(VIDEO) LEGENDARNI FUDBALER PARTIZANA OTKRIO: U rodnoj Kosovskoj Mitrovici nisam bio 20 godina, kuću su mi zapalili
Foto: Fonet

NE MEŠA SE U POLITIKU

(VIDEO) LEGENDARNI FUDBALER PARTIZANA OTKRIO: U rodnoj Kosovskoj Mitrovici nisam bio 20 godina, kuću su mi zapalili

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler Partizana Dževad Prekazi, rodom iz Kosovske Mitrovice, i danas živi u Beogradu.

Za razliku od, na primer, drugog poznatog igrača crno-belih iz 80-ih godina prošlog veka, Fadilja Vokrija, sada predsednika Fudbalskog saveza tzv. Kosova, Prekazi se ne meša u politiku, a u rodnom kraju nije bio dve decenije!

U međuvremenu, porodična kuća u Kosovskoj Mitrovici mu je spaljena.

"Došli su u grad ko zna koji ljudi. Ja nisam tamo bio od 1997. godine. Kad mi danas neko kaže Severna ili Južna Mitrovica, ja ćutim. Ne želim da pričam o tome. Ne znam ja za dve Mitrovice. Mi smo išli preko Ibra, ili preko mosta. Nikad nisam išao u Severnu Mitrovicu. Baš tamo gde to zovu Severnom, ispred Tehničke škole bio je jedan vrhunski, tada za nas vrhunski teren, gde su se igrali najbolji turniri. Sve što je bilo lepo nestalo je. Koga god sam pitao, nebitno ko je i šta je, svi su razočarani šta je bilo s našim gradom. Mi, Mitrovčani, mi nismo priznavali nijedan drugi grad. Imali smo Ibar, najlepšu reku u Srbiji, možda u Jugoslaviji. Imali smo FK Trepču, koja je uz Borac iz Čačka bila najstariji drugoligaš u Jugoslaviji", kaže Prekazi.

"Ništa me više ne vuče. Roditelji su mi umrli. Braća i sestre su mi se iselili. Većina mojih drugara nije dole. Nemam više ni kuću...", rekao je Prekazi i dodao:

"Da, zapalili su je".

"Ne interesuje me ko ni zašto. Svugde imaš budale, sa svih strana. Moju majku, brata s njegovom ženom i troje dece u tom bezumlju u dva navrata su spasili ljudi koji su ih pitali: 'Šta ti je Preki?', i spasili ih. Svugde ima i dobrih ljudi. Moj najbolji drug je umro. Nisam mogao da odem na sahranu. Ali, šta ćemo, život ide dalje", rekao je svojevremeno Prekazi.

Dževad Prekazi je dres partizana nosio od 1975. do 1984, zatim je kratko bio u splitskom Hajduku, a karijeru je potom gradio u Turskoj, u Galatasaraju.

Prekazi je bio poznat po razornom udarcu.

(Nedeljnik)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Đule bez Le?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track