FS ALBANIJE SPREČAVA IZRUČENJE ISMAILA MORINAJA: Navijači prave miting u Tirani kako bi izvršili pritisak na vlasti
Foto: Kurir štampano

NASTAVLJAJU DA SE BORE

FS ALBANIJE SPREČAVA IZRUČENJE ISMAILA MORINAJA: Navijači prave miting u Tirani kako bi izvršili pritisak na vlasti

Fudbal -

Fudbalski savez Albanije navodno je uverio porodicu Morinaja da će nastaviti da se bori kako bi sprečio njegovo izručenje.

Fudbalski savez Albanije objavio je danas saopštenje u kojem poziva albanske vlasti da zaustave izručenje iz Hrvatske Srbiji Ismaila Morinaja, osumnjičenog da je upravljao dronom sa nacionalističkim transparentom iznad stadiona u Beogradu na utakmici Srbija - Albanija, odigrane u oktobru 2014. godine.

U saopštenju Fudbalski savez Albanije poziva vladu te zemlje da "interveniše u okviru pravnog konteksta kako bi zaustavila izručenje Ismaila Morinaja Srbiji".

Navodi se da je Fudbalski savez Albanije uverio porodicu Morinaja da će nastaviti da se bori kako bi sprečio njegovo izručenje.

"U potpunosti smo posvećeni tome da iskoristitmo sve institucionalne i pravne puteve".

AP navodi da su navijači Albanije pozvali na okupljanje večeras u Tirani kako bi se izvršio pritisak na tamošnju vladu da se uključi u ceo slučaj.

Da podsetimo hrvatski sud je doneo presudu da se albanski državljanin, Ismail Morina izruči Srbiji povodom slučaja dron koje se desio na melu između Srbije i Albanije.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track