HRVATSKI AGENT OTKRIVA: Bajern nije hteo Nejmara, mnogo mu bilo 24 miliona evra
Foto: Fonet

KAKAV PROMAŠAJ BAVARACA

HRVATSKI AGENT OTKRIVA: Bajern nije hteo Nejmara, mnogo mu bilo 24 miliona evra

Fudbal -

Transfer Nejmara iz Barselone u PSŽ je apsolutni svetski rekord, jer je iznosio 222 miliona evra... A Bajern je mogao da kupi Brazilca za 24 miliona!

Doduše, Bavarcima je Nejmar ponuđen kada je imao 17 godina, ali i tada je bilo jasno da se radi o supertalentu.

U to vreme Nejmara je zastupao hrvatski menadžer Predrag Rački.

"Bila je 2010. godina, zimski prelazni rok. Dai Budimir, nekedašnji igrač Orijenta, koji je u Čikagu po završetku igračke karijere otvorio menadžersku agenciju 'Golden Goal Sports & Marketing', stupio je u kontakt s Nejmarovim agentom Vagnerom Ribeirom, a ja sam istovremeno, posredstvom dugogodišnjeg prijatelja Đovanija Trapatonija, dogovorio razgovor s tadašnjim sportskim direktorom Bajerna, Kristijanom Nerlingerom", priseća se Rački.

"Ribeiro je Budimiru i meni dao punomoć da, uz njega, zastupamo Nejmara u pregovorima s Bajernom. Sećam se da mi je Dani prethodno poslao link da vidim o kakvom je igraču reč. Videlo se odmah da je Nejmar klasa, već tada je, iako je imao samo 17 godina, driblao po nekoliko igrača u sprintu i imao besprekornu tehniku, jedino je bio mnogo mršaviji nego danas", dodaje Rački.

"Sastao sam se u Minhenu u s Nerlingerom, a prethodno smo dva puta razgovarali telefonom. Rekao mi je u razgovoru da znaju ko je Nejmar, da je reč o jednom od najtalentovanijih mladih igrača na svetu. Ispada da je zapelo na ceni, tada je za Nejmara trebalo platiti 18 miliona evra, uvećanih za neke bonuse. Konačna cena iznosila je 24 miliona, ali Nerlinger mi je rekao da će ga dalje pratiti, ali da klub ne namerava da daje toliki novac za igrača koji još nema 18 godina", zaključio je Rački.

Nejmar je 2013. iz Santosa u Barselonu prešao za 88,2 miliona evra.

(Novi list, Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdina muka - ko će zameniti Jovičića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track