SPASLI ŽIVOT FUDBALERU: Sprečena nova smrt na terenu
Foto: Fonet

ZAVOD RADI SVOJ POSAO

SPASLI ŽIVOT FUDBALERU: Sprečena nova smrt na terenu

Fudbal -

Jedan superligaški fudbaler ostao je u životu zahvaljujući zdravstvenim pregledima u Republičkom zavodu za sport u Košutnjaku, saznaje Kurir.

Proteklih meseci bilo smo svedoci smrti nekoliko igrača na fudbalskim terenima širom Srbije. Fudbaleri su očigledno shvatili da su obavezni zdravstveni pregledi važni, a ne nešto što se prolazi forme radi.

- Istina je, sprečili smo smrt na fudbalskom terenu! Pre nekoliko dana kod nas u Zavodu na pregledima je bio igrač koji je imao ozbiljne srčane probleme. Njegov pregled obavile su lekarke Gordana Korolija i Milena Antić, koje su već na prvom koraku posumnjale u njegovo zdravstveno stanje.

Neke stvari koje su videle nisu im se svidele, pa je morao da dodatna ispitivanja. Poslat je na elektrofiziološki pregled, gde je bio izgubljen i tu mu je urađena reanimacija - kaže za Kurir direktor Zavoda Goran Bojović i dodaje:

- Zabranjeno mu je bavljenje sportom, ali će moći da živi normalno. Momak je bio u šoku, a posle nam je zahvaljivao. Rekao je i da će doći da nas poseti. Srećan sam što smo spasli jedan život! Moja misija na mestu direktora Zavoda ovim je ispunjena.

Kurir / A. R.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track