(VIDEO) BARSA IPAK NIJE S MARSA Juventus odoleo na Nou Kampu, Monako preko Borusije do polufinala LŠ
Foto: Reuters

Žreb u petak

(VIDEO) BARSA IPAK NIJE S MARSA Juventus odoleo na Nou Kampu, Monako preko Borusije do polufinala LŠ

Fudbal -

Fudbaleri Barselone i Juventusa odigrali su na "Nou Kampu" revanš četvrtfinala Lige šampiona bez golova, dok je Monako kao domaćin savladao Borusiju Dortmund 3:1, pa su se italijanski i francuski timovi plasirali u polufinale.

"Stara dama" je u Španiji odbranila prednost stečenu u prvom meču u Torinu (3:0), dok su "kneževi" dodatno povećali razliku koju su napravili još u prvih 90 minuta u Dortmundu (3:2).

Juventus i Monako pridružili su se prošlogodišnjim finalistima, madridskom Realu i Atletiku, koji su se u polufinale plasirali još u utorak eliminisavši Bajern i Lester.

Juventus je Barseloni servirao hladnu i slatku osvetu. Mesi, Nejmar, Suarez i drugovi su pre dve godine u finalu Lige šampiona sa 3:1 savladali "staru damu", koja im se sada revanširala. Odlična partija tima Masimilijana Alegrija u Torinu prošle nedelje, kada je sa tri lopte u mreži ispratila prvaka Španije, bila je više nego dovoljan zamajac za večerašnji revanš.

Juve je na "Nou Kampu" igrao mirno i čvrsto, bez prevelike želje da postigne gol. I to je bilo dosta da se izbaci uzdrmana Barselona. Prvenstveni neuspeh u Malagi, na koji se nadovezao i onaj u Torinu, pokazali su da Barsa nije ona mašina za mlevenje rivala na kakvu je navikla svoje navijače. A timu Luisa Enrikea u nedelju u Madridu predstoji "El Klasiko", u kome mora da pobedi...

Jeste Barselona imala inicijativu sve vreme večerašnjeg meča, jeste uputila "bezbroj" udaraca na gol (skoro sve van okvira), ali nije imala ni snage ni mašte da na pleća položi ipak daleko ozbiljnijeg rivala nego što je to bio Pari Sen Žermen u prošloj rundi. Mesi i društvo su napravili jedno čudo (protiv PSŽ-a), ali drugo nisu mogli.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Monako nastavlja da oduševljava Evropu. Brzo, lepršavo, atraktivno. Tako su "kneževi" igrali i u drugom meču sa Borusijom - 3:1 (2:0).

Kilijan Mpabe, iako imao samo 18 godina, je nezaustavljiv. Upravo je on načeo "milionere" već u 3. minutu. A kada je preporođeni Radamel Falkao u 17. povisio na 2:0, svima je bilo jasno da je pitanje plasmana u polufinale odlučeno.

Gol Marka Rojsa u uvodu drugog poluvremena, kojim je smanjio na 1:2, vratio je samo trunku nade gostima da mogu do senzacionalnog preokreta. Međutim, sve je ostalo na nadi, koju im je u potpunosti ugasio rezervista Monaka Valer Žermen pogotkom u 81. minutu.

Žreb parova polufinala obaviće se u petak. Prvi mečevi će se igrati 2. i 3. maja, a revanši 9. i 10. maja.

Uskoro opširnije...

TOK MEČEVA:

KRAJ I U MONAKU - 3:1! I KNEŽEVI SU U POLUFINALU!

KRAJ NA NOU KAMPU - 0:0! JUVENTUS JE U POLUFINALU!

22:28 - 81. minut - GOOOLLL - MONAKO - BORUSIJA 3:1! ŽERMEN! Prvi kontakt Žermena otkako je ušao u igru i odmah je zapečatio sudbinu "milionera".

22:21 - 74. minut - Dobra akcija Borusije i pokušaj Rojsa, ali je golman Subašić siguran.

22:11 - 69. minut - Serđi Roberto je tukao, lopta je fijuknula pored gola.

22:11 - 65. minut - ŠANSA za MONAKO! Falkao se odlično oslobodio čuvara i lobovao golmana Burkija... Ali lopta nije završila u mreži.

22:08 - 66. minut - ŠANSA za BARSELONU! Mesi je sa šest metara prebacio gol!

21:57 - 50. minut - Ture je lukavo šutirao glavom, a Burke krajnjim naporom poslao loptu u korner.

21:55 - 48. minut - GOOOLLL - MONAKO - BORUSIJA 2:1 - ROJS! Dembele je prošao po krilu i ubacio loptu, a Rojs iz prve precizno tukao.

21:54 - 52. minut - Dupli pas Mesija sa Nejmarom i šut Argentinca - neprecizan.

21:52 - Počelo je drugo poluvreme u Monaku.

21:51 - 50. minut - ŠANSA za JUVENTUS! Iguain je proigrao Kvadrada, koji se našao sam pred Ter Štegenom, malo iskosa sa desne strane i šutirao pored gola.

21:47 - Počelo je drugo poluvreme na "Nou Kampu".

