(VIDEO) BATA ZA JAJA: Pre 18 godina odigran legendarni meč na Maksimiru, Mijat i Deki ugasili Hrvatsku, a Mirković Jarnija!
Foto: Printskrin

A u Zagrebu muk

(VIDEO) BATA ZA JAJA: Pre 18 godina odigran legendarni meč na Maksimiru, Mijat i Deki ugasili Hrvatsku, a Mirković Jarnija!

Fudbal -

Na današnji dan 1999. godine na stadionu "Maksimir" u Zagrebu odigrana je utakmica Hrvatska - Jugoslavija u kvalifikacijama za EP 2000. godine.

Utakmica je odigrana pred oko 40.000 gledalaca, a završena je bez pobednika - 2:2. Jugoslavija je ovim remijem osvojila prvo mesto u grupi sa 17 bodova i izborila direktan plasman na EP koje je održano u Holandiji i Belgiji. Irska je bila druga sa 16 i igrala je u baražu, a Hrvatska je na kraju bila treća sa 15 i nije se plasirala.

Golove za Hrvatsku postigli su Bokšić u 20. i Stanić u 47. minutu. Strelci za Jugoslaviju bili su Predrag Mijatović u 26. i Dejan Stanković u 31. minutu. Meč je obeležio i detalj iz 41. minuta prvog poluvremena. Jugoslavija je meč završila sa igračem manje, pošto je Zoran Mirković isključen zbog toga što je Roberta Jarnija uhvatio za međunožje.

Hrvatska - Jugoslavija 2:2 Hrvatska: Ladić, Rukavina, G. Jurić, R. Kovač (od 62. Bišćan), Jarni, Stanić, Soldo, Tudor (od 83 Rapaić), Asanović, Bokšić (od 75. J. Šimić), Šuker. Selektor: Miroslav Blažević. Jugoslavija: Kralj, Mirković, Đorović, Jokanović, Đukić, D. Stanković, Nađ (od 56. Drulović), Mijatović (od 74. Savićević), Milošević, Stojković (od 53. Bolić), Mihajlović. Selektor: Vujadin Boškov.

Kurir sport

Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Beograđani, večeras ne smete da se obrukate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja