Šampionat mržnje!

Sumnje se ostvaruju

Šampionat mržnje!

Fudbal -
Policija u Poljskoj i Ukrajini imaće pune ruke posla zbog najavljenih incidenata navijača

Domaćini u strahu.Čim je počelo Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, svima je postalo jasno da će policija imati pune ruke posla! Mračne sumnje stručnjaka već su počele da se ostvaruju i zbog huliganskih obračuna, rasističkih uvreda i multinacionalne mržnje, pa je najverovatnije da ćemo biti svedoci najgoreg i najkrvavijeg EP u istoriji.

Veliku grešku napravili su fudbalski savezi zemalja učesnica. Naime, čak 11 saveza je odlučilo da svoje igrače smeste u trouglu između Varšave, Krakova i Vroclava, pa je odmah po dolasku reprezentacija počeo i haos. Pored toga, u ova tri grada postoji veliki broj desničarskih huliganskih grupa, kao i mnogo neonacističkih bandi, što dodatno komplikuje situaciju.

Reprezentativci Holandije su bili vređani na rasnoj osnovi tokom treninga na stadionu u Krakovu, dok je u centru grada preko hiljadu navijača iz Irske napalo autobus s reprezentativcima Engleske, ali je zbog velikog broja policajaca sve ostalo na verbalnim uvredama. Izabranici selektora Hodžsona jedva su uspeli da uđu u hotel, uz zvižduke i povike „Engleska nikad neće porobiti Irsku“ i „Džon Teri je rasista“.

Prethodno se oglasio i vođa ekstremne desničarske grupe Patriote Ukrajine.- Imamo mrežu huligana u svakom gradu. Možemo da krenemo u rat nakon samo jednog poziva. Ovde se ozbiljno spremamo i treniramo, za belu Evropu, i spremni smo da učinimo sve - objavio je rat tamnoputim fudbalerima i navijačima Dmitro Semčuk.

Psi ujedaju za testise!Poljska policija pripremila je nemilosrdne metode suzbijanja huliganskih ispada za vreme EP. Tako će na problematične navijače slati pse trenirane da ujedaju za testise, a biće opremljeni i soničnim topovima, koji osobu koju pogode teraju na nekontrolisano mokrenje.

- Poljska policija će žestoko reagovati na huliganizam i, verujte, ne biste želeli da budete tamo kad krenemo u akciju. Imamo dugu istoriju huliganizma i policiju koje je prošla sve - kažu iz poljskog MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track