GORAN BUNJEVČEVIĆ: Sada je jasno da radimo pravu stvar za srpski fudbal
Foto: FSS

Dobro izdanje Srbije protiv SAD

GORAN BUNJEVČEVIĆ: Sada je jasno da radimo pravu stvar za srpski fudbal

Fudbal -

Glavni i odgovorni u sportskom sektoru Fudbalskog saveza Srbije, direktor Goran Bunjevčević, ističe da je uspela američka priča pokazala da savez mora da nastavi sa utakmicama od kojih srpski fudbal može da ima samo benefite.

-Prezadovoljni smo kompletnom pričom, organizacijom i na kraju ono što je najvažnije, epilogom meča sa SAD. Rekli smo posle Katara da će biti još mečeva ovog tipa i sada je jasno da radimo pravu stvar za srpski fudbal.Mnogo mi je drago da smo ostavili dobar utisak i da nismo izgubili, s obzirom na sve okolnosti, iskustvo i kvalitet domaćina, odnosno činjenicu da je za naše igrače ovo jedan novi momenat. Igrali su protiv velikog protivnika na dobrom terenu, sjajnom stadionu i mislim da mogu biti ponosni na sebe. I mi koji vodimo računa o razvoju srpskog fudbala možemo svakako biti zadovoljni – ističe sportski direktor FSS.

Mnogo je pozitivnih detalja posle gostovanja u San Dijegu...

-Dobili smo mnogo stvari iz ove američke priče. Pre svega jedno lepo prijateljstvo sa američkim savezom sa kojim ćemo sarađivati i na nekim novim projektima,a našim igračima smo pružili dobru priliku da se izmere protiv onih koji imaju 50 i više nastupa u reprezentaciji svoje zemlje.

Srpski navijači u San Dijegu, Foto: Privatna arhiva
Srpski navijači u San Dijegu, Foto: Privatna arhiva

Igrači su posle meča, u svlačionici, pokazali koliko im je značio jedan ovakav meč u karijeri...

-Mislim da smo na jako dobrom putu da tu neku pozitivnu energiju koju naši momci imaju posle dobre utakmice sa Amerikom, odnesu u svoje klubove, saigračima prenesu utiske i tako srpski fudbal zajedno podižemo na jedan novi nivo. Drago mi je da je direktan prenos omogućio mnogima u Srbiji da vide sliku iz San Dijega, a sve to može samo da motiviše igrače iz naše lige da se ubuduće nađu na spisku za buduće akcije ovog tipa.

Srpski navijači u San Dijegu, Foto: Privatna arhiva
Srpski navijači u San Dijegu, Foto: Privatna arhiva

Odrađenim poslom može da bude zadovoljan i selektor sa svojim stručnim štabom, ali i klubovi čiji igrači su pokazali kvalitet...

-Zahvalio bi se selektoru Muslinu što je prihvatio, usudio bih se reći, jednu vrstu rizika da vodi selekciju koja nema takmičarskog, reprezentativnog iskustva. Vidim da svaki njegov savet momcima mnogo znači. Hvala i klubovima koji su savezu izašli u susret i omogućili igračima da steknu novo, veliko iskustvo. Drago mi je da su prepoznali trenutak i značaj ovakvih utakmica za srpski fudbal – rekao je Goran Bunjevčević, sportski direktor FSS.

JOVAN ŠURBATOVIĆ SA SUNILOM GULATIJEM

Jovan Šurbatović, Sunil Gulati, Foto: FSS
Jovan Šurbatović, Sunil Gulati, Foto: FSS

Predsednik Fudbalskog saveza SAD Sunil Gulati bio je domaćin Jovanu Šurbatoviću, generalnom sekretaru FSS koji mu je tom prilikom uručio plaketu u znak sećanja na gostovanje Srbije u San Dijegu.Prvi operativac naše fudbalske organizacije zahvalio se gospodinu Gulatiju na veoma dobroj organizaciji našeg boravka u San Dijegu, a naravno razgovaralo se i o nekim modelima buduće saradnje između dva nacionalna saveza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track