(VIDEO) IZ KECA U DVOJKU U NOVOM SADU: Veliki preokrtet Zvezde protiv Vojvodine od 0:2 do 3:2
Foto: Saša Pavlić

Lider zadržao plus 6 u odnosu na Partizan

(VIDEO) IZ KECA U DVOJKU U NOVOM SADU: Veliki preokrtet Zvezde protiv Vojvodine od 0:2 do 3:2

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu u Novom Sadu u derbiju 25. kola Superlige posle velikog preokreta - 2:3 (2:0).

Beogradski crveno-beli su na vrhu tabele zadržali "plus šest" u odnosu na crno-bele, a "lalama" su pobegli na "plus deset":Crvena zvezda 64, Partizan 58, Vojvodina 54...

Voša je posle samo devet minuta vodila 2:0. Taj rezultat bio je na snazi i posle 45 minuta igre. Šta god da je trener Miodrag Božović Grof rekao svojim izabranicima u poluvremenu, urodilo je plodom. Gosti su se na teren vratili kao preporođeni. Istina, imala je Zvezda inicijativu i u prvom poluvremenu, ali je tek u drugom postala konkretna, što se poklopilo sa očiglednim padom u igri domaćina, pa je aktuelni prvak napravio preokret i zabeležio 20. prvenstveni trijumf.

Vojvodini su veliku prednost u uvodu meča doneli Dejan Meleg u 5. i Darko Puškarić u 9. minutu.Oba rivala su imala po jednu veliku priliku u nastavku prvog poluvremena, ali mreže su mirovale sve do 50. minuta kada je Srđan Plavšić prepolovio zaostatak Zvezde. Želeo je da centrira, a postigao je gol, jer Demijan Le Talek nije dirao loptu, već ju je samo ispratio u mrežu. Samo 11 minuta kasnije Ričmond Boaći je sjajnom reakcijom glavom centaršut Dušana Anđelkovića pretvorio u pogodak i izjednačenje. Konačan rezultat postavio je Puškarić nespretnom reakcijom i autogolom u 70. minutu. Zvezda je tako "preživela" dva najteža superligaška ispita, jer je posle remija u "večitom derbiju" pobedila Vojvodinu.U 26. kolu Crvena zvezda dočekuje Javor, dok Vojvodina gostuje Metalcu.

TOK MEČA:

KRAJ - 2:3!

81. minut - ŠANSA za VOJVODINU! Trujićev šut odbranio je Manojlović.

70. minut - GOOOLLL - 2:3 - AUTOGOL PUŠKARIĆA!

66. minut - Gosti ne žele da se zadrže na nerešenom rezultatu, sada jure pobedu. Domaćin, deluje, ne može da im parira fizički.

64. minut - Prva izmena kod Voše, Kovačević umesto Babića.

61. minut - GOOOLLL - 2:2 - BOAĆI! Zvezdin napadač je odlično reagovao glavom na centaršut Anđelkovića.

55. minut - ŠANSA za VOJVODINU! Lakićević je ostao sam iskosa sa desne strane i tukao, a Manojlović je odbranio.

54. minut - Opasnost pred golom Vojvodine, posle kornera sa desne strane Boaći je pokušao glavom...

50. minut - GOOOLLL - 2:1 - PLAVŠIĆ - Plavšić je centrirao sa leve strane, Le Talek je pred gol-linijom uklizao ne bi li loptu ubacio u gol, međutim, nije je ni dotakao, a ona se ipak zakoprcala u mreži.

49. minut - "Požuteo" je i Donald, jer je s leđa faulirao Melega.

48. minut - Žuti karton za Vukasovića zbog oštrog starta.

47. minut - Meč je nastavljen.

46. minut - PREKID! Navijači Zvezde na istočnoj tribini napravili su bakljadu, a nekoliko baklji bacili su na teren, pa je sudija Grujić prekinuo meč.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena - 2:0!

45+1 - ŠANSA za VOJVODINU! Malbašić je uposlio Melega, koji je imao otvoren šut sa desetak metara, ali je zakomplikovao situaciju, pa je lopta završila u korneru.

38. minut - Šut Ruiza... Pored gola... Crveno-beli napadaju, ali jalovo.

29. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Plavšić je oduzeo loptu Puškariću, Boaći je proigrao Ruiza, koji se našao "oči u oči" sa Rockovim, ali je golman Vojvodine odlično intervenisao.

28. minut - Posle drugog gola Vojvodine, Crvena zvezda je preuzela inicijativu, ima loptu 61 odsto vremena u svom posedu, ali za sada bez konkretnog rezultata.

24. minut - Žuti karton za Le Taleka zbog prekršaja nad Melegom na sredini terena.

24. minut - Gužva pred golom Vojvodine...

19. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Pokušava Boaće, sa 15 metara, međutim, i njegov udarac je otišao preko gola.

17. minut - Prvi pokušaj gostiju, Anđelković je tukao preko gola.

9. minut - GOOOLLL - 2:0 - PUŠKARIĆ! Posle kornera Malbašića sa leve strane, Petković je nespretno intervenisao i loptu prosledio na drugu stativu, gde Puškariću nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

8. minut - ŠANSA za VOJVODINU! Meleg je ponovo poslao loptu iza leđa zadnje linije Zvezde, Babić je tukao, a Manojlović odbranio, pa je domaćin dobio samo korner.

5. minut - Ovo je osmi gol Melega u prvenstvu.

5. minut - GOOOLLL - 1:0 - MELEG! Kapiten Vojvodine je započeo akciju, uposlio na levom krilu Paločevića, koji je centrirao, Zvezdin golman Manojlović je odbranio pokušaj Malbašića, ali se lopta odbila do Melega, koji ju je ubacio u praznu mrežu.

2. minut - Kiša je stala u Novom Sadu.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

VOJVODINA: Rockov – Lakićević, Planić, Maslać, Antić – Vukasović, Babić, Meleg, Puškarić, Paločević – Malbašić.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović – Petković, Frimpong, Luković, Anđelković – Le Talk, Donald, Plavšić, Kanga, Ruiz – Boaći.

Sudija: Danilo Grujić.

BLOG UŽIVO:

Iziritiran dešavanjima na "večitom derbiju" i posle njega trener Zvezde Miodrag Božović najavio je da će napustiti klub ukoliko izgubi u Novom Sadu. Međutim, klub iz Ljutice Bogdana 1 se kasnije tokom jučerašnjeg dana obratio javnosti saopštenjem kojim je pokušao da smiri strasti.

Derbi 25. kola imao je predigru... Iz Vojvodine su najavljivali da se utakmica možda neće igrati, jer su tvrdili da nisu u mogućnosti da garantuju bezbednost ukoliko "Delije" budu smeštene na istočnoj, a ne južnoj tribini. Ipak, Novosađani su, kako su rekli, poklekli pred ucenjiivačkim stavom.

U prvom ovosezonskom duelu Crvena zvezda je u Beogradu pobedila Vojvodinu 4:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track