KAKO OTIĆI U RUSIJU I BODRITI ORLOVE: Spremite 1.500 evra i pravac na Mundijal!
Foto: Dado Đilas

Otkrivamo

KAKO OTIĆI U RUSIJU I BODRITI ORLOVE: Spremite 1.500 evra i pravac na Mundijal!

Fudbal -

Cela nacija reprezentacija: Odlazak na Svetsko prvenstvo od 14. juna do 15. jula naredne godine biće dostupan svima, a Kurir vam predstavlja put u osnovnim koracima

Svetsko prvenstvo u Rusiji održaće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine. Srbija će biti jedan od 32 učesnika Mundijala, a Kurir vam daruje opšte uputstvo - kako otići u Moskvu i ostale gradove u kojima će se igrati utakmice planetarnog šampionata.

foto: Printscreen

Mundijal u Evropi oduvek je privlačilo veliki broj navijača iz Srbije, a nema sumnje da će tako biti i sada, tim pre što je domaćin prijateljska Rusija. Prostom računicom naš list došao je do iznosa od 1.500 evra, koliko će svakom navijaču biti potrebno za uživo praćenje Svetskog prvenstva.

foto: Printscreen

Nema sumnje da će od plasmana profitirati i Fudbalski savez Srbije. FIFA je odlučila da poveća premije za 22 odsto u odnosu na one koje su važile za učesnike Mundijala u Brazilu pre četiri godine. Tada je svaki učesnik dobijao 6,7 miliona evra nagrade i 1,3 miliona evra na račun troškova za pripreme, što uz obećano povećanje sada iznosi nešto malo preko deset miliona evra sve zajedno.

FSS sigurno očekuje i zarada od tehničkog sponzora „Umbra“ za uspešno završene kvalifikacije, kao i od drugih sponzora. Pravi priliv tek dolazi s novim sponzorskim talasom, jer još se pamti da je pola novca za izgradnju Sportskog centra u Staroj Pazovi došlo baš od zarađenog za plasman na Mundijal u Južnoj Africi 2010. godine.

Žreb 1. decembra u Kremlju

SRBIJA U ČETVRTOM ŠEŠIRU

Žreb za grupe Svetskog prvenstva u Rusiji održaće se 1. decembra ove godine u reprezentativnoj palati u Kremlju. Predsednik Rusije Vladimir Putin dozvolio je FIFA da koristi objekte visokog profila za ceremonije Mundijala u toj državi. Srbija se trenutno nalazi u poslednjem, četvrtom šeširu, a u slučaju povoljnih rezultata u baražu moguće je da dospe do trećeg šešira.

UPUTSTVO NAVIJAČIMA

KAKO DO SVETSKOG PRVENSTVA

Srbima ne treba viza za boravak do 30 dana u Rusiji, a pri ulasku u zemlju, na granici, popunjava se migraciona karta, koju svako treba da nosi sa sobom kao važan dokument

foto: Promo

Avionska karta od Beograda do Moskve trenutno košta 240 evra preko nacionalne kompanije „Er Srbija“, ali se očekuje da će u vreme Svetskog prvenstva biti skuplja

Transfer od Moskve do ostalih gradova domaćina Mundijala iznosi od 100 do 130 evra, u zavisnosti od lokacije

foto: Promo

Karta za voz po Rusiji košta oko 25 evra

Cena noćenja u ruskim hotelima u proseku je 35 evra (polupansion, dok je pun pansion za nekih 10 evra više)

foto: Promo

Paket ulaznica za grupnu fazu košta od 85 do 220 evra u zavisnosti od pozicije na stadionu

Ulaznice za finale Svetskog prvenstva u Moskvi su najskuplje i trenutno se mogu kupiti po ceni od 380 do 920 evra

Rusi su uveli i paket takozvanih nacionalnih karata, koje za njihove državljane u grupnoj fazi koštaju svega 18 evra

Kurir / Goran Anđelković

Foto: Printscreen, Dado Đilas, Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

STOJKE KUPAO SAIGRAČE: Pogledajte ludilo u svlačionici Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja