(KURIR TV) LEONARDO I ĐURĐEVIĆ ZA FEŠTU GROBARA: Partizan osvojio Niš, za titulu mu treba još bod
Foto: Partizan.rs

Parni valjak gazi ka tronu

(KURIR TV) LEONARDO I ĐURĐEVIĆ ZA FEŠTU GROBARA: Partizan osvojio Niš, za titulu mu treba još bod

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnički u Nišu 3:1, dok je Crvena zvezda savladala Javor u Ivanjici 3:0 u utakmicama pretposlednjeg kola Superlige Srbije.

IZVEŠTAJ SA UTAKMICE JAVOR - ZVEZDA PROČITAJTE OVDE.

Crno-belima, koji su prvi na tabeli sa 55 bodova, odnosno tri više od crveno-belih, u poslednjem kolu dovoljan je i bod protiv Mladosti u Humskoj (bez prisustva publike) kako bi osvojili titulu.

Radnički je posle ovog poraza ostao na petom mestu sa 32 boda.Trijumf Partizanu u Nišu doneli su Leonardo i Uroš Đurđević. Dvojica najboljih strelaca Superlige rešili su pitanje pobednika u rasponu od četiri minuta, pogocima u 55. i 58. minutu, a Đurđević je u 78. postigao svoj drugi gol za 3:0.Čast Radničkog spasao je Dušan Živković u 85. minutu.

Derbi 36. kola ličio je na uspavanku u prvom poluvremenu. Šansa gostiju preko Ćirkovića predstavljalo je jedino uzbuđenje. Važnost utakmice ukočila je oba rivala. Partizanu je i remi odgovarao, ali bi onda u poslednjem kolu morao da savlada Mladost da bi osvojio titulu. S druge strane, Radnički se nada da posle višedecenijske pauze može ponovo u Evropu.

Međutim, u nastavku, Leonardo je započeo goleadu, posle čega su gardovi spušteni.

Brazilac je iskoristio asistenciju Marka Jankovića kroz odbranu domaćina, izašao sam pred Zogovića, obišao ga i poslao loptu u mrežu.

Leonardo je posle gola upisao i asistenciju, jer je glavom proigrao Đurđevića, koji je sjajnim lob udarcem matirao domaćeg golmana.

Drugi gol na utakmici Đurđević je postigao uklizavanjem na petercu posle centaršuta Jevtovića s leve strane.

Naročito lep bio je jedini gol "Reala sa Nišave", jer se posle Živkovićevog preciznog udarca lopta od stative zakoprcala u mreži.

Crno-beli su u Nišu igrali bez "komandanta", jer je trener Marko Nikolić zbog suspenzije utakmicu gledao sa tribine. Ekipu je sa klupe predvodio pomoćnik Radoje Smiljanić.

Sve utakmice poslednjeg sedmog kola plej-ofa Superlige igraju u nedelju u 18:30. Osim što crno-beli dočekuju Lučance, Zvezda kao domaćin igra sa Radničkim. U slučaju da Mladost načini senzaciju i trijumfuje u Humskoj, crveno-beli bi pobedom nad Nišlijama odbranili titulu.

TOK MEČA:

KRAJ - 1:3!

85. minut - GOOOLLL - 1:3 - ŽIVKOVIĆ! Lep gol... Oteo je loptu Miletiću i precizno ciljao, lopta se od stativu odbila u mrežu.

78. minut - GOOOLLL - 0:3 - ĐURĐEVIĆ! Sjajni centarfor Partizana uklizao je na petercu i poslao loptu u mrežu posle centaršuta Jevtovića sa leve strane.

76. minut - ŠANSA za RADNIČKI! Posle kornera sa desne strane, Jovanović je s prve stative šutirao u gol, ali je golman Stevanović odbranio.

61. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Mihajlović je poslao loptu s jednog na drugi kraj šesnaesterca, Leonardo je uhvatio volej, a lopta je otišla za malo pored gola.

58. minut - GOOOLLL - 0:2 - ĐURĐEVIĆ! Leonardo je glavom poslao loptu preko odbrane Radničkog, a Đurđević je majstorski lobovao golmana Zogovića.

