, što bi Amerikanci rekli... Ne znam, doduše, šta to uopšte znači", rekao je 86-godišnji Eklston, a prenosi nemački "Auto motor und sport". Eklston je rekao da će njegov posao u kancelariji od sada biti "mirniji" i dodao da se nada da će "ponekad prisustvovati nekom gran-priju. "Još uvek imam dovoljno novca da posećujem trke, a u Formuli 1 imam i puno prijatelja", rekao je on. Eklston je na čelu Formule 1 bio još od 1978, a prošle godine američka kompanija Liberti medija kupila je od kompanije "CVC partners" Formulu 1 za šest milijardi funti. Dogovor se sastoji iz dva dela. Prva tranša odnosi se na na nabavku 18,7 odsto udela Formule 1, a ostatak od 81,3 odsto Liberti medija će steći uz odobrenje nekih regulatora, kao i Međunarodne automobilske federacije (FIA).

18:54 - Žreb za Mundijal u Rusiji 1. decembra u MoskviSvetska fudbalska federacija (Fifa) saopštila je da će se žreb za naredno Svetsko prvenstvo održati 1. decembra ove godine u reprezentativnoj Kremaljskoj palati u Moskvi.Predsednik Rusije Vladimir Putin dozvolio je Fifi da koristi objekte visokog profila za ceremonije Svetskog prvenstva 2018. u toj državi, navodi se u današnjem saopštenju Fife.U julu 2015. godine, žreb ;za kvalifikacije održan je u palati Konstantinovski u Sankt Petersburgu, Putinovoj rezidenciji u tom gradu. ; Svetsko prvenstvo u Rusiji počeće na stadionu Lužniki 14. juna naredne godine, a finale će biti igrano na tom stadionu 15. jula.

18:37 - FA optužio Vengera za nedolično ponašanjeFudbalski savez Engleske (FA) optužio je danas trenera Arsenala Arsena Vengera za nedolično ponašanje prema četvrtom sudiji na premijerligaškoj utakmici protiv Barnlija.Venger je na jučerašnoj utakmici protiv Barnlija u sudijskoj nadoknadi vremena, pošto je dobio crveni karton, odgurnuo četvrtog sudiju Entonija Tejlora i navodno uputio uvrede na njegov račun.Posle utakmice, Venger se izvinio i rekao da žali zbog svega."Nisam rekao ništa loše. Rekao sam ono što se svakodnevno čuje u fudbalu. Sve u svemu, u devet od 10 slučajeva ne biste bili isključeni za to. Kada sam već isključen, trebalo je da ućutim u potpunosti. Tokom cele utakmice sam bio prilično miran, ćutao sam više nego uobičajeno", rekao je Venger posle utakmice.FA je u saopštenju naveo da Venger do četvrtka u 18.00 ima mogućnost da odgovori na optužbe.

18:04 - Buskets najmanje dve nedelje van terenaFudbalski klub Barselona saopštio je da je Serhio Buskets istegao ligamente desnog skočnog zgloba i da će zbog te povrede odsustvovati najmanje dve nedelje. Buskets je povredu zadobio u finišu sinoćne utakmice protiv Eibara i na nosilima je morao da napusti teren. On je ove sezone nastupio na 27 od 32 utakmice Barselone. Zbog povrede skočnog zgloba Buskets će sigurno propustiti utakmice protiv Real Sosijedada u Kupu kralja, Betisa, Atletik Bilbaa i Deportivo Alavesa u Primeri, a najverovatnije će biti spreman za utakmicu s Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona 14. februara. Barselona je trenutno treća u Primeri sa 41 bodom iz 19 utakmica, dok je prvi Real Madrid sa 43 boda iz 18 mečeva.

17:43 - Marselo i Modrić pauziraju zbog povredaFudbaleri Real Madrida Marselo i Luka Modrić pauziraće zbog povreda mišića, saopštio je danas španski klub.Marselo je povredio zadnju ložu leve noge u subotu na utakmici protiv Malage u španskom prvenstvu, zbog čega je izašao iz igre u 26. minutu.Klub nije naveo koliko dugo će odsustvovati brazilski levi bek, ali su mediji preneli da će pauzirati najmanje mesec dana.Modrić je zamenjen u 79. minutu zbog bola u desnoj nozi, a testovi su pokazali da ima problem sa primicačem. On bi trebalo da se vrati treninzima za nedelju dana.Njih dvojica će sigurno propustiti revanš utakmicu četvrtfinala Kupa kralja, koju će Real u sredu igrati protiv Selte.

