UTAKMICA LEGENDI KAO UVERTIRA ZA FINALE: Deki udario na Mijata
Foto: UEFA

LIGA ŠAMPIONA

UTAKMICA LEGENDI KAO UVERTIRA ZA FINALE: Deki udario na Mijata

Fudbal -

U timu našeg Dejana Stankovića igrali Kafu, Desai, Raš i Ravaneli, a na drugoj strani bili Mijatović, Šuker, Figo, Sedorf, Deko

Savetnik predsednika UEFA Aleksandera Čeferina, as srpskog fudbala Dejan Stanković, bio je u prilici da tokom Festivala Lige šampiona u Kardifu pokaže publici u glavnom gradu Velsa da je još ostalo majstorstva u njegovom baratanju loptom.

foto: UEFA

U predigri finala Juventus - Real Madrid naš Deki je odigrao meč sa najvećim imenima svetskog fudbala koje su za ovu priliku selektirali čuveni „treneri“ Rud Gulit i Emilio Butragenjo. Rezultat je, razume se, bio u drugom planu. Pored našeg rekordera po broju nastupa u dresu reprezentacije igrali su još golman Vitor Baija, Kafu, Ferara, Frojnd, Anderson, Pires, Desai, Raš, Gigs, Materaci, Abidal, Zambrota i Ravaneli, dok su na klupi za rezerve sedele još i dve NBA zvezde Džoel Embid i Klint Kapela.

foto: UEFA

Drugu ekipu, trenera Emilija Butragenja, predvodio je Predrag Mijatović, a nastupili su još Džejms, Salgado, Babajaro, Roberto Karlos, Mendijeta, Figo, Šuker, Luis Garsija, Raj, Sedorf, Karembe, Mekmanaman, Deko i Gudjonsen. I ova ekipa imala je pomoć iz NBA - Karmela Entonija i Huana Ernangomeza.

foto: UEFA

Bivši fudbaleri Crvene zvezde i Partizana mogli su se u ovom probranom društvu pohvaliti osvojenim trofejom Lige šampiona. Predrag Mijatović je slavio 1998. godine sa Real Madridom, dok je Dejan Stanković podigao pehar 2010. godine kao igrač Intera.

foto: UEFA

Podrška iz NBA

Selfi sa Karmelom

Dejan Stanković nije odoleo trenutku, već je prisustvo svojih kolega iskoristio za zajedničko fotografisanje. Kao uspomena na Kardif ostale su fotke sa Rajanom Gigsom, Luisom Figom i drugom iz reprezentacije Predragom Mijatovićem. Odvojeno od fudbalskih asova Stanković je objavio i svoj selfi s Karmelom Entonijem.

Kurir / Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV, DA SE NE LAŽEMO O NAMEŠTANJU U SRPSKOM FUDBALU: Titule osvajaju moćni političari, a ne timovi na terenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track