ĐIĐI SPREMAN ZA JOŠ JEDAN REKORD: Bufon želi i trofej Lige šampiona!
Foto: EPA facundo arrizabalaga

đANLUIĐI NAJSTARIJI GOLMAN U LŠ

ĐIĐI SPREMAN ZA JOŠ JEDAN REKORD: Bufon želi i trofej Lige šampiona!

Fudbal -

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon osvojio je svaki važan trofej u klupskom fudbalu, osim trofeja Lige šampiona, koji bi večeras mogao da osvoji i postane najstariji osvajač najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ako 39-godišnji Bufon večeras podigne pehar, postaće najstariji fudbaler koji je osvojio Ligu šampiona. Već 10 godina taj rekord drži Paolo Maldini, koji je sa 38 godina osvojio titulu evropskog prvaka sa Milanom.

"To bi bila velika radost za mene. U životu nema ništa bolje od nagrade, jer znate koliko naporno ste radili i kolko ste znoja potrošili, ali sa saigračima koji su za to radili još više", rekao je Bufon.

Najvažija stvar fudbalera Juventusa biće da zaustave najboljeg igrača Reala Kristijana Ronalda, najboljeg strelca Lige šampiona. Ronaldo je ove sezone postigao 10 golova, pa je sa 103 gola najbolji strelac u istoriji najelitnijeg evropskog takmičenja. Mnogi mediji su prethodnih nedelja spekulisali da bi Bufon mogao da dobije Zlatnu loptu, koja se dodeljuje najboljem fudbaleru sveta, ako Juventus osvoji Ligu šampiona, a da će u slučaju pobede Reala osvajač biti ponovo Ronaldo. Bufon do sada nije osvojio tu nagradu, a Ronaldo je bio najbolji četiri puta.

Upitan o borbi za Zlatnu loptu, Bufon je odgovorio: "Ja nisam toliko sujetan".

"Ne bih ni sanjao o tome da sebe stavim na isto postolje sa Ronaldom. Mi imamo potpuno drugačije uloge. Moja je da branim, a njegovo da napada. Mi smo potpune suprotnosti. Sve što mogu da uradim je da pokušam da ne primimo gol, ali on mnogo više može da odluči pobednika utakmice. Drago mi je što mediji utakmicu vide kao borbu izmedju mene i Kristijana, ali to nije tako", rekao je Bufon.

Bufon je i dalje najskuplji golman na svetu. Juventus ga je pre 16 godina kupio od Parme za 53 miliona evra. Juventus će večeras pokušati da osvoji treći trofej prvaka Evrope, prvi od 1996. godine, a Real će pokušati da osvoji rekordnu 12. titulu i da postane prva ekipa koja je odbranila trofej Lige šampiona.

Fudbaleri Juventusa igraju večeras od 20.45 u Kardifu protiv branioca titule Real Madrida u finalu Lige šampiona.

Kurir.rs / Beta

Foto: EPA Facundo Arrizabalaga

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Vučelić je 100% u pravu. Evo i zašto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track