(VIDEO) MADRIDSKI DERBI U POLUFINALU LŠ: Real na Atletiko, Juventus protiv Monaka
Foto: Reuters

Prštaće na sve strane

(VIDEO) MADRIDSKI DERBI U POLUFINALU LŠ: Real na Atletiko, Juventus protiv Monaka

Fudbal -

Fudbaleri Reala igraće protiv Atletika u polufinalu Lige šampiona, dok će se u drugom polufinalu sastati Juventus i Monako, odlučeno je žrebom u Nionu.

Real i Monako biće domaćini u prvim mečevima. Prvi mečevi polufinala LŠ na programu su 2. i 3. maja, a revanši nedelju dana kasnije. Kuglice je izvlačio legendardni napadač Liverpula i reprezentacije Velsa - Jan Raš.

Finale je 3. juna u Kardifu.Titulu u Ligi šampiona brani Real.

Atletiko uzbuđen pred nove duele sa RealomDirektor Atletiko Madrida Klemente Viljaverde rekao je danas da su u tom fudbalskom klubu uzbuđeni zbog okršaja sa Realom u polufinalu Lige šampiona."Da li smo razočarani posle žreba? Nismo. Naši navijači i igrači znaju kako je igrati protiv njih dva finala i gubiti ih. Svesni su šta znači biti ovde i napor koji je potreban da bi se došlo do ovde", rekao je Viljaverde posle žreba u Nionu.Atletiko će gostovati Realu na stadionu "Santjago Bernabeu" u prvoj polufinalnoj utakmici, dok će se revanš igrati na "Visente Kalderonu".Direktor Atletika nije želeo da oceni da li će prednost njegovom klubu biti to što će biti domaćin u revanšu, uz reči: "nikad se ne zna".On je kazao da Atletiko ima mentalitet da eliminiše Real."Osećamo se pozitivno što ćemo treći put u četiri godine igrati polufinale Lige šampiona. Ponosni smo na ekipu. Srećni smo kako se razvija sezona", kazao je Viljaverde.(Beta)

Juventus spreman, Monako želi osvetuPotpredsednik Juventusa Pavel Nedved rekao je da su fudbaleri tog kluba spremni da se suoče sa Monakom i da očekuje da u polufinalu Lige šampiona pokažu pun potencijal. "Bilo je teško reći koga želite za protivnika jer je ovo takmičenje pokazalo da ne postoji pravo na grešku. Nadam se i verujem da ćemo biti spremni i da ćemo pokazati pun potencijal. Čeka nas veoma mlad tim koji mnogo trči, što je komplikovana stvar", rekao je Nedved posle žreba. Predsednik Monaka Vadim Vasiljev nazvao je Juventus "teškim protivnikom" i podsetio na duel dva kluba pre dve godine. "Juventus je težak protivnik. To će biti revanš jer nas je Juventus eliminisao u četvrtfinalu pre dve godine. Oni su jači nego tad, ali i mi smo. Biće lepe utakmice", kazao je Vasiljev. Prve utakmice polufinala igraće se 2. i 3. maja, a revanši nedelju dana kasnije. Drugi polufinalni par čine Atletiko i Real.(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track