(KURIR SPORT UŽIVO) ORLOVI JURE KA RUSIJI Tadić: Da "udavimo" Moldavce
Foto: Nebijša Mandić

Orlovi optimisti

(KURIR SPORT UŽIVO) ORLOVI JURE KA RUSIJI Tadić: Da "udavimo" Moldavce

Fudbal -

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u narednih nekoliko dana očekuju dve veoma važne utakmice u kvalifikacijama za Mundijal.

Prvo u subotu, u Beogradu, dočekuju Moldaviju a onda, 5. septembra, gostuju u Irskoj.

Kakvo je raspoloženje u reprezentaciji obavestili su nas naši reprezentativci Matija Nastasić i Dušan Tadić na konferenciji za novinare.

Direktan prenos te konferencije mogli ste da pratite na KURIR TV

Srpski fudbalski reprezentativci Dušan Tadić i Matija Nastasić složili su se da bi gol na početku meča u mnogome olakšao posao protiv Moldavije u kvalifikacijama za Mundijal naredne godine.

"Potpuno smo fokusirani na Moldaviju, prevashodni cilj nam je da njih pobedimo, pa ćemo onda da razmišljamo o Ircima. Protiv takvih protivnika uvek je lakše kada postigneš rano gol, tako je i bilo u Moldaviji. Ipak, treba biti strpljiv, ne nervozan, moramo da ih "davimo" i da što pre postignemo pogodak", rekao je Tadić novinarima u Staroj Pazovi.

Izabranici Slavoljuba Muslina posle subotnjeg duela sa Moldavijom na stadionu Partizana putuju u Dablin na možda i ključan meč protiv Republike Irske.

"Ne mislim da će biti teže u Dablinu nego što je bilo u Beogradu. Bili smo zadovoljni bodom na svom terenu kako se utakmica odvijala, zbog teškog terena, ali sada je nezahvalno da li bismo bili zadovoljni remijem".

Kao recept uspeha, vezista Sautemptona smatra da je potrebno da Srbija igra kao tim.

"Svako mora da radi svoj deo posla, iz toga pojedinci dolaze do izražaja. Najbitnije je da pobedimo, a ne ko će da daje golove i asistira", naveo je najbolji srpski fudbaler u kvalifikacijama, dodavši da atmosfera u reprezentacijji nikad nije bila bolja.

Tadić je naglasio da je pritisak normalan i da voli takve situacije, s obzirom na prvo mesto na tabeli grupe, kao i da mu je drago što su se Crvena zvezda i Partizan plasirali u Ligu Evrope.

"Drago mi je zbog srpskog fudbala, to nam svima treba. Bitno je da ponavljaju uspehe i iz godine u godinu ulaze u Ligu Evrope ili Ligu šampiona".

Štoper Šalkea Matija Nastasić kaže da sve zavisi od "orlova" i da moraju da iskoriste šanse koje im se ukažu.

"Očekujem tvrdu utakmicu, favoriti smo, prioritet nam je pobeda, ali neće biti lako, moramo da budemo od početka motivisani kako bismo postigli gol na vreme. Posle toga sve će biti lakše", naveo je Nastasić.

Nastasić poziva na oprez i da ekipa maksimalno ozbiljno shvati protivnika.

"Dobro poznajemo Moldaviju, njihove kvalitete, u gostima igraju drugačije nego na svom terenu, braniće se sa svih 11 igrača i vrebati našu grešku. Ovakve utakmice su nam prethodnih godinama prave probleme i zato moramo da budemo maksimalno koncentrisani", zaključio je Nastasić.

Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog koga morate da gledate EP u košarci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track