(VIDEO) BIVŠI KAPITEN ZVEZDE UZBURKAO STRASTI: Voleo bih da treniram klub sa Kosova, mi smo komšije, politika me ne interesuje
Ivan Gvozdenović, Foto: Printskrin/Jutjub

Voli da priča albanski

(VIDEO) BIVŠI KAPITEN ZVEZDE UZBURKAO STRASTI: Voleo bih da treniram klub sa Kosova, mi smo komšije, politika me ne interesuje

Fudbal -

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Ivan Gvozdenović (38) izjavio je za albanske medije da bi voleo da postane trener nekog kluba sa Kosova.

Gvozdenović je dodao da na Kosovu ima puno prijatelja i da ga politika ne zanima.

- Zašto da ne? U fudbalu nikad ne treba reći "ne". Ovde smo kao komšije, kao prijatelji, a ovo je fudbal, a ne politika. Ako bih dobio dobru ponudu, pažljivo bih razmislio o tome, ali ja nisam za "ne", rekao je Gvozdenović za televiziju Top čenel.

Gvozdenović, koji je zabeležio i jedan nastup za reprezentaciju, kaže da ga je bilo sramota šta su Albanci doživeli u Beogradu u oktobru 2014. godine na utakmici protiv Srbije. Podsetimo, tada je utakmica prekinuta jer je Albanac Ismail Morinaj pustio dron sa zastavom tzv. Velike Albanije.

- Bio sam tada u Makedoniji, sa ekipom Kukeša. Gledali smo utakmicu u hotelu. Sa nama su bila igrača sa Kosova. Bilo me je sramota zbog onog što se dogodilo. To je bilo veliko razočaranje. Nisam se osećao dobro. Zato što sam ostao u Albaniji mnogo godina i nikada nisam imao problema.

Bivši kapiten crveno-belih je u početku strahovao od dolaska u Albaniju, ali je kasnije toliko zavoleo tu zemlju da mu je sada žao što njihov jezik ne govori još bolje.

- Želeo bih da govorim albanski, ali još uvek nisam dobar u tome. Volim da pokušam da pričam. Četiri puta sam odbio ponudu iz Tirane, jer nisam znao šta je Albanija i da li bih imao problema ovde ili ne. Moja porodica nije bila za to da dođem. Volim fudbal i bio sam spreman da pokušam. Nisam bio uplašen. Znam šta je politika, a šta je fudbal i šta je sport.

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Printskrin/Jutjub

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PROTEST DELFINA: Filip Filipović i Gojko Pijetlović skinuli medalje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track