VRI UOČI VEČITOG DERBIJA FK Partizan: Ko daje Terziću za pravo da utiče na nezavinost institucija
Foto: Marina Lopičić, Zabrana, Partizan, Humska

Odluka o sudiji izazvala raspravu večitih

VRI UOČI VEČITOG DERBIJA FK Partizan: Ko daje Terziću za pravo da utiče na nezavinost institucija

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan upitao je danas ko generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću daje za pravo da utiče na nezavisnost institucija i organa Fudbalskog saveza Srbije.

"Ko to daje za pravo Zvezdanu Terziću da ponovo, skrivajući se iza tobož brige za pravdom, pokušava da utiče na nezavisnost institucija? Da li on to žali za vremenima, kada su sportske institucije služile (samo)volji jednog čoveka, kada su sudije birane po želji samo jednog interesnog lobija?", navodi se u saopštenju Partizana.

Generalni direktor Crvena zvezde Zvezdan Terzić izjavio je juče da mu nije jasno zbog čega Milorad Mažić nije delegiran za glavnog arbitra na predstojećem "večitom" derbiju. Umesto njega, pravdu će deliti Majo Vujović.

"Partizan snažno ističe podršku principima i institucijama, nezavisnosti i odgovornosti, naporima FSS koji, vidimo, nisu ni laki ni jednostavni. Mi pristupamo predstojećem derbiju sa dobrom verom i poverenjem. Nama je opšti interes večitog derbija i srpskog fudbala, njegovog razvoja i uspeha najvažniji. ;Smatramo da niko nema pravo da stvara lošu atmosferu i baca senku na predstojeću svetkovinu srpskog fudbala", dodaje se u saopštenju crno-belih.

U saopštenju Partizana se navodi da je taj klub "uvek poštovao odluke nadležnih struktura", kao i da je "večiti" derbi "dragocena institucija" srpskog fudbala.

"On počiva na tradiciji, medjunarodnom ugledu i decenijama sticanom prestižu svih njegovih aktera. Derbi je ono važno što se mora sačuvati, a Fudbalski savez Srbije je te svoje društvene odgovornosti savršeno svestan, medjutim, neki sportski radnici u ime velikog sportskog rivala, a potpuno samovoljno i proizvoljno, nastoje da pravičnost i sigurnost podrede lošim namerama i zamućenim interesima", navodi se se u sapštenju Partizana.

Večiti derbi izmedju Crvene zvezde i Partizana igraće se sutra na stadionu "Rajko Mitić" od 18.00.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track