ALEGRI PREPUŠTA REALU ULOGU FAVORITA: Evo zašto trener Juventusa pominje Hejsel pred finale LŠ
Foto: Fonet

U iščekivanju bitke u Kardifu

ALEGRI PREPUŠTA REALU ULOGU FAVORITA: Evo zašto trener Juventusa pominje Hejsel pred finale LŠ

Fudbal -

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da je Real Madrid favorit u predstojećem finalu Lige šampiona, ali je istakao da njegova ekipa veruje da može da osvoji trofej.

Alegri se danas obratio medijima u okviru "Medija dana" pred subotnje finale Lige šampiona, ali na početku nije govorio o tom meču. On je podsetio na veliku tragediju koja se pre 32 godine dogodila na stadionu Hejsel.

"Pre nego što počnemo da govorimo o Ligi šampiona, želim da vas podsetim na ono što se dogodilo 29. maja 1985. godine, na momenat kada se veče sporta pretvorilo u tragediju. Želeo bih da vas podsetim na one koji su stradali i želeo bih da im posvetimo nekoliko sekundi tišine. Hvala vam", rekao je Alegri.

Tog 29. maja 1985. godine je na finalu Kupa šampiona između Juventusa i Liverpula poginulo 39 navijača "stare dame".

Ekipu Masimilijana Alegrija u subotu u Kardifu očekuje poslednja, a možda i najvažnija utakmica u sezoni - finale Lige šampiona protiv Reala.

"Mi nismo favoriti. Igramo protiv kluba koji je dva puta osvajao Ligu šampiona u poslednje tri godine, a ovo će im biti treće finale za poslednje četiri godine. Imamo samopouzdanja i verujemo da možemo da osvojimo trofej, ali oni su favoriti", rekao je Alegri.

"Biće to veliko finale, a odlučiće kvalitet igrača i detalji", dodao je trener Juventusa.

Alegri je naveo da je iza njegove ekipa sjajna sezona, ali da sada igrači treba da naprave još jedan korak.

"Osvojiti Seriju A nikada nije lako. Napoli i Roma su imali fantastičnu sezonu, ali smo mi bili bolji. To je bio naš cilj. Sada ostaje još samo jedna utakmica, poslednji napor, i sledi odmor", rekao je Alegri.

Finale Lige šampiona igra se u subotu od 20.45 u Kardifu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Verovali ili ne - postoje i veći foliranti od srpskih fudbalera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track