BAKLJADA GROBARA!

55. minut - GOOOLLL - 0:1 - LEONARDO! Janković je odlično proigrao Leonarda kroz domaću odbranu, Brazilac je izašao sam pred golmana Zogovića, obišao ga i poslao loptu u mrežu.

54. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Miletić je centrirao, Leonardo je bio usamljen na sedam metara, ali je glavom loše reagovao.

53. minut - Crno-beli traže penal. Mihajlović je zamahnuo nogom da šutne, ali umesto toga je pao, posle duela s jednim igračem Radničkog.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Izmena nije bilo.

20:01 - Na tribinama "Čaira" je oko 13.000 gledalaca.

OVAKO GROBARI GRME NA ČAIRU...

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:0!

44. minut - Stojanović je iz "skraćenog kornera" s leve strane šutirao u gol, ali je Leonardo "na prvoj stativi" izbacio loptu u korner.

36. minut - Dok se Arsić spremao da izvede korner za Radnički, sa tribina su doletele petarde... On se odmakao, ali ubrzo se vratio u korner i igra je nastavljena.

35. minut - Pretnja po gol Partizana! Stojanović je centrirao sa desnog krila, a Vulićević sa dva, tri metra glavom izbacio loptu u korner.

31. minut - Bivši igrač Partizana, a sada Radničkog, Nemanja Kojić krenuo je ka golu gostiju, ali mu je dosuđena ofsajd pozicija, iako je nije bilo.

26. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Posle kornera Jankovića sa desne strane, Ćirković je glavom ciljao gol, ali je loptu sa linije izbacio Bulatović.

24. minut - Igra se tvrdo, sa mnogo prekida, bez šansi...

18. minut - Sećanje na Pantića! "Kec u Nišu", tako je govorio Nikola Simić u "Tesnoj koži"...

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

9. minut - Gužva pred golom domaćina. Golman Zogović je loše procenio let lopte, koja se odbila u pravcu gola, a Arsić je pravovremeno intervenisao.

8. minut - VARNICE NA TERENU! Posle žestokog duela Đurđević se uneo Bulatoviću u lice, a fudbaler Radničkog je pao kao pokošen. Sudija Široki nije se latio kartona...

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

Crno-beli ne mogu da računaju na "požutelog" Ostojića i povređenog Evertona.

RADNIČKI: Zogović - Petrović, Bulatović, Živković, Stanković - Arsić, Tomić - Jovanović, Stojanović, Mrkić - Kojić.

PARTIZAN: Stevanović – Vulićević, Ćirković, Milenković, Miletić – Jevtović, Kosović – Janković, Leonardo, Mihajlović – Đurđević.

18:54 - Temperatura u Nišu je 20 stepeni...

18:50 - Nikolić sam na tribini!

Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović
Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović

Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović
Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović

18:48 - Grobari su spremni...

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

18:37 - Rastavac: Radnički ne odlučuje prvaka već se bori za Evropu"Radnički ne učestvuje u ovome da bi odlučivao o prvaku Srbije, već da se izbori za Evropu. Stoga pokušavamo da zanemarimo tenziju koja se stvara, gledamo samo sebe i nastojimo da iskoristimo priliku koja nam se ukazuje", poručio je trener Radničkog Milan Rastavac.

18:25 - Ekipe se zagrevaju

Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović
Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović

Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović
Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović

18:22 - Kojić protiv "svojih": Nema puštanja!Nemanja Kojić je nekada nosio dres Partizana, a sada je igrač Radničkog."U goste nam dolazi definitivno najkvalitetnija ekipa u zemlji i to u utakmici koja im tako mnogo znači. No, i mi imamo za šta da se borimo. Uz to, u svaku utakmicu ulazimo sa ambicijom da pobedimo, tako će biti i u ovoj. Iskreno, ne sviđaju mi se sve ove priče tipa ko će koga da 'pusti', ali siguran sam da ćemo i mi i oni u meč ući bez kalkulacija. Naša želja je da izađemo u Evropu i za taj cilj ćemo 'izginuti", jasan je bio Kojić.

