(VIDEO) MALBAŠIĆ REŠETA: Voša pobedila Ružomberok, ali ima za čim da žali
Foto: Beta

START LALA U EVROPI

(VIDEO) MALBAŠIĆ REŠETA: Voša pobedila Ružomberok, ali ima za čim da žali

Fudbal -

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom "Karađorđu" slovački Ružomberok 2:1 (2:0) u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

foto: BEta

Novosađani imaju za čim da žale, jer su do 82. minuta vodili 2:0, a onda su gosti iskoristili indolentnost "lala" u odbrani i postigli značajan gol.

foto: Beta

Pobedu Vojvodini doneo je Filip Malbašić prelepim golovima u 8. i 21. minutu.

Ekipa Radoslava Bataka bila je znatno bolja u prvom poluvremenu i zasluženo imala ubedljvu prednost. Međutim, u nastavku Voša je stala, njen golman Rockov se istakao sa nekoliko intervencija, ali ga je na kraju savladao Danijel.

Revanš u Slovačkoj igraće se sledećeg četvrtka, a pobednik dvomeča u drugom kolu kvalifikacija ide na norveški Bran.

"Od prvog minuta smo nametnuli visok tempo i već u uvodnom delu smo uspeli da povedemo sa 2:0. Mislim da smo do kraja prvog poluvremena mogli da postignemo i treći gol i kasnije mirno privedemo utakmicu kraju",

"Početkom drugog poluvremena smo dopustili blagu inicijativu Ružomberoka, iako smo nakon toga ponovo uspostavili naš tempo i nekoliko puta ugrozili protivnički gol. Planić je imao stopostotnu priliku kada je sa četiri metra uputio udarac glavom i pravo je čudo kako lopta nije ušla u gol, ali dobro je da smo stvarali šanse", rekao je Batak.

"Ovo nam je treća-četvrta nedelja rada i još nismo potpuno spremni, a kako vreme bude odmicalo, bićemo sve bolji. U revanšu će biti pune tribine, a to je ono što treba igračima. Nadam se prolasku", dodao je on.

Novinari su trenera Vojvodine zamolili da u procentima proceni šanse svog tima da se plasira u narednu fazu takmičenja.

"Na poluvremenu sam igračima sam rekao da je gotova tek prva četvrtina, posle koje vodimo 2:0. Sada je 2:1 i mislim da imamo oko 60 odsto šanse da se plasiramo dalje. Medjutim, revanš će od početka meča biti neizvestan i nezahvalno je bilo šta prognozirati. Na terenu će se sve reći", rekao je Batak.

Šef stručnog štaba Vojvodine upitan je i za fizičku pripremljenost svojih igrača.

"Ne mislim da je to uticalo na rezultat, ali moguće je da u jednom periodu meča nismo izgledali 100 odsto spremni. Utakmica je imala visok tempo, dominirali smo... Da smo u nekim fazama bolje kontrolisali loptu, poraslo bi nam samopouzdanje, a protivnik bi više trčao. Tada možda ne bi izgledalo kao da smo fizički pali", rekao je Batak.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja