LALATOVIĆ SAMOUVEREN: Srbija će plakati kada napustim naš fudbal
Foto: foto: Fonet FSS

bez dlakde na jeziku

LALATOVIĆ SAMOUVEREN: Srbija će plakati kada napustim naš fudbal

Fudbal -

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije doživela je neuspeh na nedavno završenom Evropskom šampionatu u Poljskoj.

"Orlići" su osvojili jedan bod iz tri utakmice I bili daleko od plasmana među četiri najbolje selekcije na Starom kontinentu.

Selektor mlde reSrbije U-21 Nenad Lalatović istakao je da nije u potpunosti nezadovoljan, da je nedostajalo sportske sreće i da nema zamerke na igrače, koji su dali svoj maksimum.

- Srbija nije uspela. Osvojila je jedan bod iz te tri utakmice, a za prolazak dalje bile su potrebne dve pobede, i odlična gol-razlika, što su najbolje osetili eliminisani Portugal i Slovačka. Ja nikad nisam zadovoljan ako se ne napravi potpuni uspeh. Ali, mogu da kažem da nisam ni nezadovoljan. Znate da je uvek potrebna doza sreće na svim velikim takmičenjima, što sam već rekao, a kod nas svako voli da tumači rečenice kako mu odgovora. Ne mogu da zamerim ništa igračima, oni su pokazali novo lice naše reprezentacije i nijednog trenutka nisu gubili veru u sebe, gazili protivnike, davali maksimum, rekao je Lalatović.

Lalatović smatra da je Srbija U-21 po prikazanoj igri zaslužila dve pobede u grupi.

- Ovo je prvenstvo do 23 godine i praktično seniorsko prvenstvo. Moji igrači su pokazali da imaju kvalitet samo time što su otišli na EP. Ni u jednoj utakmici se Srbija nije obrukala. Bili smo bolji u minimum dve utakmice i zaslužili dve pobede, ali. Ovi igrači su budući 'A' reprezentativci i to je veliki plus za našu zemlju.

Mladi strateg se okreće obavezama u Čukaričkom i ostao je "zakopčan" po pitanju daljeg statusa u nacionalnom timu.

- Nisam rekao da neću i dalje biti selektor, imam još ugovor, treba tek da pričam sa ljudima iz Saveza. U ovom trenutku sam trener Čukaričkog

Lalatović je dodao da je on ličnost koja svojom harizmom čini srpski fudbal interesantnijim nego što suštinski jeste.

-Srbija će plakati kad Nenad Lalatović napusti srpski fudbal. Možda nisam najbolji, ali sam bar interesantan i retko ko može i sme ovako otvoreno da priča. Ja sam srpski Mamić, dodao je Nenad Lalatović.

Kurir.rs / Kurir sport, Mondo, Foto: FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track