BLOG UŽIVO, VIDEO: Sautempton opet pobedio Liverpul i plasirao se u finale Liga kupa
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Sautempton opet pobedio Liverpul i plasirao se u finale Liga kupa

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:16 - Sautempton opet pobedio Liverpul i plasirao se u finale Liga kupaFudbaleri Sautemptona pobedili su Liverpul i u revanšu polufinala Liga kupa Engleske i plasirali se u finale. Kao i pre nedelju dana na svom stadionu, "sveci" su i večeras na prepunom "Enfildu" trijumfovali minimalnim rezultatom 1:0.Domaćin je sve vreme napadao, ali odbrana gostiju nije popustila. Kada je tim Jirgena Klopa bacio sve karte na napad, Long je u 91. minutu postigao jedini gol.Srpski reprezentativac Dušan Tadić odigrao je ceo meč za Sautemtpon."Sveci" će se u finalu sastati sa boljim iz dvomeča Mančester junajted - Hal. "Crveni đavoli" imaju prednost od 2:0 stečenu na "Old Trafordu" uoči sutrašnjeg revanša.

23:07 - Pobede Efesa, Armanija i RealaKošarkaši Efesa pobedili su večeras na svom terenu Darušafaku sa 93:81 u 19. kolu Evrolige, i tako ostvarili svoju devetu pobedu u takmičenju. Darušafaka ima 10 pobeda i trenutno se nalazi na osmom mestu, poslednjem koje vodi u četvrtfinale. Šampion Srbije Crvena zvezda, zatim Panatinaikos i Baskonija imaju po 11.Poslednji tim na tabeli, Armani Milano, na svom terenu je pobedio Olimpijakos sa 99:83. Atinski crveno-beli ostali su tako na 13 pobeda, dve manje od Zvezde.U poslednjem večerašnjem meču, Real Madrid je u gostima pobedio Bamberg sa 91:89.

22:17 - Egipat overio prolaz, poznati svi četvrtfinalisti KANFudbaleri Egipta priključili su se Gani u četvrtfinalu Kupa afričkih nacija u Gabonu, pošto su večeras u medjusobnom okršaju slavili sa 1:0.Egipat je tako završio takmičenje na prvom mestu Grupe D sa sedam bodova, jednim više od Gane. U drugom večerašnjem meču, Mali i Uganda odigrali su 1:1.Egipat je slavio golom Mohameda Salaha iz slobodnog udarca u 11. minutu. Napadač Rome je sa oko 18 metara šutnuo snažno i zabio loptu pod prečku po sredini gola. Gana je imala svoje šanse u drugom poluvremenu, ali se rezultat nije menjao.Mali je imao samo teorijske šanse da pobedi, ali je Uganda prva povela, kada je Faruk Mija sa ivice šesnaesterca postigao gol u 70. minutu. To je bio prvi pogodak Ugande na šampionatu.Mali je izjednačio samo tri minuta kasnije iz slobodnog udarca koji je izveo Iv Bisuma.Poznati su i svi parovi četvrtfinala.U subotu, 28. januara igraju se: Burkina Faso -Tunis i Senegal Kamerun, a u nedelju 29. januara na programu su mečevi: Kongo - Gana i Egipat - Maroko.

21:40 - Džikić nezadovoljan odbranom i igrom u reketuTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić ocenio je da je Sasari igrao dobro večeras protiv njegove ekipe i kazao je da je nezadovoljan igrom u odbrani i pod košem nakon poraza u poslednjem kolu prve faze Lige šampiona."Čak i da smo imali ceo tim, kao u Beogradu, gde smo izgubili, ne znam šta bi se desilo. M mislim da je domaći tim igrao dobru košarku. Šutirao je dobro, ali nije davao šuteve uz pomoć sreće, već iz izgradjenih situacija. Sa druge strane, nisam zadovoljan odbranom šuta. Nismo bili dovoljno dobri u reketu. Imali smo šanse da dajemo koševe, ali nismo", rekao je Džikić.Sasari je večeras pobedio sa 99:85, tako da je Partizan takmičenje završio na trećem mestu tabele. On je novinarsku opasku da ne zna da gubi sa stilom iskoristio da se našali."Pogledajte me, da li vam ja izgledam kao neko ko ima stila? Izgledam kao veliki Deni Devito. Ali, istina je da ne volimo da gubimo, ali da li vi volite?", odgovorio je Džikić.Trener Partizana je kazao da ne zna da li će ponovo igrati protiv Sasarija, a za ostatak sezone je poželeo samo da tim bude zdrav.

20:06 - Marsej: Za Pajea nećemo platiti više od 25 miliona funtiFudbalski klub Marsej saopštio je danas da za napadača Vest Hema Dimitrija Pajea neće platiti više od 25 miliona funti, preneo je Skaj Sports.Izvor Skaja naveo je da postoji neslaganje medju čelnicima Marseja, pošto jedni žele da odustanu od kupovine 29-godišnjeg francuskog fudbalera, a drugi žele da nastave pregovore sa Vest Hemom.Takodje, navodi se i da će uprava Marseja pokušati da dovede Pajea na pozajmicu.Paje trenira sa ekipom Vest Hema uzrasta do 23 godine, otkako je obavestio trenera Slavena Bilića da želi da napusti klub pre nego što se završi januarski prelazni rok.Vest Hem traži za svog igrača 30 miliona funti, a do sada je odbio tri ponude Marseja, poslednju od 22,5 miliona funti.Paje, koji je na leto 2015. godine iz Marseja prešao u Vest Hem, želi da se vrati u Francusku zbog porodičnih razloga.

18:43 - Zarate potpisao za VotfordDosadašnji fudbaler Fiorentine Mauro Zarate potpisao je ugovor na dve i po godine sa engleskim premijerligašem Votfordom.Zarate (29) je prošle sezone igrao za Fiorentinu, odakle je prešao iz Vest Hema. Tokom karijere nastupao je za Velez Sarsfild i Al Sad, a igrao je i na pozajmicama za Kvins Park Rendžers, Birmingem, Lacio i Inter.On je prošle godine odigrao samo devet utakmica za Fiorentinu, ali je postigao golove u poslednje dve utakmice, protiv Lacija (1:3) i u remiju sa Napolijem (3:3).Argentinski napadač bi mogao da debituje za Votford u subotu u FA kupu protiv Milvola.Posle 22 kola u Premijer ligi Votford je 14. na tabeli sa 24 boda i nalazi se na osam bodova od zone ispadanja.

18:14 - Lebedovoj oduzeta dva olimpijska srebra zbog dopingaMedjunarodni olimpijski komitet (MOK) oduzeo je danas ruskoj atletičarki Tatjani Lebedevoj dve srebrne medalje osvojene na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.Kako je saopštio MOK, posle ponovljenih testiranja doping uzoraka iz Pekinga, utvrdjeno je da je Lebedeva bila pozitivna na anabolički steroid turinabol, zbog čega su joj oduzete srebrne medalje u troskoku i skoku u dalj.Ona je u Atini 2004. godine osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj i bronzu u troskoku, dok je četiri godine ranije u Sidneju osvojila srebro u troskoku. Takodje, MOK je danas oduzeo zlatne medalje jamajčanskoj štafeti na 4x100 metara, pošto je posle ponovljenih testiranja utvrdjeno da je Nesta Karter koristio nedozvoljene supstance. Osim njega, zlatnu medalju, uz svetski rekord, tada su osvojili Jusein Bolt, Majkl Frejter i Asafa Pauel.

17:42 - F4 Evrolige 2019. u MoskviEvroliga je saopštila da će domaćin Fajnal fora 2019. godine biti Moskva. Utakmice će se igrati u "VTB areni".Podsetimo, ove godine će se završni turnir igrati u Istanbulu, sledeće u Beogradu.Predsednik moskovskog CSKA Andrej Vatutin nije krio zadovoljstvo što je glavni grad Rusije dobio domaćinstvo i izrazio nadu da će njegov klub bolje proći nego 2005, kada je kao domaćin u polufinalu eliminisan od Taukeramike, a potom poraženi i u borbi za treće mesto od Panatinaikosa. Tada je titulu šampiona Evrope osvojio Makabi.

