(VIDEO) ŠOK ZA VATRENE: Island pobedio Hrvatsku golom u 90. minutu, Španija slavila u Skoplju
Foto: Reuters

kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

(VIDEO) ŠOK ZA VATRENE: Island pobedio Hrvatsku golom u 90. minutu, Španija slavila u Skoplju

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Španije pobedila je večeras u Skoplju Makedoniju sa 2:1, u utakmici šestog kola Grupe G u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine i zadržala prvo mesto na tabeli.

Španija je povela u 15. minutu golom Davida Silve, a vodjstvo je udvostručio Dijego Kosta. Konačan rezultat postavio je Stefan Ristovski u 66. minutu. Španija je prva na tabeli sa 16 bodova, koliko ima i drugoplasirana Italija, koja je u Udinama sa 5:0 pobedila Lihtenštajn.

Golove za "azure" postigli su Lorenco Insinje u 35. minutu, Andrea Beloti u 52, Eder u 74, Federiko Bernardeski u 83. minutu i Manolo Gabadini u prvom minutu nadoknade vremena.

Reprezentacija Albanije pobedila je na gostovanju Izrael sa 3:0 i zauzima treće mesto na tabeli Grupe G sa devet bodova. Izrael na četvrtom mestu takodje ima devet bodova, Makedonija je pretposlednja sa tri, dok je Lihtenštajn bez bodova.

U Grupi I selekcija Islanda je kao domaćin pobedila Hrvatsku i nanela joj prvi poraz u kvalifikacijama. Jedini gol postigao je Hordur Magnuson u 90. minutu.

Obe ekipe imaju po 13 bodova na prva dva mesta na tabeli. Turska i Ukrajina imaju po 11 bodova, a Finska i Kosovo po jedan bod.

U drugoj utakmici u toj grupi Turska je u Skadru pobedila Kosovo sa 4:1. Turska je povela u sedmom minutu golom Volkana Sena, a izjednačio je Amir Rahmani u 22. minutu. Novo vodjstvo gostima doneo je Džengiz Under u 31. minutu, a pobedu su obezbedili Burak Jilmaz u 61. i Ozan Tufan u 82. minutu.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track