(VIDEO) VATRENI NA BRZINU PROMENILI SELEKTORA: Haos u Hrvatskoj pred meč spasa u Ukrajini
Foto: Reuters

OD GOTOVOG NAPRAVILI VERESIJU

(VIDEO) VATRENI NA BRZINU PROMENILI SELEKTORA: Haos u Hrvatskoj pred meč spasa u Ukrajini

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Hrvatske napravila je od gotovog - veresiju.

"Vatreni" su u petak uveče remizirali sa Finskom u Rijeci (1:1) i to posle gola koji su gosti dali u 90. minutu i našli se u nezavidnoj situaciji u Grupi I.

Hrvatska je dobila samo jedan od poslednja četiri meča (tzv Kosovo 1:0) i sada zauzima drugo mesto sa 17 bodova, koliko ima i trećeplasirana Ukrajina, kojoj "vatreni" gostuju u ponedeljak u poslednjem kolu.

Island je prvi sa dva boda više, preostaje mu još duel sa tzv Kosovom i nema dileme da neće propustiti takvu šansu da se direktno plasira na Mundijal. U tom slučaju, Ukrajinci i Hrvati će se boriti za drugu poziciju i odlazak u baraž.

"Vatrenima" odgovara i remi u Kijevu, jer imaju bolju gol-razliku.

Posle neuspeha sa Fincima, Hrvati su promenili selektora. Antu Čačića nasledio je Zlatko Dalić.

"Za hrvatsku fudbalsku javnost i navijače najvažnije je da je novi selektor Zlatko Dalić, koji će voditi reprezentaciju u odlučujućoj utakmici protiv Ukrajine u Kijevu i nadamo se pozitivnom rezultatu. To je jednoglasna odluka Izvršnog odbora Saveza", izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker.

Šuker je rekao da je posle burne analize i rasprave u petak posle utakmice sa Finskom raskinut ugovor sa Čačićem, a da je Dalić izabran u konkurenciji četvorice kandidata.

"Ako pogledate kroz istoriju, uvek su priliku dobijali hrvatski treneri. Od Slavena Bilića, Igora Štimca, Nike Kovača i Ante Čačića. To je bila misao vodilja i da im damo šansu. U ovom trenutku je tako, a šta će biti u budućnosti - ne znam", naveo je Šuker.

"Dalić je odmah, u prvoj sekundi razgovora prihvatio poziv, bez ikakvog ali. Seo je u automobil i vodiće ekipu u Kijevu. Najvažnije ja da imamo novog selektora i da mu damo maksimalno poverenje. Na drugom smo mestu i imamo opcije da udjemo u baraž. Za to vredi izginuti. Verujem da će rezultat na kraju biti pozitivan, nadam se da će se deo sreće okrenuti i na našu stranu", dodao je Šuker.

Dalić nije prisustvovao konferenciji za medije, a reprezentaciji će se priključiti na aerodromu neposredno pred odlazak u Kijev, na utakmicu koja se igra u ponedeljak od 20.45.

Dalić je u 12-godišnjoj trenerskoj karijeri najveći uspeh ostvario 2016. godine sa El-Ainom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa kojim je igrao u finalu azijske Lige šampiona.

Novi selektor se suočava sa brojnim problemima. Od ranije povređenom Mateu Kovačiću, pridružili su se Marcelo Brozović i Mario Mandžukić.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track