17:21 - Radnik ubedljiv protiv PiroćanacaNa veoma niskoj temperaturi pred oko stotinu gledalaca Radnik je danas u Surdulici pobedio Radnički iz Pirota u prijateljskoj utakmici - 4:0 (4:0). Trener superligaša Bratislav Živković izveo je na teren dva različita tima u svakom od poluvremena. Strelci su bili Zlatanović u 3, Kereme u 19. i Žakula u 39. i 42.minutu.

17:08 - Prvih 10 tenisera i teniserki igraju u Indijan VelsuPrvih 10 tenisera i teniserki sa ATP i WTA liste učestvovaće, između ostalih, na Mastersu u Indijan Velsu, saopštili su organizatori. Učešće su potvrdili prvi igrači sveta Britanac Endi Mari i Andželik Kerber iz Nemačke, kao i petostruki pobednik tog turnira, drugi igrač sveta Novak Đoković. Četvorostruki osvajač Indijan Velsa Švajcarac Rodžer Federer nastupiće posle godinu dana pauze, dok će treću godinu uzastopno, posle višegodišnjeg bojkota, na turniru učestvovati Amerikanka Serena Vilijams. U žrebu će biti i njena starija sestra Venus Vilijams, Španac Rafael Nadal, kao i bivši šampioni Indijan Velsa Jelena Janković iz Srbije, Rumunka Simona Halep i Karolina Voznijacki iz Danske. Masters u Indijan Velsu, prvi u sezoni u SAD na tvrdoj podlozi, održaće se od 6. do 19. marta, a nagradni fond je nešto veći od 14 miliona dolara.

16:40 - EP u biatlonu: Biatlonci Srbije na začeljuReprezentativac Srbije u biatlonu Dejan Krsmanović zauzeo je 82. mesto u individualnoj trci na 20 kilometara na Evropskom prvenstvu u poljskom Dušniki Zdroju.On je stazu prešao za 59 minuta, pet sekundi i jednu desetinku, a na strelištu je ostvario ukupno pet promašaja. Od ostalih reprezentativaca Srbije, Dženis Avdić je bio 86. sa 1:00,03.1 časova, uz šest promašenih meta, Edin Hodžić je završio kao 96. sa 1:01,59.8 i sedam netačnih hitaca, dok je Ajlanu Rastiću pripalo 102. mesto vremenom od 1:05,10.1 časova, uz devet promašaja. U konkurenciji 115 biatlonaca, evropski prvak postao je Rus Aleksandar Loginov sa 49:54,3 minuta (jedan promašaj), ispred Krasimira Aneva iz Bugarske sa 11,4 sekundi slabijim rezultatom i trećeplasiranog sunarodnika Alekseja Slepova, koji je zakasnio 53,6 sekundi. I biatlonke su na šampionatu Evrope u Dušniki Zdroju nastupile u individualu, gde je posle 15 kilometara jedina reprezentativka Srbije Maida Drndić u cilj ušla kao 78. od 87 takmičarki sa 1:00,23.3 časova, uz devet promašaja. Slavila je Irina Starih iz Rusije sa 44:24,7 minuta, što je za 1:03,8 minuta bilo bolje od njene sunarodnice Svetlane Slepcove na drugoj poziciji. Treće mesto zauzela je Ukrajinka Anastasija Merkušina sa 1:05 minuta slabijim vremenom od pobednice. Evropsko prvenstvo biće nastavljeno 27. januara trkama sprinta u obe konkurencije.

16:08 - Karter dopingovan, Bolt i Jamajka bez zlata iz PekingaMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) oduzeo je zlato sa Igara u Pekingu jamajčanskoj štafeti 4X100 metara zbog dopinga Neste Kartera. Karter je bio pozitivan na metilheksanamin, a samim tim bez medalje su ostali i preostala trojica clanova Majkl Frejter, Johan Blejk i najbrži u istoriji Jusein Bolt, koji sada ima "samo" osam zlatnih olimpijskih medalja. Prema novom poretku, zlato je pripalo Trinidadu i Tobagu, srebro Japanu, a bronza štafeti Brazila.

15:47 - Marković i Duronjić srećni zbog dolaska u VoždovacNovi fudbaleri Voždovca Ivan Marković i Borko Duronjić rekli su da su zadovoljni što su došli u taj klub i dodali da je cilj ekipe plasman u plej-of. "Drago mi je i srećan sam što sam se vratio u Srbiju. Zadovoljan sam izborom koji sam napravio, Voždovac je prava sredina za mene. Ekipa ima potencijal, dobro se radi i verujem da ćemo ostvariti cilj, a to je plasman u plej-of", rekao je Marković. Marković (1994) je prošao mladje selekcije Partizana, u karijeri je nastupao i za Koronu Kjelce, CSKA iz Sofije, Levaljakos iz Grčke, Černo more, a u Voždovac je došao je iz Gjeonama iz Južne Koreje. ; Igrao je i za mladje selekcije Srbije. Napadač Borko Duronjić rekao je da je Voždovac jedan od najbolje organizovanih klubova u Srbiji. "Pravi klub za nas. Pre svega cilj nam je plej-of, a onda i Evropa. Mislim da možemo da ostvarimo zacrtano, odlična atmosfera nas prati, ali videćemo sve na terenu", naveo je on. Duronjić (1997) je bio kapiten omladinske selekcije do 18 godina, a u Voždovac je došao iz OFK Beograda. Fudbaleri Voždovca putuju u petak putuju u Tursku na drugu fazu priprema, a u Antaliji će boraviti od 27. januara do 9. februara. U sklopu priprema ekipa Ilije Stolice odigraće četiri kontrolne utakmice. Beogradski tim će 31. ; januara protiv Ordabašija, a 4. februara dva meča, pre podne protiv Akademije Pandev a popodne protiv beloruskog Šahtjora. Poslednju utakmicu na pripremama Voždovac će igrati 8. februara protiv ukrajinskog Stalja.

14:22 - Simonović umesto Kovačevića pozvan u reprezentaciju za meč sa SADFudbaler Vojvodine Vladimir Kovačević propustiće predstojeću prijateljsku utakmicu Srbije i SAD u San Dijegu, a umesto njega u tim je pozvan Miloš Simonović iz Napretka. Fudbalski savez Srbije saopštio je da se Kovačeviću ukazala mogućnost da potpiše za jedan strani klub, zbog čega mu je selektor Srbije Slavoljub Muslin izašao u susret, pa će umesto njega u ekipi biti mladi štoper kruševačkog superligaša Simonović. Simonović je prilikom odabira ekipe za utakmicu protiv SAD bio na širem spisku selektora Muslina, odnosno bio je na rezervnoj listi i jedna od mogućih zamena. Fudbalska reprezentacija Srbije putuje sutra od 10.15 sa aerodroma "Nikola Tesla" u London, odakle će putovati u Los Andjeles, a zatim u San Dijego, gde će 29. januara igrati protiv selekcije SAD.

13:50 - "Orlići" u prvom šeširu uoči žreba kvalifikacija za EP 2019.Mlada fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u prvom šeširu žreba kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2019. godine u Italiji, saopšteno je danas. Srbija se prvi put našla u privilegovanom položaju i nalazi se medju devet selekcija u prvom šeširu zajedno s Nemačkom, Portugalom, Danskom, Engleskom, Španijom, Francuskom, Švedskom i Češkom, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije. S pomenutim selekcijama "orlići" neće moći da se sastanu u narednom takmičarskom ciklusu i to će biti odlična startna pozicija za igrače rodjene posle 1. januara 1996. godine koji će činiti narednu U-21 reprezentaciju. Kvalifikacije će trajati do oktobra 2018. godine. Devet prvoplasiranih selekcija izboriće direktan plasman na EURO, a četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije igraće baraž u novembru 2018. za još dva mesta. Domaćin Italija je 12. učesnica prvenstva. Žreb grupa obaviće se sutra u Nionu.Sastavi šešira: 1. Nemačka, Portugal, Engleska, Danska, Španija, Švedska, Francuska, Češka, Srbija 2. Slovačka, Izrael, Holandija, Austrija, Hrvatska, Belgija, Poljska, Švajcarska, Slovenija 3. Ukrajina, Norveška, Rusija, Turska, Rumunija, Island, Grčka, Crna Gora, Finska 4. Vels, Bugarska, Makedonija, Gruzija, Madjarska, Irska, Škotska, Moldavija, Albanija 5. Litvanija, Azerbejdžan, Jermenija, BiH, Belorusija, Kazahstan, Kipar, Letonija, Estonija 6. Malta, Luksemburg, Severna Irska, Lihtenštajn, Andora, San Marino, Farska Ostrva, Gibraltar, Kosovo

