(VIDEO) ŠEKULARAC: Nisam voleo školu, Zvezda i Marakana su mi bili duševna hrana
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

LEGENDA MARAKANE

(VIDEO) ŠEKULARAC: Nisam voleo školu, Zvezda i Marakana su mi bili duševna hrana

Fudbal -

Legendarni fudbaler Dragoslav Šekularac, druga Zvezdina zvezda, ljubimac mnogih generacija navijača, ne samo crveno-belih, govorio je o dolasku u Crvenu zvezdu, karijeri koja je kako kaže išla brzo, trenerskim danima na Marakani, sadašnjem odnosu kluba prema njemu.

Prisetio se popularni Šeki koliko su mu na početku karijere značili saveti legendarnog Rajka Mitića, kakav je osećaj postići pobedonosni gol protiv

Partizana u večitom derbiju sa nepunih 18 godina, kako se nosio sa slavom i koliko mu znači što ga i danas svi prepoznaju.

Bilo je reči i o trenucima koji su mu preokrenuli karijeru, nesuđenom odlasku u Juvetus i o tome šta bi danas, da može uradio drugačije.

Dragoslav Šekularac rođen je u Štipu 1937. godine, i svojim golovima i igrama u Zvezdinom dresu zaslužio je da se nađe u najužem izboru najboljeg igrača beogradskog kluba svih vremena.

foto: Crvena zvezda

Jedan od najboljih driblera u istoriji jugoslovenskog fudbala za prvi tim Crvene zvezde debitovao je 1955. godine. Za jedanaest godina u klubu odigrao je 375 utakmica i postigao 119 golova.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Crvena zveda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track