Hrvatska pobedila Irsku

EURO 2012

Hrvatska pobedila Irsku

Fudbal -
Golove za Hrvate postigli su Mario Mandžukić u trećem i 49. i Nikica Jelavić u 43. minutu, dok je strelac za Irce bio Šon Sent Ledžer u 19 minutu

POZNANJ - Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je u Poznanju Irsku sa 3:1, u prvom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Golove za Hrvate postigli su Mario Mandžukić u trećem i 49. i Nikica Jelavić u 43. minutu, dok je strelac za Irce bio Šon Sent Ledžer u 19. Hrvati su bolje počeli utakmicu i već u trećem minutu došli do prednosti. Golu Hrvata prethodio je centašut Darija Srne sa desne strane kada se lopta odbila od Stivena Vorda i došla do Mandžukića, koji je glavom sa 11 metara plasirao u mrežu. Irci su izjednačili posle centaršuta Ejdena Mekgidija iz slobodnog udarca sa leve strane, kada se Sent Ledžer bolje snašao od Vedrana Ćorluke i udarcem glavom sa četiri metra savladao golmana Hrvatske Stipe Pletikosu.

Posle izjednačenja, Hrvati su zaigrali agresivnije i dva puta ozbiljno ugrozili gol Šaja Givena šutevima iz daljine Ivana Perišića i Luke Modrića. Drugi gol Hrvati su postigli kada je Modrić šutirao sa oko 20 metara, a lopta se od noge jednog odbrambenog igrača Irske odbila do Jelavića, koji je ostao sam ispred Šaja Givena i lako ga savladao.

Hrvatska je u drugom poluvremenu dobro počela i već posle četiri minuta došla do prednosti od 3:1. Perišić je centrirao sa leve strane, a Mandžukić šutirao glavom sa 11 metara i pogodio stativu, međutim lopta se odbila o glavu golmana Irske Givena i završila u golu.

Hrvati su se do kraja meča povukli i čuvali prednost, a Irci su jedinu ozbiljniju šansu stvorili u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je posle kornera sa desne strane Kit Endrjuz neometan šutirao glavom sa sedam metara, ali malo pored gola.

Hrvatska je posle prvog kola prva na tabeli Grupe C sa tri boda, dva više od Italije i Španije, dok je Irska na poslednjem mestu bez osvojenog boda. U drugom kolu Grupe C 14. juna će se sastati Italija - Hrvatska i Španija - Irska.

http://www.youtube.com/watch?v=j-d2xew-n8Y

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track