RAZDOR U AUSTRIJI: Rival Srbije u sukobu sa savezom pred meč sa Orlovima
Foto: Reuters

loša atmosfera

RAZDOR U AUSTRIJI: Rival Srbije u sukobu sa savezom pred meč sa Orlovima

Fudbal -

Atmosfera u taboru reprezentacije Austrije, pred duel sa Srbijom u kvalifikacijama za Mundijal, narušena je zbog nesuglasica između fudbalera i čelnika Saveza zbog najavljenog odlaska selektora Marsela Kolera.

Austrijski savez odlučio je da se rastane sa Kolerom na kraju ovih neuspešnih kvalifikacija, što se nije dopalo igračima kao što su Marko Arnautović i Mark Janković koji su javno kritikovali čelnike, a sada im se pridružio i kapiten Julijan Baumgartlinger.

"Podržavam Arnautovića koji je kritikovao Savez, ali sada je bitno da se skoncentrišemo na meč sa Srbijom. Komunikacija između Saveza i igrača nije dobra, informacije cure sa druge strane i to otežava situaciju. Rekli smo sve predsedniku Saveza, mislimo da smena Kolera nije rešenje", rekao je Baumgartlinger aludirajući da su fudbaleri o smeni selektora saznali iz medija.

Selektor Marsel Koler ne smatra da je njegova selekcija oslabljena zbog otkaza šestorice fudbalera iz raznih razloga, među kojima su ključni David Alaba, Marsel Zabicer, Sebastijan Predl i drugi, ali se Marko Arnautović oporavio od prehlade.

"Mnogo igrača želi da se dokaže, igraćemo pred punim stadionom i to me raduje na mom oproštaju u Beču. Fudbaleri moraju da pokažu da situacija neće uticati na njih, neophodno je da budu skoncentrisani", naveo je Koler. On veoma ceni reprezentaciju Srbije koja bi pobedom u Beču obezbedila mesto na Mundijalu u Rusiji.

"Srbija koristi sve svoje šanse, na korak su od plasmana, ali verujem u dobar rezultat ako budemo odigrali kao što znamo", zaključio je Koler.

Utakmica između Austrije i Srbije igra se sutra od 20.45 na stadionu "Ernst Hapel".

Tanjug, foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega će protiv Austrije odbrana biti važnija nego napad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track