13:30 - Runi nije oborio rekord Čarltona?Toni Park, britanski istoričar i veliki navijač Mančester junajteda, smatra da Vejn Runi još uvek nije oborio rekord Bobija Čarltona. Runi je prošlog vikenda postigao gol što je bio njegov 250. u dresu "crvenih đavola". On je postigao jedan gol više od Čarltona. Međutim, Park tvrdi drugačije. "I dalje postoji znak pitanja nad pričom o rekordu jer je klub, iz nekog razloga, odlučio da ignoriše dva pogotka koja je ser Bobi dao u Anglo-italijanskom Kupu, u svojoj poslednjoj utakmici za Junajted. Bila je to sezona 1972/73, meč protiv Verone. Pobedili smo 4:1 i Čarlton je dao dva gola, što nas dovodi do cifre od ukupno 251 gola za Mančester Junajted", rekao je Park.

12:00 - Dimitrov: Moj posao nije gotovBugarski teniser Grigor Dimitrov izjavio je da želi da napravi dobar rezultat na Australijan openu. Dimitrov je pobedom protiv Gofana izborio plasman u polufinale turnira u Melburnu. "Osećam da imam potreban alat da nastavim još dalje. Moj posao ovde nije govot. Radujem se meču u petak, mislim da sam spreman. Nema pritiska. Imam dovoljno samopouzdanja, fizički se osećam sjajno. Iz meča u meč mi je sve bolje. Nije bitno protiv koga ću da igram, nema lakšeg rivala, nije ni bitno ko će biti. Nema prečica na putu do Gren slema. Ako razmišljaš o tome ko će ti biti protivnik u polufinalu, neće biti biti lakše. Moraš da se izboriš za to, ko god je protivnik", rekao je Dimitrov. On je svojevremeno bio najbolji junior na svetu, ali nije ispunio očekivanja nakon što je postao profesionalac. "Tenis se promenio mnogo u međuvremenu. Mislim da sam prvi profesionalni meč igrao protiv Tomaša Berdiha. Imao sam 17 godina. Bilo je to u Roterdamu. Pobedio sam ga tada. Imao sam Rafu (Nadala) u drugom kolu. Došao je posle trijumfa ovde. Igrali smo tri seta, bio sam oduševljen što sam uopšte tu. Bile su mi potrebne dve godine da dođem do Top 100. Sada je mnogo toga drugačija. Voleo bih da vam dam primer. Vidim danas neke juniore. Viši su od 195 centimetara. Imaju ogromnu prednost. Imaju prave ljude u svom timu. Neki imaju psihologe, fizioterapeute, ovo, ono. Ja to nisam mogao da priuštim do 23-24 godine", zaključio je Dimitrov.11:30 - Pepe ide u KinuFudbaler Reala Pepe napustiće madridski klub po isteku ugovora na kraju sezone, a karijeru će nastaviti u kineskom Hebeiju. Portugalac je dogovorio saradnju sa Hebeijem vrednu 15 miliona evra godišnje. Pepe će u februaru napuniti 34 godine, želeo je novi dvogodišnji ugovor u Madridu, ali mu je šampion Evrope ponudio produžetak saradnje na samo 12 meseci zbog klupske politike. Hebei je nedavno preuzeo bivši trener Reala, Mančester Sitija i Malage Manuel Pelegrini, a u ekipi su Esekijel Laveci, Žervinjo i Stefan Mbija. Real je doveo Pepea 2007. iz Porta za 30 miliona evra, a tokom devet i po sezona na Santjago Bernabeuu odigrao je 327 utakmica i postigao 14 golova.

11:10 - Selektor rukometaša Hrvatske: Presudila je naša odbranaSelektor rukometne reprezentacije Hrvatske Željko Babić rekao je da je odbrana bila presudna za pobedu njegove ekipe protiv Španije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. "Stvarno sam ponosan i jako sam srećan zbog hrvatskog naroda. Srećan sam i želim da čestitam svojim momcima na igri i borbenosti. Imamo kartu za Pariz i ne mogu opisati koliko sam srećan", rekao je Babić. Hrvatska je sinoć pobedila Španiju sa 30:29 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Reprezentacija Hrvatske će u polufinalu šampionata sveta igrati protiv Norveške. "Presudila je naša odbrana, fantastično smo zatvorili pivotmena... U polufinalu nas čeka Norveška koja je jako brza, jako čvrsta. Mi ne znamo uopšte u kakvom ćemo sastavu nastupiti, ali Hrvatska ima veliko srce koje može sve", rekao je selektor Hrvatske.Presrećan zbog pobede i ponosan na svoje saigrače bio je i jedan od najiskusnijih rukometaša Hrvatske Jakov Gojun."Dobili smo jednu vrhunsku ekipu. Bio je dobar napad, bila je dobra odbrana. Norveška je reprezentacija koja igra jako dobro. Trče jako puno, lete po terenu, ali sve je moguće. Jedna utakmica, 60 minuta, borićemo se pa ćemo videti", rekao je Gojun. Drugi polufinalni par čine domaćin šampionata, selekcija Francuske i Slovenija.

10:40 - Meloun: Jokić neće biti Ol-star, biće Ol-NBATrener Denver Nagetsa Majk Meloun izjavio je da će Nikola Jokić jednog dana biti jedan od najboljih NBA igrača. Srbin je predvodio Nagetse do pobede nad Juto, (103:93) sa 23 poena, 11 skokova i 6 asistencija. "Nikola Jokić neće biti samo Ol-star, biće jedan od najboljih NBA igrača. Dobija pažnju i zasluge koje zaslužuje. Moj cilj nije da on postane Ol-star igrač, već da napreduje svakog dana. Ne postoji trener ili navijač u NBA koji ne znaju za Jokića. On je jedan od najzanimljivijih mladih igrača u NBA. Zahvalni smo i uzbuđeni što je veliki deo naše budućnosti", rekao je Meloun.

10:25 - Borusija: Obamejang može da ide za 80 miliona evraBorusija iz Dortmunda spremna je da pusti najboljeg fudbalera i strelca Pjer-Emerika Obamejanga u drugi klub, ali ne ispod 80 miliona evra. Izvršni direktor "milionera" Hans-Joakim Vacke izjavio je da razume želju brzonogog Gabonca da na leto pređe u veći klub kao što su Barselona i madridski Real. "Ne možemo da garantujemo da će igrač ostati u Borusiji do kraja karijere, ali naša snaga je u tome da uvek nađemo prave zamene. Podsećam sve da je Obamejang bio naša alternativa za "smak sveta" i odlazak Roberta Levandosvkog u Bajern. Sa 80 miliona evra svi bismo razmislili oko njegovog statusa, Obamejang je spreman za veći klub", rekao je Vacke. Za Obamejanga je, pored španskih velikana, interesovanje pokazao Mančester Siti i minhenski Bajern, ali je odbacio priče da bi mogao da se preseli u redove najvećeg rivala Borusije. Ovaj 27-godišnji fudbaler i ove sezone igra u fantastičnoj formi, jer je postigao 20 golova na 22 meča u svim takmičenjima.

