U Partizanu veruju da će im žalba biti usvojena

(KURIR TV) CRNO-BELI IMAJU PLAN: Sa Grobarima do titule u nedelju

Fudbal -

Sekretar stručnog štaba Partizana Ljubiša Ranković rekao je da je njegova ekipa danas zasluženo pobedila Radnički i da joj ostaje još korak do titule.

"Sada je mnogo lakše nego pre početka utakmice. Bilo je veoma teško, što smo i očekivali. Zaslužena pobeda i ostaje nam još taj jedan korak do titule", rekao je Ranković televiziji Arena posle utakmice u Nišu.

Partizan je pobedio Radnički sa 3:1 i u poslednjem kolu biće mu dovoljan bod protiv Metalca u Beogradu da osvoji titulu šampiona Srbije.

Crno-beli su pobedili Radnički uprkos tome što je bio bez pomoći prvog trenera Marka Nikolića, koji zbog kazne nije mogao da vodi ekipu.

Utakmicu je vodio njegov pomoćnik Radoje Smiljanić, a Ranković, koji je sekretar stručnog štaba, kazao je da je ekipa bila "stegnuta" u prvom poluvremenu.

"Imamo mnogo igrača koji se prvi put susreću sa ovako važnom utakmicom. Bili smo malo stegnuti i uplašeni u prvom poluvremenu, ali smo se promenili na poluvremenu i mnogo bolje odigrali drugo", kazao je Ranković.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura očekuje da će žalba crno-belih biti usvojena i da će stadion u Humskoj biti otvoren za navijače u nedelju u poslednjem kolu protiv Mladosti.

Sportski direktor Ivica Iliev upozorio je da prvenstvo još nije rešeno.

Dvostruki strelac na "Čairu" i prvi strelac Superlige Uroš Đurđević rekao je danas da je njegova ekipa pobedom protiv Radničkog u Nišu pokazala da može da igra "svuda protiv svakoga".

"Osećala se tenzija cele nedelje, ali smo bili koncentrisani samo na teren i na to da budemo kompaktni. Pokazali smo da možemo da igramo svuda protiv svakoga", rekao je Đurđević novinarima posle utakmice.

"Najbitnije je da smo osvojili nova tri boda i sada idemo na pobedu protiv Mladosti, naravno, kao i u svakoj utakmici. Imamo malo vremena da se oporavimo i spremni dočekamo taj duel", kazao je Đurđević.

"Imamo dva cilja, da osvojimo prvenstvo i Kup jer nam je dupla kruna najbitnija. Odlično funkcionišemo kao tim, ekipa igra zajedno cele sezone", kazao je Đurđević.

Njegov saigrač Marko Janković rekao je da je ekipa Partizana koncentrisana samo na fudbalske stvari.

"Došli smo na korak od cilja. Godinu dana igramo pod pritiskom, a u zavidnoj smo seriji i imaćemo priliku da sve to krunišemo titulom. Koncentrisali smo se samo na fudbalske stvari", rekao je Janković.

On je naveo da Partizan u svakom trenutku mora da igra na tri boda, bez obzira na to što mu treba jedan da bi obezbedio titulu. Janković je dodao da je očekivao tešku utakmicu u Nišu.

"Nije bilo lako, kao što nije bilo u većini utakmica u prvenstvu. Znali smo da nas je čekala veoma teška utakmica. Jedini cilj je bio da pobedimo", kazao je on.

Janković je zahvalio navijačima što su u velikom broju došli na Čair i istakao da se njegova ekipa osećala kao da je igrala na svom stadionu. Ekipu Partizana u Nišu zbog kazne nije vodio trener Marko Nikolić, već njegov pomoćnik Radoje Smiljanić.

"Plašio sam se posle medijske pompe prethodnih dana, raznih saopštenja, tužbi... Ono što je bitno jeste što smo od prvog trenutka kontrolisali utakmicu, veoma bitnu koja odlučuje o tituli. Ušli smo bojažljivo, ali smo promenili taktiku u drugom poluvremenu i potpuno zasluženo pobedili", rekao je Smiljanić.

Partizan će u poslednjem kolu dočekati Mladost iz Lučana i potreban mu je bod iz tog duela da bi osvojio titulu šampiona Srbije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Slavlje igrača Partizana sa navijačima u Nišu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track