21:36 - I Barseloni i Borusiji u nastavku treba tri gola (a da ne prime nijedan) za produžetke.

21:36 - Kraj prvog poluvremena i u Monaku - 2:0!

21:32 - Kraj prvog poluvremena u Barseloni! Nema golova.

21:29 - 44. minut - Mnogo nervoze na terenu "Nou Kampa"... Posle duela sa Pjanićem, Mesi je ostao da leži, a onda je Nejmar "uleteo" jako u reprezentativca BiH. Od svega, Brazilac je dobio žuti karton.

21:24 - 38. minut - ŠANSA za JUVENTUS! Sjajna lopta za Iguaina, koji je sa sedam, osam metara šutirao pravo u Ter Štegena.

21:16 - 31. minut - Mesi je šutirao, Bufon odbranio, Argentinac je ponovo došao do lopte i tukao - u spoljnji deo mreže.

21:06 - 17. minut - GOOOLLL - MONAKO - BORUSIJA 2:0! FALKAO! Lemar je centrirao, a Kolumbijac glavom precizno gađao sa desetak metara.

21:05 - 19. minut - ŠANSA za BARSU! Mesi je levicom sa desetak metara šutirao pored gola.

21:04 - 14. minut - STATIVA! Sahin je odlično izveo slobodnjak, ali je njegov udarac zaustavila stativa. Ništa od izjednačenja u Monaku.

21:03 - 13. minut - Divna akcija Monaka, ali je Silva sa sedam metara slabo šutirao glavom, pa je lopta postala lak plen Burkija.

21:00 - 10. minut - Snažan šut Rojsa iz povoljne pozicije, međutim, golman Monaka Subašić je bio dobro postavljen, pa je ostalo 1:0.

20:58 - 12. minut - Iguain je "odigrao dupli pas" sa jednim defanzivcem Barselone i šutirao, domaćim navijačima je zastao dah, ali je lopta otišla preko gola.

20:53 - 3. minut - GOOOLLL - MONAKO - BORUSIJA 1:0! MBAPE! Šutirao je Mendi, golman Burki je kratko odbio loptu, a mladi napadač Monaka bio na pravom mestu i poslao je u mrežu. Mbapeu je ovo treći gol u dva meča sa "milionerima", a ukupno 16 na polsednjih 16 utakmica!

20:50 - Počeo je i meč Monako - Borusija.

20:45 - Utakmica u Barseloni je počela, a u Monaku će početi sa pet minuta zakašnjenja, o čemu više pročitajte OVDE.

20:43 - Fudbaleri Monaka su se potpisali na dres i poklonili ga Marku Bartri, igraču Borusije povređenom u terorističkom napadu.

SASTAVI:

BARSELONA: Ter Štegen - Roberto, Umtiti, Pike, Alba - Rakitić, Buskets, Inijesta - Mesi, Suarez, Nejmar.

JUVENTUS: Bufon - Dani Alves, Bonuči, Kjelini, Aleks Sandro - Pjanić, Kedira - Kvadrado, Dibala, Mandžukić - Iguain.

MONAKO: Subašić - Ture, Glik, Žemerson, Mendi - Bernardo Silva, Bakajoko, Mutinjo, Lemar - Mbape, Falkao

DORTMUND: Birki - Pišček, Ginter, Papastatopulos, Durm - Šahin,Vajgl - Rojs, Kagava, Gereiro - Obamejang.

20:42 - Legenda - Bufon - 147 mečeva u Evropi, 61 bez primljenog gola

20:34 - Monako dao bar gol na poslednjih 27 utakmica

20:31 - Mesi na tri gola od "stotke"Lionel Mesi je postigao 97 golova u evropskim takmičenjima, nedostaju mu tri do "stotke". Kristijano Ronaldo je sinoć postigao 100. gol u Ligi šampiona.

20:27 - Povratak na "mesto zločina"Dani Alveš je sa Barsom osvojio 23 trofeja, a sada dolazi da igra protiv nje.

20:24 - Nou Kamp se puni, igrači se zagrevaju...

20:22 - Bartra došao da navija za svoje

20:20 - Strah od teroriznaPolicija je zadržala autobus sa fudbalerima Borusije pred hotelom i 20 minuta im nije dozvolila da krenu ka stadionu. Sve u strahu od terorizma... Na kraju, "milioneri" su došli na "Luj II" i istrčali na zagrevanje.

20:10 - Prvi duel Borusije i Monaka odigran je dan kasnije od prvobitno određenog termina zbog terorističkog napada. Bomba je eksplodirala blizu autobusa sa domaćim fudbalerima, a Mark Bartra je doživeo teške povrede ruke. Iz Borusije su kasnije priznali da su hteli na istupe iz Lige šampiona, jer su primorani da igraju sutradan.

20:04 - Barselona je u teškoj situaciji, ali njeni navijači veruju da je novo čudo moguće. Prethodno, Mesi i drugovi eliminisali su Pari Sen Žermen uprkos porazu od čak 0:4 u prvom meču. U revanšu je bilo 6:1.

20:00 - Evo najzanimljivijih detalja iz prvih utakmica...

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) URNEBESNO: Evo kako su Đuričković i Boaće napustili stadion posle derbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track