REPREZENTATIVCI SRBIJE PREZADOVOLJNI Ivanović: Fešta protiv Gruzije, Tadić: Još samo teorija...
Foto: Vladimir Milovanović

ogroman korak ka mundijalu

REPREZENTATIVCI SRBIJE PREZADOVOLJNI Ivanović: Fešta protiv Gruzije, Tadić: Još samo teorija...

Fudbal -

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović i jedan od najboljih fudbalera Dušan Tadić poručili su da je pobedom u Irskoj (1:0) napravljen ogroman korak ka Svetskom prvenstvu u Rusiji i da očekuju pravu proslavu protiv Gruzije u Beogradu.

"Ostvarili smo ogroman korak, u ne baš kvalitetnoj partiji, odigrali kako smo morali u najbitnijem meču kvalifikacija. Ova generacija zaslužuje veliko takmičenje, verujem da će se sve rešiti već u Beču protiv Austrije, a potom u Beogradu protiv Gruzije da napravimo feštu i proslavimo prolaz", rekao je Ivanović novinarima posle utakmice u Dablinu.

Srbiji je za mesto na Mundijalu, posle osam godina bez igranja na velikom takmičenju, potreban jedan trijumf u susretima sa Austrijom u Beču i Gruzijom u Beogradu.

"Bio je veliki pritisak od Iraca po celom terenu, a mi smo se borili za svaku loptu. Najvažnija su tri boda, igrali smo kao tokom celih kvalifikacija, sa ciljem i velikim samopouzdanjem", rekao je štoper ruskog Zenita. Vezista Sautemptona Dušan Tadić istakao je da je u Dablinu viđena teška i zahtevna utakmica.

"Znatno smo bliže Svetskom prvenstvu, bila je prava bitka, u momentima nije ni podsećala na fudbal, ali smo se prilagodili. Ostvarili smo rezultat koji smo želeli i zadovoljni smo. Sada nam preostaje da osvojimo i ta tri boda i teoretski odemo u Rusiju", zaključio je Tadić.

Reprezentacija Srbije protiv Austrije igra 6. oktobra, a tri dana kasnije dočekuje Gruziju.

Tanjug, foto: Vladimir Milovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Oni nam vraćaju veru u fudbal! Rusija na dohvat ruke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track