OPET NA KLUPI HOLANDIJE: Advokat zvanično treći put selektor holandske reprezentacije
Foto: Sasa Pavlic

Novi stari selektor

OPET NA KLUPI HOLANDIJE: Advokat zvanično treći put selektor holandske reprezentacije

Fudbal -

Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat je zvanično postavljen na klupu selekcije Holandije, objavio je tamošnji Fudbalski savez.

Sadašnji trener Fenerbahčea, sa kojeg mesta odlazi na kraju sezone, treći put u karijeri vodiće tim zemlje u kojoj je rođen (1992 - 1994 i 2002 - 2004), a pomagaće mu legendarni Rud Gulit.

Advokat je nasledio otpuštenog Denija Blinda i u 70. godini postao najstariji selektor u istoriji "Oranja", a dobio je poverenje ispred Henka ten Katea i Huba Stivensa.

On je potpisao ugovor do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji sa opcijom da se produži do leta 2018. godine ukoliko izbori plasman na Mundijal.

Zadatak nimalo lak kada se pogleda da je Holandija tek četvrta u A kvalifikacionoj grupi, iza Bugarske, Švedske i Francuske.

Prethodno je krakto vodio selekciju Srbije, sa kojom je doživeo neuspeh u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u Francuskoj, kao i reprezentacije Belgije, Južne Koreje, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, a na klupskoj sceni PSV iz Ajdhovena, Glazgov Rendžers, Borusiju Menhengladbah i Sanderlend.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track