MUK NA MAKSIMIRU! Evo kako su Hrvati sprečili antisrpsko skandiranje na tribinama!
Foto: Reuters

Stani, zaveži!

MUK NA MAKSIMIRU! Evo kako su Hrvati sprečili antisrpsko skandiranje na tribinama!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Hrvatske dve godine je na domaćem terenu igrala bez prisustva publike, a proteklog vikenda prekinut je taj 'post'.

Meč između 'vatrenih' i Ukrajine ispratile su prepune tribina Maksimira, a do inicidenata, koji su prethodnih dana bili najavljeni - nije došlo.

Huligani nisu ulazili na teren, niti su na isti bačena pirotehnička sredstva. Sve je proteklo u njaboljem redu, iako se svih 90 minuta strepelo da bi sportsku atmosferu moglo nešto da pokvari.

Predsednik hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak gostujući na jednoj hrvatskoj televiziji otkrio je da do incidenata nije došlo, jer su policija i agenti obavili maestralno svoj zadatak.

"Imali smo ubačene promatrače na druge tribine. Kad je neko pokušao da skandira 'Za dom spremni', bilo je odmah 'Stani!', 'Zaveži!'. Po našim informacijama bilo je ubačeno jako puno agenata. Bilo je jako puno policije, koji su bili raspoređeni da to naprosto spreče. Bilo je i euforično raspoloženje na stadionu", opisuje Čičak i nastavlja.

"Ljudi vide u čemu je problem, s tim se slažu. Ja smatram da treba više raditi. Ne može na jednoj utakmici od 90 minuta 30 minuta biti skandiranje zla, to ne može da bude i bolesna je nacija koja to radi", zaključio je Čičak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track