(VIDEO) ŠOK! Konobar iz Beograda bio talija Dinamu iz Zagreba 1997: Prišao nam je i rekao 'Zgazite te Grobare'
Foto: Printscreen YT

SKANDALOZNA ISPOVEST POSLE 20 GODINA

(VIDEO) ŠOK! Konobar iz Beograda bio talija Dinamu iz Zagreba 1997: Prišao nam je i rekao 'Zgazite te Grobare'

Fudbal -

Na današnji dan fudbaleri Partizana doživeli su težak poraz u Zagrebu, pošto su izgubili od ekipe Dinama sa neverovatnih 5:0.

Hrvatska javnost ne zaboravlja godišnjicu pobede Dinama u dvomeču protiv Partizana u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, a od tada je prošlo 20 godina!

Navijači zagrebačkog Dinama se rado prisećaju ove utakmice, a svake godine pojavi se po neki zanimljiv detalj koji je obeležio ovaj susret.

"Bila je to i politička utakmica, ne samo sportska. Ali na terenu se to nije osetilo, igrao se fudbal, politika je bila u drugom planu, mi nismo osetili previše politiku", kaže Marijan Vlak, nekadašnji trener Dinama koji se osvrnuo i na prvi meč u Beogradu kada su izgubili od Partizana sa 1:0.

"Ma i tu smo pokazali da smo bolji, imali smo puno šansi. Znate... ma poraz nikad nije dobar, kažu da treba izvući poruke iz svakog, ali taj poraz je još više motivisao fudbalerei navijače da se stvori atmosfera euforije. Svi smo znali da smo bolji, samo spletom okolnosti nismo je dobili", tvrdi nekadašnji trener Dinama i otkriva 'sočne' detalje vezane za prvi meč u glavnom gradu Srbije.

"Kad smo igrali u Beogradu, konobar u hotelu nam je prišao i rekao 'Daj, bre, zgazite te Grobare!", prisetio se Vlak i nastavio da iznosi još pojedinosti vezane za ovaj meč.

"Nije tu bila bitna govorancija, neki 'juriš, moramo ovo ili ono', nego je trebalo igrače koji su bili toliko motivisano obuzdati i spustiti tenziju. Tu psihološku pripremu odradili smo fantastično, a i taktički smo ih iznenadili jer je Mujčin u Beogradu igrao samo zadnjih pet minuta, a ovde je bio skoro ključni igrač, nisu ga očekivali. A onda kad se otvorilo, kad je krenulo, svaki je dao svoj deo, i oni na terenu i na klupi", priča Vlak i dodaje.

"Pa još kad je francuski sudija Partizanu dao u najmanju ruku problematičan penal, a Ladić ga je obranio, to nam je dalo još više snage i entuzijazma. Kasnije sam čitao da je Nenad Bjeković izjavio da im je sudija, kojeg je poznavao iz Francuske, ušao u svlačionicu u poluvremenu i rekao 'Joj, pa hteo sam da vam pomognem'."

kurir.rs / goal.com foto: Printskrin/YT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdaši , vratite se na zemlju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track