PRVOTIMCI BARSELONE PROTIV UPRAVE: Nejmar je i dalje naš
Foto: Instagram

Provokacija

PRVOTIMCI BARSELONE PROTIV UPRAVE: Nejmar je i dalje naš

Fudbal -

Čelnici Katalonaca spremaju višemilionsku tužbu za Brazilca, koga nazivaju izdajnikom, ali prve zvezde ekipe se ne slažu i jasno poručuju da je on za njih deo tima

Odlaskom u PSŽ za obeštećenje od neverovatnih 222 miliona evra Nejmar je postao najplaćeniji fudbaler sveta svih vremena, ali je u isto vreme, prema mišljenju čelnika Barselone, postao najomraženija ličnost u svetu fudbala.

S tim se, međutim, ne slažu prve zvezde ekipe s Nou kampa, predvođene Leom Mesijem. Naime, uprava španske ekipe zamera Brazilcu što je ovog leta potpisao novi ugovor s njima, koji mu je doneo dodatni bonus, a onda odlučio da napusti Španiju. Oni smatraju da ih je Nejmar na taj način izdao i zahtevaju da vrati osam i po miliona evra, kao i deset odsto profita od marketinških prava, pa kod navijača pokušavaju da ga predstave kao neprijatelja broj jedan, što Brazilcu i te kako smeta.

- U Barseloni sam proveo četiri godine, taj klub mnogo volim. Bio sam vrlo srećan, ali sada sam razočaran zbog ovoga. Mislim da Barselona ne zaslužuje upravu kakvu sada ima, već nešto mnogo bolje - rekao je Brazilac.

foto: Instagram

Dok je rat na relaciji Nejmar - uprava u jeku, glavne zvezde kluba Leo Mesi, Ivan Rakitić, Đerar Pike i Luis Suarez po društvenim mrežama objavljuju fotografije sa „izdajnikom“ i jasno poručuju da će on za njih uvek biti deo tima. Španski mediji tvrde da su upravo ovi fudbaleri oštro zamerili upravi što se nije više potrudila da zadrži Brazilca, pa ove fotografije zapravo treba da predstavljaju provokaciju. Uz to, Mesi još nije produžio ugovor s Barsom i već na zimu bi mogao da pregovara kao slobodan igrač.

Deo ekipe

I DANI ALVES JE „BRAT“

Nije samo Nejmar taj koji je iz kluba otišao uz mnogo teških reči koje je razmenio s čelnicima kluba već je to uradio i Dani Alves, koji je svojevremeno rekao da su čelnici Barselone „nezahvalni lažovi, koji ne umeju da vode tako veliki klub“.

Upravo zbog toga, prisustvo iskusnog desnog beka na pomenutim fotografijama još više bode oči rukovodstvu katalonskog giganta i potvrđuje da glavne zvezde tima i čelnici kluba nisu na istim talasnim dužinama.

Kurir / Konstantin Radulović

Foto: Instagram

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Žreb za Ligu Evropa. Ove dve utakmice će obeležiti kvalifikacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track