KONTE UVEĆAO KONTO: Italijan dobija veći ugovor za 5 miliona evra!
Foto: AP

Nepristojna ponuda

KONTE UVEĆAO KONTO: Italijan dobija veći ugovor za 5 miliona evra!

Fudbal -

Nakon što je Čelsi osvojio titulu u Premijer ligi, Roman Abramovič odlučio da duplira platu treneru, koji će sada zarađivati 11 miliona evra godišnje umesto dosadašnjih šest miliona

Roman Abramovič priznaje samo uspeh, a kada do njega dođe, onda ume i da nagradi, pa će preko noći Antonija Kontea napraviti milionerom!Gazda Čelsija oduševljen je posle osvajanja titule i dominacije njegovog kluba u Premijer ligi. Bogati Rus odlučio je da po svaku cenu na klupi zadrži Antonija Kontea, a mirisu novca retko ko može da odoli. Roman Abramovič je tako odlučio da Italijanu uputi ponudu koju on neće moći da odbije.

Kako navode engleski mediji, Antonio Konte će dobiti povišicu od gotovo 100 odsto! Trener Čelsija do sada je imao šest miliona evra po sezoni, a sada će bez premija njegova godišnja plata biti 11 miliona! S tim novcem bi, uz Žozea Murinja i Pepa Gvardiolu, postao najplaćeniji trener u Premijer ligi. Roman Abramovič mu daje i slobodu da sam kroji spisak fudbalera koje bi doveo u klub, a koje bi stavio na transfer listu. Do sada nije imao autonomiju i morao je da se konsultuje sa sportskim direktorom u klubu Majklom Emenalom, umesto da mu predlaže koje igrače želi u Čelsiju.Antonio Konte bi za naredni letnji prelazni rok na raspolaganju imao između 200 i 250 miliona evra, zavisno od prodaje napadača Dijega Koste. Navodno, Italijan nije za dovođenje Nejmara iz Barselone, jer mu se više sviđaju Aleksis Sančez (Arsenal) i Romelu Lukaku (Everton). Na njegovom skeneru su levi bek Brazilac Aleks Sandro (Juventus), štoper Antonio Ridiger (Roma) i vezni igrači Radža Najngolan (Roma) i Timue Bakajoko (Monako).

Čeka se trofejPOTPIS POSLE FINALA FA KUPAAntonio Konte bi novi višegodišnji ugovor sa Čelsijem trebalo da potpiše posle finala FA kupa. Inače, finale je na programu 27. maja u 18.30 na Vembliju, a protivnik Čelsija biće gradski rival Arsenal. „Plavci“ su poslednji put osvojili kup pre pet godina, kada su u finalu bili bolji od Liverpula rezultatom 2:1. Inače, Čelsi ima do sada sedam trofeja u FA kupu, a Arsenal čak 12.

Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Partizan je šampion, sve ostalo su nijanse

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track