BIVŠI PREDSEDNIK BARSELONE PRIZNAO: Bekam nas je izigrao pa smo umesto njega doveli Ronaldinja
Foto: AP

lAPORTA OTVORIO DUŠU

BIVŠI PREDSEDNIK BARSELONE PRIZNAO: Bekam nas je izigrao pa smo umesto njega doveli Ronaldinja

Fudbal -

Bivši predsednik Barselone Đoan Laporta priznao je da je katalonski klub 2003. angažovao Brazilca Ronaldinja umesto Dejvida Bekama, koji je umesto na Nou Kampu završio u Realu.

Bekam je 2003. odlučio da napusti Mančester junajted, a dugo je pregovarao sa čelnicima Barselone. Laporta tvrdi da je dogovor sa engleskim fudbalerom bio blizu, a onda je Bekam odlučio da pređe u Real.

"Bilo je Bekam, Ronaldinjo ili Tijeri Anri. Junajted nam je rekao da će da nam prodaju Bekam ako ja postanem predsednik Barselone. Tada još nismo imali moć. Međutim, iskoristili su nas i na kraju je Bekam otišao u Madrid. Našli smo se na aerodromu Hitrou u Londonu i potpisali dokument u kojem je stajalo da će da nam prodaju Bekama ako se dogovorimo sa njegovim menadžerom. Nismo uspeli da se dogovorimo. Otišli smo u Nicu i bili sa njim. Rekao je da će da razmisli i da nam javi. Nije nam se javio, već je otišao u Rea. Nama je i dosadilo da čekamo pa smo doveli Ronaldinja", priznao je Laporta, koji je bio predsednik Barselone od 2003. do 2010.

Bekam je u Realu proveo četiri godine i osvojio samo dva trofeja sa madridskim klubom.

Laporta je napravio dobar potez, pošto je Ronaldinjo proveo pet godina u Barseloni, a sa katalonskim klubom osvojio je pet trofeja. On je u to vreme postao jedan od najboljih fudbalera sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track