(VIDEO) I BRITANCI IMAJU MAMIĆA: Voli striptiz, fudbal, novac, a posle piva povraća u kamin
Foto: AP

skandal majstor

(VIDEO) I BRITANCI IMAJU MAMIĆA: Voli striptiz, fudbal, novac, a posle piva povraća u kamin

Fudbal -

Majk Ešli (52), osnivač sportske linije odeće i vlasnik Njukasla, jedan je od najvećih britanskih milijardera.

Iako njegovi poslovni potezi zaslužuju pohvale, mnogo je poznatiji po imidžu van poslovnog sveta, po kom podseća na prvog čoveka zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića.

Nedavno je bio optužen zbog dugovaranja i opklade u pabu, koja bi ga, da se nisu dogovorili, koštala više od 17 milona evra.

Osim toga, prema pričama svedoka na jednom ručku je u društvu popio zalihu vrhunskog crnog vina jednog uglednog restorana, čija boca košta 3500 evra. Potom se pijan, uputio na poslovni sastanak. To je završilo veselo - povraćao je u kamin, pišu britanski mediji.

foto: AP

Iako su njegove kompanije konstantno u medijima, on je kao osoba poprilična zagonetan - retko daje intervjue i ne želi da bude u centru pažnje.

Ono što se zna je da je odrastao u malom bungalovu u engleskom Brnhamu.

Sa samo 18 godina tamo je otvorio i prvu radnju sportske opreme, a posao mu se brzo širio. Ima akcija u Njukaslu i škotskom Rendžersu, a procenjuje se da njegovo bogatstvo iznosi oko pet milijardi evra.

Ono što se još zna o njemu je da može ispiti kriglu (473 ml) piva u vremenu kraćem od 10 sekundi, obožava da se kocka i ne boji se da skine majicu.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako najlakše zaraditi 40 hiljada evra?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track