17:22 - Futsaleri Srbije se okupili, Italija test pred kvalifikacijeFutsal reprezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi pred dve prijateljske utakmice protiv Italije u gostima. Selektor Goran Ivančić za duele protiv "Azura", 30. januara u Arzinjanu i dan kasnije u Viljorbi, pozvao je proverene snage, ukupno 14 igrača, među kojima nije bilo samo povređenog golmana Miodraga Aksentijevića."Dva meca u Italiji poslužiće nam kao priprema pred aprilski start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo", rekao je selektor Ivančić. Na spisku se nalaze, golmani: Nemanja Momčilović (Ekonomac) i Stefan Filipovic (FON), igrači Mladen Kocić (Tjumen, Rusija), Miloš Simić (Informatika, Rumunija), Vladimir Milosavac (Euromotus), Denis Ramić (Ekonomac), Miloš Stojković (Ekonomac), Slobodan Rajčević (Nacional, Hrvatska), Marko Perić (Kaos, Italija), Stefan Rakić (Informatika, Rumunija), Andrija Stanković (FON), Dragan Tomić (Banka, Bejrut), Nikola Matijević (Ekonomac) i Jovan Lazarević (Euromotus). Futsaleri Srbije u kvalifikacijama za EP, koje se igraju od 4. do 12. aprila, nalaze u grupi sa aktuelnim prvakom Evrope Španijom, Poljskom i pobednikom preliminarne runde u kojoj se nalaze Grčka, Moldavija, Vels i San Marino.

16:44 - Borusija gleda u budućnost: Pulišić produžio, Isak stigaoJedan od najboljih mladih fudbalera sveta Kristijan Pulišić produžio je ugovor sa Borusijom iz Dortmunda do leta 2020. godine, objavio je nemački klub. Pulišić je na taj način odbacio mogućnost da pređe u Liverpul, na čemu već duže vreme insistira menadžer Jirgen Klop. Ovaj 18-godišnji vezista iz SAD naglasio je da je prerano za odlazak u Premijer ligu. "I dalje moram da učim, a Dortmund je pravo mesto za napredak. Imam šansu da igram pred 80.000 navijača, najboljih na svetu, i trenutno ne postoji bolja opcija za mene", rekao je Pulišić za klupski sajt.Iza Pulišića je sjajna godina, odmah po debiju skrenuo je pažnju na sebe odličnim igrama, zbog čega je čak bio u užoj konkurenciji za prestižnu nagradu "Golden boy" italijanskog lista Tutosport. U istom danu, Borusija je prethodno dovela 17-godišnjeg napadača Aleksandera Isaka iz švedskog AIK-a, kojem stručnjaci predviđaju visine njegovog sunarodnika Zlatana Ibrahimovića.

16:13 - Zvezdina "desetka" Jadranu, tri gola mladog RomanićaFudbaleri Crvene zvezde deklasirali su slovenačkog trećeligaša Jadran sa 10:0 u prijateljskoj utakmici na pripremama u Sloveniji. Strelci za crveno-bele bili su Nemanja Milić u 25. i 31, Milan Pavkov u 45, Almin Kljić autogol u 46, Lazar Romanić u 53, 61. i 83, Vladimir Jovović u 65, Luka Ilić u 73. i Milan Senić u 82. minutu. Trener Miodrag Božović izveo je kombinovan sastav za ovaj meč, u kojem se najviše istakao omladinac Romanić, za drugi ubedljiv trijumf u Sloveniji, posle duela sa Ankaranom (7:0). Fudbaleri Crvene zvezde odmah posle utakmice kreću za Beograd, gde će boraviti tri dana, pre nego što otputuju na drugu fazu pripremama na kiparski Pafos.

15:55 - Voždovac doveo pojačanje iz Južne KorejeFudbalski klub Voždovac angažovao je ofanzivnog veznog igrača Ivana Markovića, koji je došao iz južnokorejskog Gjeonama. "Imao sam nekoliko ponuda, ali sam se opredelio za Voždovac, pre svega zbog trenera i njegovog načina rada. Mislim da Voždovac može da bude odlična odskočna daska i u klubu ću imati mnogo prostora za napredovanje", rekao je Marković. Marković ima 21 godinu. Ponikao je u Partizanu, a tokom profesionalne karijere igrao je za Koronu, CSKA Sofiju, Levaljakos i Černo more, pre nego što je otišao u Gjeonam. On je naveo da mu se dopada što je ekipa Voždovca stabilna i da mu se svidja organizacija kluba. Kako je kazao, velika želja mu je plasman u plej-of Superlige. Voždovac se i dalje sprema u Beogradu za drugi deo srpskog prvenstva, a pre odlaska u Antaliju na pripreme sastaće se u utorak sa Radničkim iz Obrenovca u prijateljskoj utakmici.

15:09 - Fudbaleri Superlige: Velika čast i prilika za novo iskustvoFudbaleri iz Superlige rekli su da im je pozivom u B reprezentaciju Srbije pripala velika čast i da im je selektor Slavoljub Muslin pružio priliku da steknu novo iskustvo. "Velika mi je čast što sam dobio poziv selektora, koji mnogo prati našu ligu. U njoj ima mnogo talentovanih igrača koji imaju potencijal za A reprezentaciju. Ponašanjem i igrom želim da se odužim za to", rekao je fudbaler Partizana Marko Jevtović. Selektor Muslin je u Staroj Pazovi okupio igrače iz srpskog prvenstva koji će činiti B reprezentaciju na prijateljskoj utakmici protiv SAD. Jevtović je kazao da su svi igrači u procesu priprema za prolećni deo sezone, a da im u San Dijegu sledi dobra provera. "Čeka nas dobra ekipa, koja će biti bez samo nekoliko igrača iz nacionalnog tima. Ovo će biti jako dobra provera na velikoj sceni za sve nas, ko može da odgovori toj težini utakmice", kazao je Jevtović Nikola Maraš iz Rada je rekao da je dobro što će ekipa imati mnogo više vremena za treniranje i uigravanje, nego što je to bilo na prošlom okupljanju. "Imamo više vremena za uigravanje i upoznavanje nego na prošlom okupljanju i mislim da će biti i bolji rezultat. Nismo u takmičarskom ritmu. Mnogo bi bolje bilo da je okupljanje u redovnom terminu, ali šta da se radi, takva je situacija. Nadam se da ćemo da ti maksimum i dobro se pokazati u San Dijegu", rekao je Maraš. On je kazao da će igračima mnogo značiti što će u Americi moći da treniraju po lepom vremenu. "Ovde ne možemo ni da treniramo kako treba, imali smo velikih problema. Kod mene na Banjici smo 10 dana trenirali po ledu. Tamo će nam, na toplijem, biti bolje i to me veoma raduje", kazao je Maraš. Marko Gobeljić je rekao da mu je čast što je na spisku i za drugo okupljanje B reprezentacije Srbije. "Velika je čast biti deo reprezentacije. Verovatno sam igrama to i zaslužio. Nadam se boljem rezultatu nego u Kataru", rekao je Gobeljić. On je zadovoljan polusezonom sa Napretkom, ali i svojim igrama u kruševačkom klubu. Gobeljić je kazao da Muslin ima drugačiju taktiku od klubova Super lige, ali je istakao da se nada da će se igrači dobro spremiti za selektorove zahteve. Jedan od iskusnijih u timu, fudbaler Novog Pazara Enver Alivodić rekao je da mu je poziv u B reprezentaciju veliko zadovoljstvo. "Ovo je za mene možda i najveće iskustvo do sada. Nadam se da ću opravdati očekivanja. Poznajem skoro sve igrače i mislim da ćemo se brzo uklopiti. Svi smo u pripremama već 10-ak dana i nadam se da ćemo spremno dočekati utakmicu", rekao je Alivodić. Odbrambeni fudbaler Vojvodine Vladimir Kovačević naveo je da je ponašanjem i zalaganjem zaslužio novi poziv selektora. "Pred nama je lepa priča. Idemo u Ameriku da odmerimo snage sa tom reprezentacijom. Pružiću maksimum i trudiću se da to odradim na najbolji mogući način", kazao je Kovačević. On je dodao da ekipa na prošlom okupljanju za Katar nije imala mnogo vremena za pripremu i da sada ima dovoljno da ekipa u SAD izgleda bolje. Utakmica izme]u Srbije i SAD igraće se u nedelju u San Dijegu.

