(VIDEO) KONTE: Hvala igračima, vreme je za slavlje
Foto: AP

Čelsi suvereno osvojio titulu

(VIDEO) KONTE: Hvala igračima, vreme je za slavlje

Fudbal -

Trener Čelsija Antonio Konte pohvalio je svoje fudbalere posle osvajanja titule prvaka Engleske, rekavši da su svi zaslužili da slave sada, ali je naglasio i da tim želi da osvoji i kup.

Čelsi je u petak uveče pobedio u gostima VBA 1:0 i tako osvojio titulu prvaka Engleske, jer sada ima 10 bodova više od Totenhema, koji ima tri utakmice do kraja.

"Bilo je važno da pobedimo večeras, jer treba iskoristiti priliku da se završi liga. Igrači su uradili sjajan posao. Pokazali su veliki profesionalizam, posvećenost, radne navike i volju da osvoje ovu sezonu", rekao je Konte posle meča za Bi-Bi-Si.

Čelsi nije dobro počeo sezonu, ali je posle poraza od velikih rivala i osmog mesta na tabeli promenio sistem igre, posle čega je vezao 13 pobeda i izbio na prvo mesto tabele, koje nije ispištao do kraja.

"Iskreno, nije bilo lako. Počeli smo sezonu sa mnogo problema, ali u tim problemima smo našli načina da budemo jači zajedno, da se borimo u svakoj utakmici. Igrači su sada zaslužili da pobede i da slave. Nije lako biti prvak u Engleskoj. Ovo mi je prva sezona u Premijer ligi i stvarno sam ponosan. Moram da se zahvalim igračima, a hvala i klubu koji me je podržavao u svakom trenutku. Hvala i navijačima, uvek su stvarali sjajnu atmosferu. Hvala i stručnom štabu, uradili su sjajan posao, mnogo su mi pomogli", rekao je Konte.

Italijanski stručnak kazao je da treba da se slavi, ali da sezona još nije gotova.

"Sada treba slaviti. Sezona je bila vrlo teška, nije bilo lako. Mislim da treba da se slavi. Tek smo počeli da slavimo i treba da nastavimo, imamo dve utakmice da slavimo, ali onda treba da se spremimo za finale FA kupa i da probamo da ovu sjajnu sezonu pretvorimo u fantastičnu", rekao je Konte.

Ovo je Konteu četvrta titula u četvrtoj klupskoj sezoni. Prve tri je osvajao sa Juventusom, klubom čiji je bio kapiten.

"Uvek je sjajno pobedjivati u svakoj sezoni. Osvajanje titule sa Juventusom u prvoj sezoni je takodje bilo fantastično dostignuće, jer Juventus nije pobedjivao mnogo godina pre toga, ja sam došao posle dva sedma mesta. Ovo mi je nova sezona, nova zemlja, novi jezik. Ova liga je jako teška, ima mnogo fantastičnih igrača i trenera, veliko je ovo dostignuće", rekao je Konte.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) KURIR JEDINI DOČEKAO NIKOLU JOKIĆA: Srpski košarkaš se vratio iz Amerike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track