09:58 - Filipe Kutinjo najplaćeniji igrač LiverpulaFudbaler Liverpula Filipe Kutinjo postao je najplaćiniji igrač kluba, pošto je potpisao novi ugovor do 2022. godine prema kojem će nedeljno zarađivati 175.000 evra. Do sada su među "crvenima" najviše zarade imali Džejms Milner i Danijel Staridž, ali ih je 24-godišnji Brazilac prestigao za 35.000 evra na osnovu sedam dana. "Zahvalan sam ovom velikom klubu što sam potpisao novi ugovor. Veoma sam srećan, nadam se da ću ostati dugo u Liverpulu", rekao je Kutinjo za klupski sajt odmah po stavljanju parafa. Kutinjo neće imati izlaznu klauzulu u ugovoru, što raduje sve iz Liverpula, posle velikog interesovanja Barselone. On je u januaru 2013. godine došao na Enfild iz Intera i odmah postao ključni igrač tima, odigrao je 162 utakmice i dao 35 golova. Nosio je dresove Espanjola i Vasko da Game, dok je za reprezentaciju Brazila upisao šest golova na 23 nastupa.

Felipe Kutinjo, foto: Reuters
Felipe Kutinjo, foto: Reuters

09:33 - Ros Bron novi direktor F1Ros Bron imenovan je za novog direktora Formule 1, dan nakon što je Amerikanac Čejs Keri zamenio Bernija Eklstona na mestu predsednika takmičenja. Bivši direktor Mercedesa istakao je da želi da razvije "čistiji, jednostavniji sport" u kojem će više vozača i timova moći da pobedi. Bron očekuje da njegove ideje "zažive" 2018. i 2019. godine, a kao primer kojim će se voditi naveo je Premijer ligu gde je Lester prošle sezone od tima koji se bori za opstanak postao šampion u roku od 12 meseci. "To bi bilo savršeno za F1, kada dobar tim sa odličnim vozačem u sjajnoj godini može da ostvari veliki uspeh. To trenutno nije moguće", rekao je Bron. Bron se protivio brojim promenama pravila prethodnih godina, kao što je dupliranje poena u finalnoj trci 2014, te pokušaj promene kvalifikacija koji nije zaživeo na startu prošle sezone. "To je upravo ono što ne smemo da radimo. Moramo stabilizovati male ekipe i omogućiti im bolji finansijski status. Moramo ograničiti upotrebu tehnologije jer je preveliki jaz između ekipa. Moramo obezbediti da nema veštačkih rešenja, već uvesti čistija. Moramo izbalansirati tehnologiju i sportsku stranu", dodao je Bron.

09:15 - Nova blistala partija Nikole JokićaSrpski košarkaš Nikola Jokić ponovo je nosio Denver do pobede protiv Jute 103:93 u NBA ligi, sa novim dabl-dablom u vidu 23 poena i 11 skokova. Jokić je bio najefikasniji pojedinac meča, a za 35 minuta odličnu partiju krunisao je sa još šest asistencija, tri blokade i dve ukradene lopte. Od saigrača Jokić je najveću podršku imao od Džamara Nelsona sa 17 koševa i Danijela Artura sa jednim manje, dok je kod Jute Derik Fejvors postigao 18. Sjajni nastupi srpskog reprezentativca donose veliku nadu Nagetsima da mogu do plasmana u plej-of, a trenutno su tačno iznad crte na Zapadu sa skorom 19-25. Igrao i drugi srpski košarkaš Nemanja Bjelica, ali nije bio šuterski raspoložen u utakmici koju je Minesota slavila protiv Finiksa košem Endrjua Viginsa uz zvuk sirene - 112:111. Bjelica nije zabeležio nijedan poen za 13 minuta, uz šut iz igre 0/6, a imao je dva skoka. Ostali rezultati: Orlando - Čikago 92:100, Filadelfija - Los Anđeles Klipers 121:110, Toronto - San Antonijo 106:108 i Vašington - Boston 123:108.