14:31 - Runi ostaje u Mančester junajteduNajbolji strelac u istoriji Mančester junajteda Vejn Runi rekao je da ostaje posvećen tom fudbalskom klubu, uprkos maloj minutaži i ponudama bogatih kineskih klubova. Runi je u subotu postgao gol protiv Stouka (1:1) i sa 250 golova postao najbolji strelac u istoriji Mančester junajteda. Iza njega ostao je legendarni Bobi Čarlton sa 249. Runi je izgubio mesto u prvom timu otkako je ekipu preuzeo trener Žoze Murinjo. Murinjo je rekao da ne bi sprečio Runija da prihvati unosnu ponudu iz Kine, ali je 31-godišnji napadač rekao da želi da ostane na Old Trafordu. "Posvećen sam. U ovom klubu sam dugo. Fudbal je čudna igra, svašta može da se dogodi i stvari se brzo menjaju, ali srećan sam u Mančester junajtedu. Naravno, kao što sam i ranije rekao, želim da igram više", rekao je Runi. "Srećan sam, dobro se osećam i mislim da imam godinu ugovora, uz opciju na još godinu dana. Videćemo šta će se dogoditi posle toga", dodao je Runi.

14:10 - IO OKS doneo odluku o otvaranju javne rasprave na temu izmena i dopuna Statuta OKSIzvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije doneo je danas odluku o otvaranju javne rasprave na temu izmena i dopuna Statuta Olimpijskog komiteta Srbije, saopštio je OKS. "Predlog teksta izmena i dopuna Statuta koji je stavljen na javnu raspravu sačinila je radna grupa kroz konsultacije sa predstavnicima nacionalnih granskih saveza, članova OKS. Javna rasprava trajaće 30 dana, nakon čega će biti usvojen predlog Statuta koji će biti upućen Skupštini na usvajanje", navodi se u saopštenju.13:55 - Alonso: Crvena zvezda trenutno igra najbolje u Evroligi Trener košarkaša Baskonije Sito Alonso izjavio je da očekuje izrazito težak meč protiv Crvene zvezde jer, kako je naglasio, protivnik je ekipa u trenutno najboljoj formi u Evroligi. "Crvena zvezda trenutno igra najbolje u Evroligi, pobedila je velike timove kao što su Makabi, Žalgiris, Real i CSKA. To nije tim koji se samo takmiči, već bez dileme jedan od najboljih u Evroligi, posebno u aspektu dinamike i agresivnosti", rekao je Alonso na konferenciji za medije. Alonso smatra da je Zvezda pogodila sa poslednjim novajlijom Dionom Tompsonom i dodatno pojačala unutrašnju liniju, pored Milka Bjelice i Ognjena Kuzmića. "Zvezda igra veoma jaku odbranu, jednu od najboljih koju sam ikada video. Savršeno znaju gde stoje, lopta ide brzo i prave odlične rezultate ove sezone. Ipak, svesni smo da možemo da pobedimo bilo koga i moramo da pružimo veliki napor da bismo slavili". On je kazao da je neizvestan nastup Tornikea Šengelije zbog povrede, nakon što je propustio prethodna dva meča. Utakmica 19. kola Evrolige između Baskonije i Crvene zvezde igra se sutra od 21.30 u Vitoriji.13:33 - Venger pred kaznom zbog guranja sudijeMenadžer Arsenala Arsen Venger mogao bi da bude kažnjen zbog isključenja i guranja sudije na meču sa Barnlijem. Francuski stručnjak je isključen zbog reakcije posle penala koji je dosuđen protivničkom timu u 93. minutu, a odgurnuo je i četvrtog sudiju Entonija Tejlora. Venger je ostatak meča želeo da isprati iz tunela, Tejlor mu je zatražio da se skloni, ali je menadžer Arsenala odbio. Grej je izjednačio, ali je Sančes doneo pobedu svom timu takođe sa bele tačke u 98. minutu. "Trebalo je da ućutim, žao mi je što to nisam učinio. Nisam mislio ništa maliciozno, trebalo je da ostanem miran. Nisam rekao ništa što se u fudbalu ne čuje svakog dana, u devet od deset slučajeva ne biste bili isključeni zbog toga. Tokom celog meča sam bio mirniji nego obično", rekao je Venger.

13:00 - U Austriji četiri smrtna slučaja povezana s zimskim sportovimaU Austriji su tokom vikenda četiri osobe poginule prilikom skijanja, hodanja u krpljama po snegu ili sankanja, što je neuobičajeno visok bilans žrtava povezan s zimskim sportovima u toj zemlji. Dvoje Čeha koji su hodali u krpljama (snonj-shoeing) u alpskom regionu Salcburga poginulo je u nedelju pošto ih je zatrpala lavina, dok je dvoje uspelo da se oslobodi, javila je austrijska novinska agencija APA. Državna televizija ORF je prenela da su se preostala dva smrtna slučaja dogodila u subotu. Jedan Nemac je poginulo pošto je udario glavom u kamen na sankanju u blizini granice sa Švajcarskom, a austrijski skijaš stradao je u sudaru sa snouborderom na padini u blizini italijanske granice. Kako navodi agencija AP, snouborder je lakše povređen.12:45 - Borusija angažovala Aleksandera Isaka

12:21 - Delofeu stigao u Milan na pozajmicu do kraja sezone 11:40 - Mihajlović: Maksi Lopes mora da smrša

11:10 - Raonić u četvrtfinalu Australijan openaKanadski teniser Miloš Raonić plasirao se u četvrtfinale Australijan opena. Raonić je osmini finala pobedio Španca Roberta Bautistu Aguta 3:1, po setovima 7:6, 3:6, 6:4, 6:1. Kanađanin će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom duela Rafael Nadal - Gael Monfis.

10:45 - Karolina Pliškova u četvrtfinalu Australijan opena
10:25 - Fudbaler Hala Mejson u stabilnom stanju posle operacije

10:15 - Dimitrov zaustavio IstominaUzbekistanski teniser Denis Istomin, koji je u drugopm kolu Australijan opena eliminisao Novaka Djokmovića, zaustavljen je u osmini finala pošto je izgubio od Bugarina Grigora Dimitrova 2:6, 7:6 (7:2), 6:2, 6:1. Dimitrov će u četvrtfinalu igrati protiv Belgijanca Davida Gofana, koji je elimisao Austrijanca Dominika Tima 5:7, 7:6 (7:4), 6:2, 6:2. Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 37,5 miliona dolara. Opširnije OVDE

10:05 - Murinjo: Nemam predstavu da li će Runi u KinuMenadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da nema predstavu o tome da li će Vej Runi narednog leta preći u neki kineski klub. Engleski fudbaler je u subotu postao Junajtedov rekorder po broju postignutih golova, pošto je 250. pogodak postigao na meču sa Stoukom. "To morate da pitate njega. Mislim da on odlučuje o svojoj budućnosti i šta želi u svojoj karijeri, način na koji želi da završi svoju karijeru, uživa u poslednjim godinama... Ne želim da kritikujem igrače koji odluče da odu u Kinu. Veliki novac je u pitanju, iskustvo takođe može biti interesantno. Znam neke kolege koji misle da su mnogo važniji nego što jesu, ali žao mi je. Svako je odgovoran za svoj život. Da budem iskren, u Vejnovom slučaju, nemam ideju, jer mi to nikad nije spominjao", rekao je Murinjo engleskim medijima.

09:50 - Petriotsi i Falkonsi u finalu NFLNju Ingland Petriotsi i Atlanta Falkonsi igraće ove godine u finalu američkog fudbala NFL, 51. Superbolu. Nju Ingland je u finalu Američke fudbalske konferencije (AFC) pobedio Pitsburg Stilerse sa 36:17. Petriotsi su postigli prvih 19 poena u drugom poluvremenu i obezbedili devetu titlu u konferenciji. Jedan od najbolji kvoterbekova svih vremena Tom Brejdi predvodio je Petriotse do rekordnog devetog učešća u Superbolu, a svom sedmom. On je bacio 384 jarde i imao je tri tačdauna. Brejdija su čelnici NFL lige suspendovali u prve četiri utakmice u sezoni zbog učešća u skandalu sa loptama, dve godine ranije u finalu AFC. "Ovo je moja motivacija, svi ovi momci ovde, ispred mene. Zbog toga smo ovde. Videćemo za nekoliko nedelja da li ćemo ispisati savršen kraj sezone. Čeka nas težak posao, igraćemo protiv sjajnog tima, ali to će biti djavolski dobra utakmica", rekao je Brejdi, koji je 11. put igrao u finalu konferencije. Atlanta je u finalu Nacionalne fudbalske konferencije (NFC) pobedila Grin Bej Pekerse sa 44:21 i osvojila drugu titulu u toj konferenciji. Superbol, 51. po redu, održaće se 5. februara u Hjustonu, a prema kladionicama Petriotsi su favoriti. Oni će pokušati da osvoje petu NFL titulu, a Falkonsi će se boriti za prvu.

