BAJERN ČEKA REAL: Frka im od Anćelotija
Foto: Profimedia

Usijanje u Ligi šampiona

BAJERN ČEKA REAL: Frka im od Anćelotija

Fudbal -

Iskusni trener će biti glavni adut Bavaraca u meču sa aktuelnim šampionom Evrope

Superzvezde Real Madrida ne poznaje niko kao Karlo Anćeloti i to je jedan od velikih aduta minhenskog Bajerna pred prvi četvrtfinalni duel Lige šampiona večeras (20.45) na Alijanc areni.Ćutljivi Italijan doveo je „kraljevski klub“ do evropskog prestola 2014, u čuvenom finalu sa Atletiko Madridom (4:1 posle produžetaka), a predsednik Bavaraca Karl Hajnc Rumenige dobro se seća da je na tom pobedničkom putu katastrofalno porazio i njegov klub (1:0, 4:0).- Upoznao sam sve trenere Bajerna. Ono što mi se najviše dopada kod Karla je njegova smirenost i ubeđenje da zna svoj posao. Čak i kad su se između njega i navijača javljali problemi, on je ostajao miran i govorio: „Bićemo pravi u pravom trenutku“. Izgleda da je bio u pravu - rekao je Rumenige.

Karlo zna sve tajne Reala... Anćeloti i Rumenige
Karlo zna sve tajne Reala... Anćeloti i Rumenige

Osim Anćelotija, Real odlično poznaju i Ćabi Alonso i Arjen Roben, dok na drugoj strani Toni Kros zna sve tajne Bajerna kao dete kluba. Španci veruju da bi Robert Levandovski mogao da bude sledeći igrač iz Bajerna u sazvežđu Realovih „galaktikosa“.- Imamo odlične odnose s Realom i jasno znamo pod kojim uslovima igrači prelaze iz jednog u drugi. Neće biti transfera igrača koje ne želimo da prodajemo. Kada se to desilo s Krosom, bilo je jasno da ćemo ga, pošto nismo napravili dogovor o produženju, prodati Realu godinu dana pre isteka ugovora. On je postao važan igrač u Realu, ali kod nas je došao Ćabi Alonso, i to je bio naš odličan potez.

Uzrok debakla iz 2014.PEP JE BIO PREMOTIVISANRumenige vidi razliku između Anćelotija i Pepa Gvardiole, koji je do prošlog leta vodio Bajern.- Mislim da je Pep pred naš duel s Realom 2014. bio premotivisan da ih pobedi. Kod Anćelotija to nije slučaj. On svoje ambicije ispoljava drugačije od Gvardiole.

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track