MIROSLAV RADOMAN: Sudije rade prljav posao za druge!
Foto: Fonet

Iskreno o pritiscima na arbitre

MIROSLAV RADOMAN: Sudije rade prljav posao za druge!

Fudbal -

Žao mi je tih mladih arbitara jer se sva sramota svaljuje na njih, kaže nekadašnji delilac pravde i predsednik sudijske komisije

Poprilična prašina digla se posle saopštenja Sudijske komisije FSS, u kojoj se grmi na Zvezdu i Partizan da su pretili arbitrima.Po kuloarima kruže priče da je sve što se negativno dešava poslednjih nedelja u vezi sa srpskim fudbalom došlo kao posledica odbijanja predloga Miroslava Radomana da se počiste neka imena sa sudijske liste. Umesto Radomanovog pročišćenja, usledilo je njegovo odstranjivanje.Šta mislite o tome što direktori Partizana i Crvene zvezde zovu sudije telefonom, upadaju im u svlačionice tokom poluvremena?- Pa u vreme kada sam ja sudio, bilo je najopasnije raditi naš posao. Sećamo se ko je tada bio u srpskom fudbalu, a ovo danas je šala naspram onog vremena. Sve se može vrlo brzo rešiti ako postoji volja za to.

Oko njega se diže prašina... Srđan Obradović
Oko njega se diže prašina... Srđan Obradović

Kako komentarišete sve ovo što se događa?

- Otkako sam otišao, za mene je srpski fudbal zatvorena knjiga. Nigde ne možete da pronađete moje komentare, bez obzira na to što postoji mnogo razloga da se priča o svemu što nam se dešava. Reći ću samo da mi je mnogo žao mladih sudija. Oni su pristali da odrađuju poslove za druge, a sva sramota se svaljuje samo na njihova leđa - rekao je Radoman za Kurir.Da li je tačno da su vas počistili da ne biste vi sproveli čišćenje?- Zna se koga sam želeo da pomerim s mesta i ko sad pravi probleme. Nemojte, molim vas, da me vraćate na to vreme...Podsetimo, večiti rivali su optuženi da su telefonom vršili pritisak na sudije, a neki članovi rukovodstva upadali su u svlačionice na poluvremenu i kraju utakmica. Crvena zvezda je optužena za utakmice protiv Mladosti iz Lučana u Kupu, Napretka i Voždovca u Superligi. Partizan je prozvan zbog utakmice sa Voždovcem u Kupu i Radnikom u prvenstvu.

Sudijska komisijaKOMESAR IZ MUP SKUPLJA INFORMACIJESudijska komisija tvrdi da se nije oglasila zbog optužbi Zvezdana Terzića da su FSS i Partizan pokrali Crvenu zvezdu, već da javnost obavesti o pritisku na sudije.- Uzete su pismene izjave i sve je u proceduri. Postupak je u toku, a komesar za integritet je taj koji odlučuje hoće li se i kad izaći u medije s informacijama. Ovo je nova forma za nas, jer do sada nismo imali instituciju za ovakve slučajeve. Komesar je osoba koja radi u MUP, nezavisna od svih aktera - rekao je za Kurir Đorđe Žutić, član komisije.

Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Evo po čemu su Zvezda i Partizan slični

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track