Pejčinović: U novu sezonu Lokomotiva i ja ulazimo sa velikim ambicijama
Foto: AP

sezona počinje duelom protiv Spartaka u Superkupu

Pejčinović: U novu sezonu Lokomotiva i ja ulazimo sa velikim ambicijama

Fudbal -


Moskovska Lokomotiva, za koju sa velikim uspehom nastupa srpski fudbaler Nemanja Pejčinović je prošlu sezonu završila osvajanjem Kupa Rusije, a novu će otvoriti duelom u Superkupu sa gradskim rivalom Spartakom.

Pejčinovića i njegove saigrače tokom nove sezone čekaju ozbiljni izazovi. Trofej u Kupu Lokomotivi je doneo mesto u Ligi Evrope, pa će igrati u tri takmičenja, a u svakom imaju velike ambicije.

-Trenutno nam je primarni cilj da osvojimo Superkup. Pre dve godine nismo iskoristili šansu protiv Zenita, pa verujem da ćemo to ispraviti protiv Spartaka. Čeka nas možda trenutno i najbolji tim u Rusiji, sa odličnim stručnjakom na klupi. U Premijer ligi moramo da ispravimo ono što nismo uspeli prošle, a to je da zauzmemo neko mesto koje vodi u Evropu. Čeka nas teška sezona jer igramo Ligu Evrope, gde je cilj da prođemo grupnu fazu i potom što dalje možemo – naglasio je Pejčinović.

29-godišnji fudbaler je u Moskvu stigao iz Nice 2014. godine i od tada je sa Lokomotivom osvojio dva Kupa Rusije.

-Ne mogu da kažem koji mi je draži, ali je veselje posle prvog bilo mnogo većeg obima i pamtiću ga dugo. Nadam se da će se kolekcija uvećati već 14. jula - ističe Pejčinović.

Sjajni defanzivac je u prošloj sezoni pokazao da zna da bude veoma opasan iz drugog plana pošto je upisao dva gola i tri asistencije. Zbog toga, ali i pre svega odnosa prema obavezama je stekao status standardnog prvotimca.

-Odnos sa Sjominom je isključivo profesionalan, kao i sa svim ostalim igračima. Uvek se trudim da dam sve od sebe na terenu. Treneri su to znali da prepoznaju i zato su imali maksimalno poverenje u mene - tvrdi Pejčinović.

Srpskog fudbalera ugovor sa Lokomotivom veže do leta 2018. godine, ali on kaže da trenutno ne razmišlja o drugim izazovima osim o onim koji ga čekaju ove sezone.

-Trenutno sam fokusiran na obaveze koje nam predstoje u prvenstvu i Evropi. Za sada nema nikakve priče oko produžetka saradnje – otkriva Pejčinović.

Pejčinović je tokom karijere, osim za Lokomotivu, igrao za Rad, OFK Beograd, Crvenu zvezdu, Hertu i Nicu. U dresu reprezentacije je upisao tri nastupa.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdo , a gde je fudbal?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track