ZVEZDINE ZVEZDE PONOVO HARAJU! Veterani s Marakane igrali s Krajišnicima
Foto: Jovan Mirčeski

SPEKTAKL

ZVEZDINE ZVEZDE PONOVO HARAJU! Veterani s Marakane igrali s Krajišnicima

Fudbal -

Crveno-plavo-belo Dragoslav Šekularac, Stanislav Karasi, Miloš Šestić, Stevan Ostojić, Dušan Maravić i mnoge druge fudbalske legende uveličali prijateljsku utakmicu u Bajmoku

Spektakl u Bajmoku. Na stadionu Fudbalskog kluba Radnički, u organizaciji Zavičajnog udruženja „Banija“, odigrana je prijateljska utakmica između selekcije Republike Srpske i veterana Crvene zvezde iz Beograda.

Veliki broj fudbalskih legendi, bivših asova Zvezde i reprezentativaca Jugoslavije, uveličao je ovaj događaj. Zbog jake vrućine igralo se ukupno 60 minuta i na kraju su slavili veterani Krajišnika rezultatom 3:2.

Naravno, održano je i takozvano treće poluvreme u restoranu FK Radnički, gde je domaćin priredio bogatu večeru i kulturno-umetnički program. U lepom raspoloženju prisutni su uživali u folkloru kulturno-umetničkog društva i grupe sa izvođenjem zavičajnih igara i pesama.

foto: Jovan Mirčeski

Utakmici su prisustvovali i gosti veterana Crvene zvezde, među kojima su bili Dušan Maravić, osvajač zlatne olimpijske medalje 1960. godine u Rimu, kao i Stevan Ostojić, Dragoslav Šekularac, Miloš Šestić, Stanislav Karasi...

Ove legende nisu igrale, ali su pobudile veliko interesovanje posetilaca koji su došli da gledaju fudbal u okviru kulturno-sportske manifestacije „Zavičajni dani“. Najveću pažnju izazvala je druga Zvezdina zvezda Dragoslav Šekularac, koji je rado izlazio u susret fanovima i fotografisao se s njima.

Inače, ova manifestacija bila je uvod u onu centralnu koja će se održati od 5. do 9. septembra na Gradskom trgu u Subotici.

Asovi na okupu

BOROVNICA, LUKAČ, BURSAĆ...

Za Crvenu zvezdu su nastupali: Radulović, Z. Nikolić, Z. Mandić, Jevetović, B. Nikolić, Borovnica, Lukač, Stevović, Vanić, Tintor, Sivić, Žikić, Bursać, Đaković, Milisavljević i Milivojević.

Selekcija Krajišnika nastupala je u sledećem sastavu: Jović, Stojčić, Zinaja, Crnomarković, Vignjević, Lukić, Šešić, Lončar, Vitas, Badrić, Vujačić, Jokić, Čelik, Bogdanović, Rastović, Stakić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Da li nam treba video tehnologija u fudbalu?

Kurir / Anja Vukašinović

Foto: Jovan Mirčeski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track