(VIDEO) BEZ RONALDA, ALI SA 2 PENALA: Portugal posle drame i produžetaka savladao Meksiko za 3. mesto
Foto: Reuters

Kup konfederacija

(VIDEO) BEZ RONALDA, ALI SA 2 PENALA: Portugal posle drame i produžetaka savladao Meksiko za 3. mesto

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Portugala osvojila je danas treće mesto na Kupu konfederacija, pošto je posle produžetaka i preokreta u Moskvi pobedila Meksiko sa 2:1.

Pred skoro 43.000 gledalaca na stadionu Spartaka iz Moskve, Meksiko je poveo u 54. minutu autogolom Neta. Portugal je izjednačio golom Pepea u prvom minutu nadoknade vremena, a pobedu evropskom prvaku doneo je Adrijen Silva iz jedanaesterca u 104. minutu.

Obe ekipe su od početka napadale, a Portugal je prvi imao šansu da povede, pošto mu je u 15. minutu dosudjen jedanaesterac. Šutnuo je Andre Silva, ali mu je golman Giljermo Očoa dobro odbranio i izbacio loptu u korner.

Posle toga Meksiko je imao šansu, u 31. minutu kada je pokušao Havijer Ernandes, a portugalski golman Rui Patrisio izbio je loptu u korner. Do kraja poluvremena pokušavao je aktuelni evropski prvak, ali su neprecizni bili Nelson Semedo i Želson.

Želson je prvi zapretio i u drugom poluvremenu, kada je šutirao pored desne stative. Posle toga Meksiko je poveo autogolom Neta u 54. minutu. Ernandes je sa leve strane centrirao pred gol Portugala, a Neto je u pokušaju da otkloni opasnost ubacio loptu u svoju mrežu.

Nakon toga nizale su se prilike na obe strane. Oribe Peralta je u 57. minutu izašao pred portugalskog golmana, koji je bio uspešniji, a dva minuta kasnije sa druge strane, Pici je šutirao pored desne stative.

U 61. minutu ponovo se istakao meksički golman, kada je posle udarca glavom Želsona, izbacio loptu preko prečke. Nakon toga dobre šanse propustili su Nani i Karlos Vela.

U 83. minutu portugalski golman Rui Patrisio odbranio je šut Ernandesa, a u prvom minutu nadoknade vremena izjednačio je Pepe, posle centaršuta Rikarda Kvarežme sa desne strane, pa je utakmica otišla u produžetke. Portugal je poveo u 104. minutu iz penala golom Adrijena Silve.

Prethodno penal je dosudjen pošto je lopta pogodila u ruku Migela Lajuna. Do kraja utakmice obe ekipe su ostale sa po desetoricom igrača. Prvo je u 106. minutu drugi žuti karton zbog oštrog starta dobio Portugalac Semedo, a iz istog razloga drugi žuti karton je u 112. minutu dobio Raul Himenes.

Dobru priliku da izjednači imao je Ektor Erera u 118. minutu, kada je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali mu je odbranio Rui Patrisio. Posle toga bezuspešno su pokušavali Moreno i Džonatan dos Santos.

U finalu Kupa konfederacija večeras od 20 časova u Sankt Peterburgu igraju Nemačka i Čile.

Kurir.rs / Kurir sport / Beta

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track