Prosinečki: Nisam ljut na Tošića

Zvezda otputovala u Sloveniju

Prosinečki: Nisam ljut na Tošića

Fudbal -
On je odlučio da ode, iskoristio je klauzulu koju ima u ugovoru i to je to. Naravno da razmišljamo o zameni, rekao je Prosinečki

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su na pripreme u Sloveniju, a trener Robert Prosinečki, kaže da se ne ljuti na Duška Tošića, koji je odlučio da karijeru nastavi u turskom Genčerberligiju.

"Nemam šta da kažem. On je odlučio da ode, iskoristio je klauzulu koju ima u ugovoru i to je to. Nemam ja šta da se ljutim na njega, to je njegova odluka, i on stoji iza nje. Naravno da razmišljamo o zameni za njega, u ekipi imamo dobre igrače na poziciji štopera, ali su uglavnom svi mladi i neiskusni. Zatekla nas je malo ovakva Tošićeva odluka, ali ćemo se sigurno u narednom periodu potruditi da nadomestimo njegov odlazak", istakao je Prosinečki.

Zvezda je, dakle ostala bez jedno od standardnih defanzivaca, pošto je u Ankaru otišao Duško Tošić, sve bliži Rostovu je kapiten Nikola Mikić, dok se spekuliše da bi tim trebalo uskoro da napusti i Darko Lazović.

Zvezda će u Sloveniji boraviti od 22. juna do 2. jula gde će odigrati niz prijateljskih utakmica. Prvi protivnik je Domžale, 25. juna, a zatim slede dueli sa ljubljanskom Olimpijom dva dana kasnije i trećeligašem Krškom 30. juna. Nakon Slovenije trener Prosinečki će svoje izabranike od 4. do 12. jula odvesti na Zlatibor gde će se brušiti forma za start evropskih kvalifikacija protiv skopskog Vardara 6. jula i užičkog Jedinstva tri dana kasnije.

"Idemo u Sloveniju da dobro radimo i da se što bolje spremimo za narednu sezonu. Imaćemo dobre uslove za rad, i pobeći ćemo od ovih tropskih uslova koji su u Beogradu", rekao je Prosinečki.

Trener Robert Prosinečki je u Sloveniju poveo sledeće fudbalere: golmani: Boban Bajković, Miloš Vesić, Boban Kirovski, Marko Dmitrović, odbrana: Ljubo Nenadić, Jovan Krneta, Nikola Mikić, Filip Mladenović, Nikola Maksimović, Danijel Mihajlović, vezni red: Marko Perović, Darko Lazović, Evandro Gebel, Miloš Dimitrijević, Filip Đuričković, Marko Vešović, Kadu Mendeš, Luka Milivojević, Marko Mirić, Vukan Savićević, Stefan Čikić, Luka Milunović, Veljko Simić, napadači: Ognjen Ožegović, Eli Babalj, Filip Kasalica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track