(VIDEO) LUDNICA U KNEŽEVINI: Čudesni Monako izbacio Gvardiolin Siti iz LŠ, Atletiko lako s Nemcima
Foto: Reuters

Poznati svi učesnici četvrtfinala

(VIDEO) LUDNICA U KNEŽEVINI: Čudesni Monako izbacio Gvardiolin Siti iz LŠ, Atletiko lako s Nemcima

Fudbal -

Monako i Atletiko Madrid su večerašnjim eliminacijama Mančester sitija i Bajera iz Leverkuzena kompletirali spisak učesnika četvrtfinala Lige šampiona.

"Kneževi" su u revanšu osmine finala pobedili "građane" iz Mančestera 3:1 (2:0), što im je bilo dovoljno za prolaz u narednu rundu posle poraza u prvom meču 3:5.

Atletiko i Bajer su u Madridu odigrali bez golova, a "jorgandžije" su plasman među osam najboljih u Evropi obezbedili zahvaljujući trijumfu u Leverkuzenu - 4:2.

Monako se večeras pokazao kao čudesna ekipa. Iako lišena pomoći najboljeg strelca, povređenog Radamela Falkaa, uspela je da eliminiše favorizovanog rivala iz Engleske nadoknadivši "minus dva" iz prvih 90 minuta borbe.

Tim portugalskog trenera Leonarda Žardima na krilima mladosti načinio je, može se reći, čudo. Međutim, onaj ko je gledao oba duela, složiće se da je Monako zasluženo prošao dalje.

Domaćin je na stadionu "Luj II" posle nepunih pola sata igre anulirao zaostatak od dva gola - 2:0. Mbape u osmom i Fabinjo u 29. minutu krunisali su uragansku igru "kneževa".

Sastav Pepa Gvardiole trgao se tek u drugom poluvremenu i stvorio nekoliko šansi, a propisno se obrukao Aguero, koji se ispromašivao. Ipak, Sane je 71. minutu zatresao mrežu Monaka. Taj gol vratio je prednost "građanima" u ukupnom rezultatu.

Međutim, Monako je ponovo dodao gas i ponovo zatresao mrežu Kabaljera. Prekid je izveo Lemar, a Bakajoko glavom poslao loptu u mrežu za 3:1. Bilo je to u 77. minutu. Do kraja gosti nisu imali snage da još jednom uzvrate udarac.

Gvardiola prvi put u trenerskoj karijeri nije stigao do četvrtfinala!

Foto: AP
Foto: AP

Meč u Madridu završen je bez golova. To je čudo. Jer, šanse su se sve vreme ređale na obe strane, a mreže su ostale netaknute. Najzaslužniji za to su sjajni golmani Oblak i Leno, koji su blistali.

Pobednik dvomeča se nije dovodio u pitanje nijednog trenutka, jer je Atletiko doneo veliku prednost iz Leverkuzena i apsolutno zasluženo ponovo stigao među osam najboljih.

Žreb četvrtfinalnih parova biće obavljen u petak u podne u Nionu.

Konačan spisak učesnika četvrtfinala: Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Bajern, Borusija Dortmund, Lester, Juventus i Monako.

TOK MEČA:

80. minut - Sjajan šut Kampla, ali još bolja intervencija Oblaka.

77. minut - GOOOLLL - MONAKO - MANČESTER SITI 3:1 - BAKAJOKO! Lamar je izveo prekid, Kolarov nije uspeo da zahvati loptu, ona je pala Bakajoku na glavu, a takvu šansu fudbaler Monaka nije propustio.

71. minut - GOOOLLL - MONAKO - MANČESTER SITI 2:1 - SANE! Sve je uradio Sterling, na kraju šutirao, golman Subašić je odbranio, ali je na loptu natrčao Sane i zakucao je u gol.

70. minut - Grizman je pucao, lopta je prohujala pored gola.

