CRVENO-BELI SIJAJU OD SREĆE: Evo šta Zvezdini fudbaleri kažu o Sparti, revanšu, Delijama...
Foto: Dado Đilas

VREME SLAVLJA

CRVENO-BELI SIJAJU OD SREĆE: Evo šta Zvezdini fudbaleri kažu o Sparti, revanšu, Delijama...

Fudbal -

Crvena zvezda je zablistala pred 33.000 svojih navijača na "Marakani" i stekla veliku prednost pred revanš sa Spartom u Pragu.

Crveno-beli su pobedili goste iz Češke golovima Ričmonda Boaćija i Gejlora Kange 2:0 (1:0).

Boaći je, baš kao i Kanga, pored gola zabeležio i asistenciju.

"Imamo dobar rezultat, ali moramo da se koncentrišemo na revanš. Ako odigramo dobro kao danas, verujem da možemo da prođemo dalje, a imam poverenje u ovu ekipu. Moramo da zaboravimo na ovu utakmicu i fokusiramo se na revanš", poručio je Boaći.

Mičel Donald je bio gospodar sredine terena. Dodatni motiv mu je bilo to što je prvi stranac u Zvezdinoj istoriji sa kapitenskom trakom oko ruke na zvaničnoj utakmici.

"Veoma dobro smo igrali, posebno prvo poluvreme, a imali smo još prilika. Veoma sam srećan i ponosan što sam nosio kapitensku traku, ali zna se ko su kapiteni u Zvezdi", rekao je Donald i dodao:

"Plavšić mi je prijatelj, ali na terenu nismo prijatelji. Nismo razgovarali"...

Holanđanin se još jednom osvrnuo na mogući odlazak iz Zvezde.

"Nisam okipiran odlaskom. Iskreno, postoji šansa da odem, ali srećan sam ovde i dok god sam zadovoljan ugovorom nemam razloga da idem", zaključio je Donald.

Jedan od trojice debitanata bio je golman Milan Borjan.

"Utisci su pozitivni, zahvalio bih se navijačima na lepom dočeku, nestvaran je osecaj, nisam mogao više da poželim. Naježio sam se kada sam čuo ceo stadion kako peva. Drugačiji je osećaj potpuno kada igrate za ovaj klub i kada igrate protiv njega. Nisam mogao da poželim više od toga", pun je utisaka bio reprezentativac Kanade.

"Treba ovako da nastavimo. Zahvaljujući odbrani nisam imao mnogo posla, ali to su najteže tekme, jer iz jedne akcije može da se primi gol. Na sreću, to se nije desilo i nadam se da se neće dešavati", dodao je Borjan.

"Supruga mi daje podršku u svakom segmentu. Svi u ekipi su me prihvatili fenomenalno i to se vidi i na terenu, treba malo vremena da se uigramo i da dođe samopouzdanje. Bilo je par grešaka u ispucavanju, ali nadam se da ih neće biti više", završio je Borjan.

I Vujadin Savić je rekao da je presrećan.

"Presrećan sam i ponosan na sve momke koji su bili na terenu i ove ljude koji su došli na stadion. Ništa nije gotovo, večeras malo slavimo, ali okrećemo se tekmi protiv Rada. Najbitnije da nismo primili gol što nam daje prednost pred revanš. Sparta je dobra ekipa, ne smemo da se opustimo. U svaku utakmicu ulazimo sa rekspktoem, ali kada smo kompaktni kao ekipa niko nam ništa ne može. Navijači nam daju snagu. Odrastao sam na stadionu uz oca i ne znam kada je Zvezda igrala na Marakani, a da nije bila favorit", kaže Savić.

Filip Stojković se složio sa ocenom da je ovo Zvezdina najbolja partija ove sezone.

"Najbolja od kad smo se okupili, odigrali smo fenomenalno i zato je rezultat i došao. Navijači su doprineli 95 odsto da uđemo tako borbeno. Sparta je došla ovde samo da odigra meč. a mi da pobedimo. Videli su da nemaju šta da traže na "Marakani". Drago mi je što je Radonjić ušao fenomenalno u igru i što je pokazao da je igrač kakav se i pričalo. Neće biti lako u Pragu, ako izdržimo prvih 45 minuta, biće nam lakše. Mi iz odbrane da ne primimo gol, a ovi iz napada neka se potrude da ga daju", poručio je Stojković.

(Anja Vukašinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track