TOMOVIĆ NEPREMOSTIVA PREPREKA: Fiorentina na četiri poslednje utakmice nije primila gol
Foto: Profimedia

Pet kola bez poraza

TOMOVIĆ NEPREMOSTIVA PREPREKA: Fiorentina na četiri poslednje utakmice nije primila gol

Fudbal -

Fudbaleri Fiorentine, za koje sa velikim uspehom nastupa Nenad Tomović, trenutno zauzimaju osmo mesto u Seriji A.

Ekipa iz Firence nalazi se na sedam poena zaostatka za pozicijom koja vodi u Evropu i na osam kola pre kraja, 29-godišnji defanzivac veruje da njegov tim može da ponovi rezultat iz prošle sezone, kada su obezbedili učešće u Ligi Evrope.

-Dokle god postoje matematičke šanse da izborimo mesto koje vodi u Evropu, borićemo se i pokušati da dobijemo sve utakmice do kraja. Ali naša ideja je da uvek gledamo samo sledeću utakmicu i da uzimamo tri po tri boda - kaže Tomović.

Srpski fudbaler se vratio u ekipu posle supenzije zbog žutih kartona i bio je jedan od najboljih pojedinaca u pobedi nad Bolonjom.

-Prezadovoljan sam, pre svega kako smo odigrali kao ekipa, a zatim i mojim ličnim doprinosom. Vezali smo tri pobede, a već četiri utakmice za redom nismo primili gol. Želimo da nastavimo tako. Mislim da je ekipa i na fizičkom i na psihološkom i na tehničkom planu spremna na to i svi želimo da doprinesemo - rekao je Tomović.

Fiorentina je već pet utakmica neporažena u Seriji A, otkako je nesrećno ispala od Menhengladbaha u Ligi Evrope.

‘Viola’ je u prvom meču šesnaestine finala u Nemačkoj slavila sa 1-0, da bi u revanšu u Firenci izgubila sa 4-2, posle vođstva od 2-0.

-Iskreno, ta utakmica nas je dosta poremetila na psihološkom planu. Iako smo posle nje ušli u seriju pozitivnih rezultata, oni su se nekako našli u senci - smatra Tomović. Fiorentina u narednom kolu gostuje ekipi Sampdorije, svom najbližem pratiocu, a meč se igra u nedelju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track