68. minut - ŠANSA za BAJER! Šta je Oblak sada odbranio! Jedan za drugim skinuo je dva zicera! U istom napadu gosti su imali četiri šanse i na kraju je lopta otišla pored gola.

67. minut - ŠANSA za SITI! "Građani" prete, ali nikako da zatresu mrežu, sada je Sane šutirao ispod Šubašića i pogodio spoljnji deo mreže.

65. minut - ŠANSA za SITI! David Silva se prošetao kroz odbranu Monaka i namestio zicer Agueru, koji se opet obrukao, Subašić mu je odbranio šut.

62. minut - ŠANSA za SITI! Sane je protutnjao po levom krilu, stigao skoro do gol-aut linije, a onda dao povratnu Aguera, koji je prebacio gol.

NOVI IMIDŽ ĆIĆARITA!

57. minut - Konačno je Siti zapretio, prvi put na meču. Sterling je došao nadomak gola, razmišljao da li da šutira ili proigra Aguera, izabrao je drugu opciju, ali je Rađi skinuo loptu sa noge Argentinca.

57. minut - ŠANSA za ATLETIKO. Grizman je lobovao Lena, ali je lopta otišla pored gola.

55. minut - Korea je promešao odbranu Bajera i šutirao neprecizno.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

41. minut - Ređaju se šanse na obe strane u Madridu. Sada je u prilici bio Ćićarito, ali ga je izblokirao Godin.

40. minut - Odličan šut Kokea sa 18 metara, ali još bolja intervencija Lena.

38. minut - ŠANSA za ATLETIKO! Godin - Grizman - Korea, munjevita akcija "jorgandžija", ali je golman Leno skinuo zicer.

29. minut - GOOOLLL - MONAKO - MANČESTER SITI 2:0! FABINJO! Asistencija Mendija! Još jedna sjajna akcija domaćina.

22. minut - Bajer je pokazao želju da postigne gol, sada je Ćićarito tukao iz dobre pozicije preko gola.

18. minut - Još jedna pretnja po Kabaljera, tukao je Žermen, ali preko gola.

16. minut - Ponovo se zatresla mreža Mančester sitija, i ponovo je to učinio Mbape, ali je dosuđen ofsajd.

15. minut - ŠANSA za ATLETIKO! Korea je bio u odličnoj poziciji, ali je njegov šut izblokiran.

ČUDO OD DETETA!

8. minut - GOOOLLL - MONAKO - MANČESTER SITI 1:0! MBAPE! Akcija posle kornera je potrajala dok Silva nije poslao loptu pred gol, a Mbape je ubacio u mrežu. Gosti su se bunili tvrdeći da je strelac bio u ofsajdu, ali je sudija Đanluka Roki pokazao na centar.

7. minut - ŠANSA za MONAKO! Mbape je imao otvoren šut, ali je golman Kabaljero odlično intervenisao, pa je domaćin dobio samo korner.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

4. minut - Prva pretnja večeras - Holand je tukao za malo pored gola Atletika.

1. minut - Utakmice su počele!

SASTAVI:

Najznačajnija vest je da u timu Monaka nema "rovitog" Radamela Falkaa.

20:32 - Jorgandžije na zagrevanju

20:30 - Visente Kalderon će biti ispunjen do početka meča

20:25 - Monako rešeta - postizao je prosečno više od 3,5 gola po meču na poslednjih 16 utakmica kod kuće.

20:18 - Jubilarac - 50. meč Davida Silve u Ligi šampiona

20:11 - Ima li heroja u Bajeru?!

20:08 - Fudbaleri Monaka osetili travu

20:04 - Do sada su plasman u četvrtfinale obezbedili Real Madrid, Barselona, Bajern, Borusija Dortmund, Lester i Juventus. Žreb četvrtfinalnih parova biće obaljen u petak u podne u Nionu.

20:00 - Podsetite se spektakularnih prvih duela večerašnjih rivala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track