MAŽIĆ JE BANDIT: Čelnik Vojvodine izvređao sudiju!
Foto: Dado Đilas

SKANDAL

MAŽIĆ JE BANDIT: Čelnik Vojvodine izvređao sudiju!

Fudbal -

Dragoslav Vuković optužuje najboljeg srpskog arbitra da je u meču s Partizanom sudio perfidno i da Novosađani više neće igrati susrete na kojima on deli pravdu

Žestoke uvrede na račun najboljeg srpskog sudije! Jedan od čelnika Vojvodine Dragoslav Vuković nakon utakmice protiv Partizana na Karađorđu osuo je paljbu po Miloradu Mažiću, koji je delio pravdu na ovom meču.

- Mažić je fudbalski bandit. Sudio je perfidno od prvog do poslednjeg minuta. Vojvodina ovo više neće trpeti, niti igrati utakmice za koje nam Mažić bude delegiran. Decidan sam u stavu, o kome ćemo obavestiti FSS, UEFA i FIFA - rekao je Vuković, koji bi, prema novousvojenom Etičkom kodeksu FSS, zbog ovih uvreda i nesportskog ponašanja mogao da bude kažnjen. Ovo je za Kurir potvrdio predsednik sindikata fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica.

Kazniti Vukovića

- Na osnovu Etičkog kodeksa, koji je usvojen u julu ove godine, Vuković bi svakako trebalo da bude kažnjen, ali smatram da će, kao i svi do sada slični slučajevi, proći bez ikakvih sankcija - rekao je Poledica.

Dan nakon žestokih optužbi čelnika Vojvodine i klub se obratio zvaničnim saopštenjem, u kojem navode da će sledeći put na teren izvesti pionirski tim ukoliko im za neki meč bude delegiran Milorad Mažić jer, kako navode, „nadmetanje našeg najboljeg tima s rivalima u utakmicama koje sudi Milorad Mažić više nema nikakvog smisla“.

Predsednik Sudijske komisije Raka Đurović za Kurir je istakao da je suđenje na meču Vojvodina - Partizan bilo izuzetno korektno.

Đurović: Sudio je dobro

- Utakmicu nisam gledao, ali sam od ljudi u komisiji dobio informaciju da je sudijski posao izuzetno korektno odrađen. Ovakva vrsta udara na sudije ima neku pozadinu, a obično je to u nameri da se pritiskom obezbede privilegije za neke buduće mečeve - rekao je Đurović za Kurir.

foto: Saša Pavlić

Još jedan incident

SPARTAK: SUDIJA NIKOLIĆ PSOVAO I VREĐAO IGRAČE!

Spartak iz Subotice optužio je sudiju Bojana Nikolića da je tokom i posle utakmice protiv Javora u Ivanjici vređao njegove igrače.

- Apsolutno smo ubeđeni da je na ovoj utakmici, samo zahvaljujući pribranosti članova naše ekipe, izbegnut veći incident - stoji u dopisu kluba.

Ovo nije prvi put da se o sudiji Nikoliću priča u negativnom kontekstu, pošto su njegovim suđenjem često bili nezadovoljni srpski treneri i klubovi.

Kurir / Anja Vukašinović

Foto: Saša Pavlić, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Partizanu navijači "pojeli" štopera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track