ORLIĆI OTPUTOVALI NA EP: Premijera s Portugalom najvažniji meč
Foto: FSS

turnir u poljskoj od 16. do 30. juna

ORLIĆI OTPUTOVALI NA EP: Premijera s Portugalom najvažniji meč

Fudbal -

Mlada reprezentacija Srbije otputovala je u Poljsku gde se od 16. do 30. juna održava Evropsko prvenstvo.

Izabranici selektora Nenada Lalatovića nalaze se u veoma jakoj grupi zajedno sa Portugalom, Španijom i BJR Makedonijom, a prvi meč Đurđević i drugovi igraju 17. juna u Bidgošću protiv Portugala (18,00).

-Posle pet-šest dana rada u Beogradu, nastavljamo sa pripremama u Poljskoj. Već od sutra u mislima nam je samo Portugal – ističe Nemanja Maksimović.

Utakmica koja ima ogroman ulog...

-Igramo protiv tri izuzetno jaka rivala. Idemo korak po korak, sada razmišljamo samo o prvom meču. Ako pobedimo Portugal, imaćemo velike šanse da prođemo grupu – jasan je novi igrač španske Valensije.

Prvi strelac Superlige Uroš Đurđević imao je nekoliko dana odmora...

-Iza mene je naporna sezona, selektor mi je dao sedam dana odmora, priključio sam se ekipi i biću spreman za iskušenja koja nas očekuju – ne ostavlja dilemu napadač Partizana.

Naša grupa je možda i najteža na EP...

-Selektor je nazvao „grupa smrti“ i mislim da je u pravu. Mislim da bi napravili veliki korak ukoliko u prvom meču pobedimo Portugal – rekao je Uroš Đurđević.

Zadovoljan urađenim u Beogradu bio je i Milan Gajić...

-Sve je bilo koretno, skupljali smo se u hodu i sada smo praktično kompletni. Mislim da će nam prijati i promena klime, jer čujemo da su u Poljskoj vremenske prilike povoljnije – kaže desni bek Bordoa.

Svaki meč je važan, ali prvi najvažniji...

-Ekipa hvata ritam, a od sutra sledi analiza Portugala. Moramo svi biti hladne glave, fokusirani samo na meč sa Portugalom. Znamo šta hoćemo i koliko možemo – rekao je Milan Gajić.

Za mečeve u Poljskoj, selektor Nenad Lalatović računa na sledeće igrače: golmani Vanja Milinković – Savić (Lehija), Filip Manojlović (Crvena zvezda), Đorđe Nikolić (Bazel), igrači odbrane Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Voždovac), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Vukašin Jovanović (Bordo), Radovan Pankov (Ural), Miloš Veljković (Verder), Nikola Milenković (Partizan), Nemanja Antonov (Grashopers), sredine terena Andrija Živković (Benfika), Nemanja Maksimović (Astana), Dejan Meleg (Vojvodina), Marko Grujić (Liverpul), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Nemanja Radonjić (Čukarički), Saša Lukić (Torino), Mijat Gaćinović (Ajntraht), napadači Aleksandar Čavrić (Slovan, Bratislava), Ognjen Ožegović(Čukarički) i Uroš Đurđević (Partizan).

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Koji se igrači ovog leta vraćaju u Zvezdu iz Evrope?

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track