(VIDEO) SRBI ZABLISTALI U ŠPANIJI: Krstičić i Katai pogađali u trijumfu Alavesa
Foto: Printskrin

Betis obezbedio opstanak

(VIDEO) SRBI ZABLISTALI U ŠPANIJI: Krstičić i Katai pogađali u trijumfu Alavesa

Fudbal -

Fudbaleri Alavesa pobedili su u gostima posle preokreta Betis sa 4:1, u 35. kolu Primere, a dva gola za pobednike postigli su srpski internacionalci, Nenad Krstičić i Aleksandar Katai.

Betis je posle prvog poluvremena vodio golom Rubena Parda iz 12. minuta, a do kraja prve deonice je još jednom zatresao mrežu, ali gol nije priznat zbog ofsajda.

Alaves je izjednačio u 48. minutu. Krstičić je tada presekao jedan dugački pas, a onda izbegao start odbrane, napravio sebi poziciju i sa oko 20 metara šutem po zemlji doneo svom timu 1:1. To je bio njegov prvi gol u Španiji.

Alaves je samo pet minuta kasnije poveo golom Karlosa Vigaraja, a isti igrač je četiri minuta nakon toga asistirao Kristijanu Santosu za 3:1.

Katai je u igru ušao u 82. minutu, a u četvrtom minutu nadoknade vremena primio je loptu na polovini protivnika, a onda je dugo vukao i prošao kroz celu odbranu, da bi ušao u šesnaesterac i mirno je preciznim udarcem smestio u mrežu.

Alaves je sada 11. na tabeli sa 48 bodova, dok je Betis 15. sa 37. Meč nije imao takmičarski značaj, pošto Alaves ne može da dođe do plasmana u Evropu, a Betis je obezbedio opstanak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track