KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL 2018: Važna pobeda Holandije, Švedska sigurna
Foto: Reuters

ŠANSE ZA PLASMAN U RUSIJU

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL 2018: Važna pobeda Holandije, Švedska sigurna

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Holandije pobedila je u Amsterdamu selekciju Bugarske sa 3:1 u utakmici osmog kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. i zadržala šanse za plasman u Rusiju.

Holandija je, posle četvrte pobede u kvalifikacijama, treća na tabeli sa 13 bodova, dok je Bugarska četvrta sa bodom manje.

Selekcija Holandije povela je u sedmom minutu meča pogotkom Dejvija Propera, a asistent je bio Dejli Blind.

Na 2:0 povisio je Arjen Roben u 67. minutu, a samo tri minuta kasnije Georgi Kostadinov je smanjio prednost domaće ekipe. Važnu pobedu Holandije potvrdio je Proper svojim drugim golom, u 80. minutu.

Fudbaleri Švedske su u Borisavu slavili protiv Belorusije sa 4:0 i tom pobedom su izbili na prvo mesto Grupe A sa 16 bodova. Isti broj bodova ima i drugoplasirana Francuska.

Golove za Švedsku na današnjem meču postigli su Emil Forsberg u 18, Kristofer Niman u 24, Markus Berg u 37. i Andreas Grankvist u 84. minutu iz jedanaesterca.

Fudbaleri Estonije pobedili su sa 1:0 reprezentaciju Kipra u osmom kolu Grupe H, a pobednički gol postigao je Matijas Kajt u 92. minutu.

Estonija je upisala drugu pobedu u kvalifikacijama i sada je peta sa osam bodova, dok je Kipar četvrti sa dva boda više.

Fudbaleri Farskih Ostrva su sa 1:0 bili bolji od Andore u utakmici osmog kola Grupe B. Jedini gol na meču postigao je Gili Sorensen. Farska Ostrva sada imaju osam bodova i četvrta su na tabeli, dok je Andora peta sa četiri osvojena boda.

kurir.rs / Beta

foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo koji su razlozi poraza od Rusije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track