18:15 - Tribine se pune...

Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović
Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović

18:09 - Crno-beli mnogo uspešniji u međusobnim duelimaRadnički i Partizan sastajali su se ukupno 86 puta. Crno-beli su daleko uspešniji u međusobnim duelima, zabeležili su 46 pobeda, uz 27 remija i 13 poraza (gol-razlika 143:65). U Nišu su se sreli 44 puta, Partizan je slavio 19 puta, 15 mečeva završeno je bez pobednika, dok su se Nišlije radovale deset puta.

18:06 - Partizan peckao sudijuUtakmicu sudi Zoran Široki, koga su crno-beli u najavi ovog meča peckali, tvrdeći da je deklasirani zvezdaš. Više o tome pogledajte OVDE.

18:02 - NIKOLIĆ IPAK NIJE NA KLUPI!Iako je saopštenje Partizana nagoveštavalo da bi Marko Nikolić mogao da se ogluši o suspenziju i nađe se na klupi u Nišu, od toga ipak neće biti ništa. U zvaničnom protokolu, u rubrici za trenera, upisano je ime i prezime Radoja Smiljanića, inače Nikolićevog pomoćnika.

17:59 - Grobari luduju po kafanamaNavijači Partizana se zagrevaju u kafanama u blizini "Čaira". Pogledajte kako to izgleda...

17:53 - Podrška Partizanu od bivših igrača sa svih stranaBivši fudbaleri Partizana Danko Lazović, Darko Brašanac, Saša Lukić, Branko Ilić, Petar Škuletić, Petar Grbić, Nikola Ninković i mnogi drugi poslali su poruke podrške crno-belima pred meč u Nišu. Sve ih možete videti OVDE.

17:51 - Radnički se stabilizovao, Partizan u furioznoj serijiRadnički je u poslednje vreme stabilizovao formu, u prethodna četiri kola ostvario je tri pobede i odigrao nerešeno minulog vikenda u Novom Sadu sa ekipom Vojvodine - 0:0. Crno-beli su u furioznoj seriji, ovog proleća su zabeležili 13 pobeda i jedan remi, a poraz nisu doživeli još od 20. avgusta kada ih je u Subotici savladao Spartak.

17:46 - Raste kvota na pobedu PartizanaDomaće kladionice rapidno su povećale kvote na pobedu Partizana. "Dvojka" na crno-bele bila je između 1,20 i 1,30, a tokom današnjeg dana porasla je na više od 1,60...

17:42 - Crno-beli u Sabornoj crkviFudbaleri Partizana predvođeni Sašom Ilićem posetili su u sredu nišku Sabornu crkvu.

17:39 - Grobari opsedaju NišNiš je u crno-belom. Navijači Partizana sa svih strana stižu u velikom broju. Kafići i restorani na prilazima stadionu "Čair" su puni "Grobara". Pristalice lidera Superlige kupuju karte za sve tribine...

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

17:33 - Treći susret u sezoniOvo je treći susret Radničkog i Partizana ove sezone. U oktobru u Beogradu nije bilo pobednika 1:1, a crno-beli su 1. aprila slavili u Nišu 2:0.

17:27 - Den Tana upozorava večiteNekadašnji predsednik Crvene zvezde Den Tana oštro je osudio ponašanje vodećih ljudi "večitih". On upozorava da bi, ukoliko se nešto ne promeni, posledice mogle da budu kobne. Više o tome pročitajte OVDE.

17:21 - Frka oko NikolićaVelika frka podigla se u javnosti oko suspenzije izrečene treneru Partizana Marku Nikoliću zbog isključenog na utakmici sa Voždovcem. Tim povodom, ali i u vezi sa suspenzijom stadiona u Humskoj, danas su se oglasili crno-beli. Nisu, međutim, precizirali da li će Nikolić, uprkos kazni, voditi ekipu u Nišu. Više o tome saznajte OVDE.

17:15 - Kurir ispratio GrobarePartizan će imati veliku podršku sa tribina "Čaira". Kurir je danas ispratio "Grobare" na put u Niš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track