08:55 - Lebron Džejms: Potreban nam je plejmejkerKošarkaš Klivlenda Lebron Džejms tvrdi da su klubu neophodna pojačanja da bi se borio za titulu u NBA ligi. "Nemam vremena za gubljenje. Naredne zime ću imati 33 godine, to je poenta moje priče... Kada budem osetio, i psihički i fizički, da ne mogu da se takmičim za prsten ili da ne mogu više da igram na potrebnom nivou – onda neću imati ovaj problem. Ali dok se to ne dogodi.... A i ne mislim da će to biti uskoro", rekao je Džejms i dodao: "Nismo bolji nego što smo bili prošle godine, s moje tačke gledišta – mi smo samo jedan od 'teškaša' NBA lige. Iskreno se nadam da nismo zadovoljni kao franšiza, najiskrenije. Koliko je bilo teško napraviti sve ovo, koliko je bilo teško napraviti to sr... Ne želim da ovim svojim izlaganjem iskažem nepoštovanje ka Deandreu ili Keju, ali da li mislite da možemo da se oslonimo na njih, u ovom trenutku, da rešavaju utakmice u plej-ofu? Stvarno, ne bih želeo da iko pomisli da nipodištavam njihovo umeće, ali ova situacija nije fer ni prema njima". On je potom naveo šta je neophodno Kavalirsima. "Ja sam takav, ako imam nešto da vam kažem – ja ću vam to reći u lice. Treba nam je*eni plejmejker. Ne kažem da možete da odete i samo nađete jednog, kao što možete da izađete ispred i vidite drveće, nisam to rekao. Sve u svemu, ono što je najvažnije jste da svi pretendenti za titulu imaju momke koji su spremni da uskoče i povuku. Ne daj bože, ali šta ćemo ako se Kej povredi, recimo na dve nedelje? Šta ako se ja povredim na tri nedelje? Da rezimiram – 2017. godina je, za sada, teško s..nje", zaključio je Džejms.08:25 - Lučić-Baroni: Sve ono loše što mi se desilo...Hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni izjavila je da ne može da veruje da je stigla do polufinala Australijan opena. "Jednog dana ću ispričati svoju veliku priču i sve ono što mi se dogodilo, ali ne mogu da verujem da sam ovde. Preplavljena sam emocijama. Znam da svakom igraču znači da dođe do polufinala, ali za mene je posebno. Nikada neću zaboraviti ovaj dan i poslednjih nekoliko nedelja. Sve loše što sam proživela ovim je ispravljeno i učinjeno da bude dobro", rekla je hrvatska teniserka i dodala: "Bilo je nemoguće servirati, moraju da promene centralni teren. Izuzetno je teško servirati sa te strane, naočare uopšte ne pomažu. Bila sam mirna, nisam brinula ni o čemu. Osetila sam mir i išla po svoje udarce. Želim da ostanem mirna i uživam. Uživala sam svaku sekundu i tako planiram da nastavim".

08:00 - Lučić-Baroni i Serena Vilijams u polufinalu AOHrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni i Amerikanka Serena Vilijams plasirale su se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije pošto su u četvrtfinalu pobedile Čehinju Karolinu Pliškovu, odnosno Britanku Džoanu Kontu. Lučić-Baroni je pobedila Pliškovu sa 6:4, 3:6, 6:4 i tako stigla do svog prvog grend slem polufinala posle Vimbldona 1999. godine. Lučić-Baroni je sa samo 17 godina igrala polufinale Vimbldona, ali nakon toga nije uspela da ponovi taj uspeh, pa je kraj meča sa Pliškovom dočekala u suzama. Hrvatica će se za finale Australijan opena boriti protiv Serene Vilijams, koja je jutros slavila protiv Džoane Konte u dva seta - 6:2, 6:3. Druga teniserka sveta je od početka meča kontrolisala igru i do pobede je stigla za samo 75 minuta. Vilijams je tako nastavila put ka svojoj 23. grend slem tituli što bi bio rekord u Open eri. Drugi polufinalni par čine Amerikanke Koko Vandervege i, starija od sestara, Venus Vilijams.

07:40 - Dimitrov u polufinalu Australijan openaBugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u polufinale Australijan opena. Bugarin je u četvrtfinalu pobedio Belgijanca Davida Gofana 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4. Dimitrov će u polufinalu turnira u Melburnu igrati sa pobednikom duela između Rafaela Nadala i Miloša Raonića. U prvom polufinalu sastaće se Švajcarci Stan Vavrinka i Rodžer Federer.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track