09:25 - Kalifornija Hrom konj godine u SADFantastični galoper Kalifornija Hrom (California Chrome) bio je zvezda na godišnjoj dodeli Eklips nagrada (Eclipse awards) za najuspešnije trkačke konje u SAD. Kalifornija Hrom osvojio je trofeje za najboljeg konja 2016. u čak tri kategorije. Najznačajnija od tri titule je ona za "Konja godine", koju je Kroum osvojio po drugi put u karijeri. Prethodno je ovo prestižno priznanje dobio 2014, a titulom najboljeg u 2016, postao je tek drugi konj od ustanovljavanja Eklips nagrada 1971. godine kome je uspelo da dodje do titule konja godine u dve nekonsekutivne godine. Šestogodišnji riđan je ubedljivim glasovima žirija sačinjenog od predstavnika medija koji prate konjički sport i samih sportskih stručnjaka proglašen najboljim u 2016. i u kategorijama "Najbolji konj na peščanoj stazi" i "Najbolji trenutak 2016." i to za pobedu u Dubai svetskom kupu, jednoj od najjačih svetskih ravnih galopskih trka.

09:00 - Pobeda Olga Danilović i u singlu i u dubluTalentovana srpska teniserka Olga Danilović plasirala u osminu finala juniorskog Australijan opena, pošto je rano jutros savladala KIneskinju Šujue Ma 6:3, 6:1. Njena naredna rivalka biće Indijka Ze Desai. Danilovićeva je bila uspešna i u dublu, gde je zajedno sa Ukrajinkom Martom Kostjuk na startu savladala Australijanke Gabrijelu da Silvu Fik i Kejtlin Stejns 6:4, 6:2. U narednoj rundi sastaće se sa Japankom Anri Nagatom i Tajlanđankom Tasaporn Naklo.

08:30 - Minesota pobedila DenverKošarkaši Minesote savladali su Denver 111:108 u srpskom derbiju NBA lige, uz osam poena Nemanje Bjelice, odnosno 18 Nikole Jokića. Bjelica je na parketu proveo 19 minuta i bio veoma solidan, pored osam poena imao je četiri skoka i jednu asistenciju, dok je Jokić nastavio sjajnu seriju i zabeležio 12. uzastopnu utakmicu na kojoj postiže više od 15 poena. Ukupno je igrao 27 minuta i uz 18 poena imao još osam skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i jednu blokadu.

08:11 - Rekordni sedmi Masters za O'SalivenaEngleski igrač snukera Roni O'Saliven osvojio je rekordnu sedmu titulu na Mastersu u Londonu, pošto je u finalu pobedio sunarodmika Džoa Perija sa 10-7. O'Saliven je odbranio titulu na Mastersu i postao rekorder tog turnira sa sedam trofeja. On je inače igrao u 12 finala. To je prva titula za O'Salivena posle 11 meseci i pobede na Otvorenom prvenstvu Velsa. "Džo je trebalo da me pobedi danas, imao sam sreće. Osećam olakšanje što sam uspeo da osvojim trofej, zaista sam uživao tokom cele nedelje", rekao je 41-godišnji O'Saliven.

07:45 - Serena Vilijams u četvrtfinalu Australijan openaAmerička teniserka Serena Vilijams plasirala se u četvrtfinale Australijan opena. Serena je u četvrtfinalu pobedila Barboru Štricovu 2:0, po setovima 7:5, 6:4. Amerikanka će u četvrtfinalu igrati protiv Britanke Džoane Konte, koja je bila bolja od Jekaterine Makarovu 6:1, 6:4. Plasman u četvrtfinale izborila je Mirjana Lučić Baroni, koja je nadigrala Dženifer Brejdi. U četvrtfinalu je i Belgijanac David Gofan koji je pobedio Austrijanca Dominika Tioma 5:7, 7:6, 6:2, 6:2.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track